Нашите цветя - обща тема 26

• 26 002
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
Инвазивна е момината сълза, но не като бръшляна, например. Не прави такива огромни коренища. Винаги можеш на година-две да пооскубваш излишното и да подаряваш на комшии и приятели или да изхвърляш. Майка ми успяваше да поддържа една леха в един и същ размер с години.

# 601
  • На морето!
А при мен не се хвана момината сълза, а тооолкова я харесвам.

# 602
  • гр.Пловдив
От както стана много студено прибрах папратите в къщи

много си ги обичам Simple Smile

Мъката на художника целогодишно е в спалнята

тези ги купих точно преди рязко да застудее.

Natt Animal Bee
Kak се захваща папрат? Бързо ли расте?

На мен ми измръзна доларовото дърво-3 големи сочни клона направо станаха на пихтия и изгниха за 3 дни ...не можа да  преживее зимата ..за разлика от Нолина,дървото на живота,шефлера,меч,семейно щастие  и фикус Жен Шен -те нямат грешка Smiling Imp

# 603
Теди, преди години захващах много лесно - издърпам няколко листа с коренче и засаждам. Обаче от 1-2 години не ми се получава, все изсъхват и аз незнам защо?

# 604
Бях взела папрат и аз есента, беше малка. Прехвърлих я в друга саксия, но изсъхна и при мен. Следващият път ще си взема направо такава голяма като на Natt***.

# 605
На мен ми измръзна доларовото дърво-3 големи сочни клона направо станаха на пихтия и изгниха за 3 дни ...не можа да  преживее зимата ..за разлика от Нолина,дървото на живота,шефлера,меч,семейно щастие  и фикус Жен Шен -те нямат грешка Smiling Imp

Как се справяш с фикус жен шен? Аз много успешно успях да уморя два.
Някои от вас може би помнят терасата с много цветя, която бях пускала тук. Днес пак минах оттам, та я щракнах.

И един въпрос. Как да съхраня луковиците на прецъфтелите зюмбюли, нарциси, крокус и лалета? Прецъфтяха и ги изнесох на терасата в едно сандъче. Да чакам да изсъхнат напълно листата и тогава да отделя луковиците или? Питам, защото от миналогодишните нито една луковица не поникна. Съхранявах ги в хартиена торбичка в мазата.

# 606
  • In transit
Pipi, аз ги оставям седмица-две на студено на балкона да поизсъхнат, след което изрязвам листата до началото на грудката, отдолу им махам корените, почиствам ги от пръста и ги оставям още седмица навън да доизсъхнат. След това ги прибирам в едно кашонче, на хладно в мазата. Декември ги насаждам в саксии, покривам с черен найлон и ги оставям на студено да престоят поне месец-два. След това откривам и почвам да поливам. Това важи основно за зюмбюлите, но само тях успявам да накарам да цъфнат още една-две години. С другите пролетни удрям на камък.

# 607
Mikkey, благодаря за съветите. Най много мислех какво да правя с още зелените листа. Дали да чакам съвсем да изсъхнат или да режа веднага.

# 608
Изчакай да изсъхнат.Така хранят луковицата.

# 609
Сладкодъвка, когато ми я подари приятелка беше много малка, така изглежда къдравата папрат след 1 година в къщи Simple Smile!

# 610
  • Mostly in my mind
Кога вадите сакъзите?
Помня,че миналата година го направих края на март. Но пък от другата седмица голямо затопляне. Blush

# 611
С малко закъснение, Честита Баба Марта и да ни донесе изобилие от цветни усмивки в градината!

# 612
  • На морето!
Кога вадите сакъзите?
Помня,че миналата година го направих края на март. Но пък от другата седмица голямо затопляне. Blush
Моите ги извадих, на Южното Черноморие, след 10-15 дни ще ги поорежа и ще допълня сандъчетата с нова пръст и нови попълнения.

# 613
  • In transit
Кога вадите сакъзите?
Моите ги извадих, на Южното Черноморие, след 10-15 дни ще ги поорежа и ще допълня сандъчетата с нова пръст и нови попълнения.
Какво ще рече, да ги извадите? В смисъл, че моите са си в саксии сега, в пръст. Затова не схващам. Оставяте ги извън саксията или как? Може ли по-подробно? Blush

# 614
  • Somewhere far away
За изваждане на терасата става дума най-вероятно.

Общи условия

Активация на акаунт