Номинации за най-голяма муня (тема 11)

• 60 412
  • 735
  •   1
Отговори
# 120
   Мъжът ми е много емоционален и доста приказлив. Понякога, като се вживее много да ми разказва или обяснява нещо, пускам директната връзка между двете уши и само кимам от време на време и казвам "Аха. Ахааа!" Така, неутрално, ни да, ни не Simple Smile. Той обаче е забелязал тази ми склонност, да го изключвам, и от време на време задава подвеждащи въпроси, ни в клин ни в ръкав, да ме провери дали му следя мисълта. Не може да ме хване обаче. Мозъкът ми механично запаметява последната фраза и като се наложи, мигновено успявам да я възпроизведа, осмисля и да отговоря.
   Преди два-три дни, обаче, установих, че и той така прави с мен, подлецът му с подлец! Как не го е срам, мошеник!
   Гледахме детската Евровизия, по-точно аз я гледах, той си четеше нещо, но заедно сме, телевизорът пред нас, заедно слушаме, аз коментирам. Много им се радвах на децата, много хубаво пяха всичките (нищо общо с "голямата" Евровизия), няколко пъти повторих, че грузинчето ми се струва най-добро и искам то да спечели. Накрая го питам той за кого е, кое изпълнение му е харесало най-много. "Ами, грузинката беше наистина много добра. И аз като теб мисля. Дано тя спечели!"
   Ама, каква грузинка, бе! Те бяха две момченца, малки. Едното пя, другото танцува. (Те и спечелиха, на мен ми напълниха сърцето.)
Грузинката била най-добра! Скъсах го после от подигравки.

# 121
  • Street of Dreams
Кубратова, надявам се си опелкла сладкиша и да си го опитала. Мисля че щеше да ми хареса.

Помня как си правих тортата за РД една сутрин в студентските - музиката надута от сутринта, аз пека блатове със замах и си пия шампанско. С останалата половин бутилка сиропирах тортата, сложих и в крема. Пръчици, черешки и воала. Повечето казаха, че е най-вкусна та, която са яли.
Сега само след тирамисуто ми не е препоръчително да се шофира - според големината отиват към 300 мл Амарето.

# 122
  • София
Имахме една бутилка Курвоазие, която седя вкъщи сигурно 20 години да отлежава. Накрая майка ми я сложи в джибрите на баща ми за ракия. Омръзнало ѝ да я гледа.

# 123
Аглая, майка ти  къщи ли си спа или за по-сигурно се приюти другаде за няколко дни?  Simple Smile
Ондин, точно така се готви в студентските години - кога, ако не тогава?!
И наистина шампанското е класика за кремове, аз правя и гъбен сос със него - просто се наложи да измислям гарнитура на пържоли на едно служебно събиране на хижа от младите ми години и ползвах наличните продукти - имаше печурки и шампанско, така се роди сосът. Проблемът дойде, когато всички поискаха рецептата - не можах да я възпроизведа точно - докато правех соса, наблизо имаше отворена друга бутилка от същото Simple Smile  
Сладкишът е "опитан" направо до половината (аз по-малко не мога да опитвам, колкото и да се старая) Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: вт, 19 ное 2024, 10:23 от Кубратова

# 124
Да не ми се смеете, но съм като алкохолик по ал инклузив хотелите. Събирам си винцето, понеже е в малки бутилки и ми е точно за едно готвене. Голяма бутилка, ако отворя, ще изветрее до следващата топ манджа.

# 125
  • Street of Dreams
Май ви бях разказвала какъв противен розов цвят доби ризотото ми, когато без да искам му лиснах червено вино, вместо бяло. Беше вкусно, но ми се повдигаше от вида му.

# 126
Ако го беше изпила навреме, щеше да спасиш и цвета на ризотото Simple Smile

# 127
Кубратова, надявам се си опелкла сладкиша и да си го опитала. Мисля че щеше да ми хареса.

Помня как си правих тортата за РД една сутрин в студентските - музиката надута от сутринта, аз пека блатове със замах и си пия шампанско. С останалата половин бутилка сиропирах тортата, сложих и в крема. Пръчици, черешки и воала. Повечето казаха, че е най-вкусна та, която са яли.
Сега само след тирамисуто ми не е препоръчително да се шофира - според големината отиват към 300 мл Амарето.
В моето тирамису отиваШЕ 100 мл ром. Ама получих мрънкане, че искали да ядат, не да пият, и вече слагам само 15-20 Grinning

# 128
По рецепта, в любимата ми домашна торта, колко отдавна не съм я правила, отива точно едно патронче ром. Скромно, има-няма 200 мл.

# 129
  • Street of Dreams
Край, запрятам ръкави. Лигите ми изтекоха с вас. Как ви звучи някакво брауни с черешов ликьор?

# 130
Край, запрятам ръкави. Лигите ми изтекоха с вас. Как ви звучи някакво брауни с черешов ликьор?
Много добре ми звучи! Правила съм го и със сока на домашно приготвени коктейлни череши с качествен бадемов ликьор. Сокът стана черешово-бадемов на вкус, но не натрапчив, а по-скоро черешов. Що тортички изяде - хем слагам черешка, хем поливам с лъжицата  Simple Smile
Запазила съм едно бурканче за снахата, че каквото съм се разпищолила напоследък, не остана...

# 131
  • Street of Dreams
Много добре ми звучи! Правила съм го и със сока на домашно приготвени коктейлни череши с качествен бадемов ликьор. Сокът стана черешово-бадемов на вкус, но не натрапчив, а по-скоро черешов. Що тортички изяде - хем слагам черешка, хем поливам с лъжицата  Simple Smile
Запазила съм едно бурканче за снахата, че каквото съм се разпищолила напоследък, не остана...
Скрит текст:
Каква хубава идея - още повече се надъхах. Черешов ликьор с Амарето! Първо го правим, после го кръщаваме, нали тъй беше?

# 132
Скрит текст:
Каква хубава идея - още повече се надъхах. Черешов ликьор с Амарето! Първо го правим, после го кръщаваме, нали тъй беше?
Не е баш тъй, колега  Simple Smile (казваше в студентските ми години една преподавателка рускиня, която някой беше учил да говори диалектно и говореше много сладко) - първо се прави, изпива се и чак тогава се кръщава - муза трябва!

# 133
Почти полетях по стълбите в къщи. Закачих си ръкава на парапета. Joy
Обикновено, ( всеки ден) ми се случва с дръжките  на вратите, но явно  се усъвършенствам.
Аз сладко не обичам и сладкиши не правя.
За толкова години мога само 1 модел кекс и всеки път чета рецептата.  И въпреки че кекса уж е един и същ, винаги става различен. Понякога издут и сцепен, друг път спихнат и прегорял, изпечен само от едната страна ( ако го пусна само на долен или горен реотан). Joy Обаче ММ, като не е виждал по-хубаво, всеки път вика "ааа аз точно така го обичам". Явно го е страх, че и това ще спра да правя.

Последна редакция: вт, 19 ное 2024, 19:01 от zavs

# 134
  • Street of Dreams
Понеже няма тема за вещици, да кажа на вас. Преди малко на вратата ми пука един три-годишен господинчо, придружен от дядо си - номер едно златар на града, околията и баш търговец (с който сме приятели). Та събирал малкия камъни из квартала и идва да ми ги продава. Гледай го ти, малкия шмекер , вчера се научи да говори, днеска ми вика "колко давас за тои камък". Викам му, аз парички нямам, ама седни да те черпя един сладкиш. 🤣
Толкова бързо изчезна, че го гоних да му връщам камъните.

Общи условия

Активация на акаунт