Базедова болест - Тема 15

• 17 188
  • 754
  •   1
Отговори
# 750
Привет ,
etaniel ,моя близка се опрерира при Видинов.Отстраниха и жлезата, беше много уголемена от възли. Чувства се чудесно и е много доволна от цялата процедура,престоя и доктора най-вече.

# 751
Аз само да вметна ,че от 19 годишна съм с диагностициран базед...сега съм на 35 и за първи път вече 1 г не пия нищо...до преди това никога не бях спирала лечение...та на 19 и на 20 и на 21 г лежах в майчин дом...правиха ми процедури някакви на очите...бяха доста изпъкнали...та тогава всеки доктор ми казваше...мдааа младичка си хайде вкарваме в норма и операция...днес те оперираме, утре те изписваме...да,ама аз така и не се съгласих...стигала съм и трак над 40...тсх с 15 нули...много години бях на комбинирана терапия...от най малка промяна на доза и жлезата откачаше...следила съм хормони през 5 дни месеци наред...после много години си бях на 1 тирозол и си бяха добре хормоните...преди да забременея...когато споделих на ендо,че искам да бременея той ми каза,ааа не дай тука РАЙ и после половин година да се изчистиш и после бременей...аз му казах как пък не...почна да си развива теорийте...да ме плаши може би...та и трите пъти когато лежах в майчин дом беше пълно с жени с махнати жлези..частично и нацяло ,които ми разказваха колко по зле са след операцията и ме убеждаваха да не давам да ме режат...е да вярно,че то който е добре няма да е в болница...но там видях много хора и много историй...та под 1% не съм съгласна...нека водят като рискове и отхвърляне на тироксин...имаше такива жени тироксин не им понася...не им влияе...имаше такива които както вървяха и припадаха...имаше подути като балон...имаше с проблеми със сърцето...
Имам и познати оперирани преди над 20 години и твърдят,че са супер от както са се отървали...та никой не знае какво ще се случи и кое е по добре и по зле...
Мinerva О. По принцип трак е положителен при базед...аз си изкарах цяла бременност с положителен трак

# 752
Дааммм...никой не знае...доколото чувам Видинов и Софиямед няма недоволни, от Майчин дом доста има случаи на недоволни....не знам какво значи да не ти понася тироксин, има и други препарати освен Еутирокс. Доста смело с тези показатели и да се следите на 5 дни..., дано не стигнете някой ден до тиреоидна буря, че там съм чувала доста неприятни неща.
Ще реша след достатъчно информираност и консултация с лекуващия ми ендокринолог...
Тук определено получавам ценна информация...

# 753
Здравейте!
Тези изследвания говорят за Базедова болест, нали?

# 754
  • Вантаа, Финландия • Пловдив
Да, повишени серумни нива на двата хормона, почти недоловимо TSH и наличие на TSH рецепторни антитела сочи натам. Но е добре да се изключат и други възможности, например морфологични промени в жлезата и подобни, с палпация, ултразвук, сцинтиграфия.

На мен тези нива на хормоните ми изглеждат доста високи, предполагам са съпроводени със симптоматика. Говорете със специалист за доуточняване на диагноза, лечение и облекчаване на симптомите.

Здравейте!
Тези изследвания говорят за Базедова болест, нали?

Общи условия

Активация на акаунт