Нашите цветя - обща тема 26

• 26 045
  • 742
  •   1
Отговори
# 435
  • In transit
А пожълтяването на листата на какво се дължи? Много топло?

# 436
  • София
Вероятно, според това

# 437
  • In transit
Енджъл, благодаря, занесох го на по-хладно, да видим.

# 438
  • Варна
Тази зима гледам една циклама от Кауфланд, пише patio cyclamen. Беше доста умърлушена като я взех, но се съвзе и цъфти цяла зима. Гледам я на остъклена тераса, на сянка обаче, не достигат преки слънчеви лъчи а темпаратурата там не е падала под 3-4 градуса. Поливам по малко в чинийката и да, щом листата клюмнат е крайно време за поливане.

# 439
  • София
А цикламата като изсъхнат цветчетата махат ли се?

# 440
  • Пловдив
Махат се, да. Иначе изсъхват и стоят грозно.

# 441
Циклами съм гледала на един северен прозорец на стълбището. Имаше светлина, но беше хладно. Само там ми растяха и цъфтяха. Даже съм премествала грудката, защото ставаха големи. Вътре всички ми умираха. Държах също така влажно без да преполивам, но и да не засушавам. Върху листата не поливах. Малко капризна работа за мен.

# 442
Някой има ли голямо шише тор на Лактофол? На шишето пише една мерителна капачка да се слага и се чудя коя капачка визират. Шишето има и мерителна капачка, която отмерва 40 мл, а капачката от опаковката 20 мл. Аз до сега слагах една мерителна т.е 40 мл, но нещо много ми се вижда за 1.5 литра вода и започнах да се чудя дали не трябва да ползвам капачката на шишето. Малките опаковки нямат такава мерителна чашка и на тях също пише една капачка на 1.5 л по спомен.

# 443
Morkovelka99 Аз винаги слагам по 20 мл.

# 444
  • Бургас
Ауууу,Пипи,разкошни минзухари!!!

Без да искам (е,малко нарочно де!) си полях орхидеята с вода с чия!
Ха, дано тръгне да цъфти!
И не! Не съм го чела никъде.
Просто имах от вчера накисната чия и няма да я пия, та полях малко с нея.

# 445
karzz, аз понеже си нямам градинка, а и луковичките, които засадих не поникнаха, купих всякакви пролетни цветя. Ей така, да ми е цветно пред погледа.

Като прецъфтят, ще взема нови.

# 446
Лилавите минзухари са ми любими. Не мога да се нагледам на тази красива саксийка.  Така хубаво са нацъфтяли.

# 447
Морковелка, миналата година купих бели минзухари, много нежни и красиви. Тази година намерих само лилави.
А саксийките купих от един супер евтин магазин по 70 цента.

# 448
  • In transit
И аз като Пипи обичам да ми е пролетно. Heart Eyes Минали години постоянно имах букети с лалета от Лидл. Тази година малко скъпи ми идват и се въздържам от покупки, а като гледам в магазина, не съм само аз. Жалко за цветята, да си увяхват в магазините им. Sad
Всяка седмица си вземам от Кауфланд или Лидл разни пролетни саксийки, но последната седмица нищо нямаше Sad А моите на балкона им е студено явно. Показаха се едва, едва, но не бързат да се подават повече. Grinning

# 449
  • София
Много хубави пролетни цветета... Сега като се прибирахме в София гледам пред гаража се подали листата на лалетата...иначе на къщата с тези слани завих моите пролетни лазанени изпълнения с агрил през ноща, май ще го правя докато не стопли да спрат сланите, той денем пречи ли? Че вече няма да съм всеки ден там да ги отвивам.
Иначе и в следващата брошура на лидл от 10-ти има луковици в саксийки, та явно пак ще зареждат... Та не унивай Мики❤️

Общи условия

Активация на акаунт