Нашите цветя - обща тема 26

• 26 006
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте, купих си разсад от Лупина, защото много ми харесаха цветовете, както и периода на цъфтеж. Не можах да разбера от прочетеното, дали е инвазивна. Ако някой е отглеждал, моля за съвет.

# 586
Дами,тази хубавица има някакви много малки капчици по цветоноса и петна от някаква лепкава течност.Какво може да е?

# 587
  • София
Здравейте цветенца, кога попринцип си изкарвате цветята на отворените тераси, иска ми се вече да ги изкарвам и всеки ден гледам какви температури дават
И аз питам същото. Гледам доста високи температури от другата седмица и се чудя.
Трябва да се гледат нощните температури.Да не пада под 5 градуса.Но ако имате малко саксии може да ги изкарвате през деня и вечер да ги прибирате.

# 588
  • София
😂 😂 😂 😂 Ходих да гледам що е то троскот🤣
Премръзналите ми купешки игличета май ше се възродят, гледам и ми се привиждат нови пъпки... Обичам пролетта ❤️

# 589
Аз тъкмо ходих да полея каквото е в саксии на терасата. Големите повдигнати лехи са доста влажни, тях ги валя и сняг, не знам скоро ще изсъхнат ли изобщо. Много луковици са тръгнали, люлякът е целият в пъпки, магнолиите също. Така се надявам да цъфнат  и да им се радвам скоро.

# 590
believe,ако е преполята орхидеята може да е от това, но може да има и вредители. Огледай я хубаво, ако в кашпата има излишна вода - отцеди я. Ако имаш въпроси и притеснения, питай тук https://m.bg-mamma.com/?topic=1709087.msg49357127#new
Момичетата знаят всичко за орхидеите и са много мили и отзивчиви.

# 591
Със сигурност не е преполята,ще питам и в другата тема,не бях обърнала,че има отделна за орхидеите.
Благодаря !😘

# 592
Днес видях много красиви камбрии на добра цена и се чудя дали да не се сдобия с една.
Проблемът е, че никога не съм гледала камбрия и не знам какво е специфичното при нея. Ще споделите ли?

# 593
Момината сълза е инвазивна, стига да си хареса мястото. Корените стават като мрежа под почвата.

Лупината е инвазивна в природата. В градината лесно се ограничава. Режеш прецъфтелите цветове преди да са узрели семената, и няма да имаш проблем. Понякога последните цветчета на цветоноса още не са цъфнали, когато най-долните семена вече зреят, имай го предвид. Но и да се засее не е голям проблем, лесно се разпознават семеначетата и ще ги отскубнеш ако се наложи.

# 594
  • София
Phloxx 😭 ти ме уби... Седнах и четох за момината сълза и си права, че и силно токсична била, само с ръкавици да се пипала... Чудя се дали да не ги сложа тогава в саксии нещо... Или изобщо да пропусна.

Единствено в хоби кафе ми излезе коментар, че розовата не е така агресивна, ако разпознав кое е розовата може би само с него да пробвам
"За разлика от широко разпространения сорт, Розеа е с бавен темп на намножаване. При мен от 1 коренче, засадено преди 6-7 години, сега са 8 растения. Ако се засади на място с осигурена влага лятото, може да се наслади на есенно жълто оцветяване на листата и червени плодчета."

# 595
Чак пък толкова токсична момината сълза не е. Безброй пъти съм я брала с голи ръце, а ей го на, жива съм. Не се впрягайте толкова на тия писания.

# 596
Phloxx, благодаря.

# 597
Аз от години имам момина и момкова сълза на едно място зад къщата и нямам проблеми , освен че я скубя от корена и тя пак се въди . Случва се на няколко години да скъсам. Така , че не го приемам за чак такъв проблем , че е токсична .

# 598
И аз съм брала с голи ръце. Иначе в градината все съм си с ръкавици по други съображения. Голяма част от декоративните растения са токсични, включително стайните. Не им се стряскай толкова. Стига да нямаш алергии, и да не щъкат бебета, които тайно да "опасат" нещо, не е опасно.

# 599
  • София
А ако ги сложа в саксия? Предполагам няма да превземат света... Имам фобия вече от силно инвазивни видове, като знам каква неравностойна борба водя с къпините... И с разни други трънливи неща наоколо, включително акации🤣

Общи условия

Активация на акаунт