Нашите цветя - обща тема 26

• 26 038
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
Може ли помощ!
Болно ли е това цвете, заразено ли е, мъртво ли е, какво му има ?

Корените са му супер зелени, много странни все едно са измръзнали ли из не знам.
Скъсах и един корен някои са като със мъх
Има ли смисъл да го присаждам и подарявам или да го хвърлям?

# 76
  • Пловдив
Антуриум ли е? Виждам, че е преполят, друго странно не намирам.

Имах коледна звезда на 7-8 години. Всяка година цъфтеше. Това лято станаха едни дръгливи голи клонки. Отрязах ги и потопих във вода. Едно клонче се вкорени и дори вече е в саксия. Едва ли ще цъфне тази година, но опитът ми е успешен. Растението-майка изсъхна Sad.

# 77
Морковелка според мен много го поливаш и както гледам корените започват да гният . Според мен му е тясно в тази саксия . Пресади го и орежи малко корените то всичко е корени почва няма толкова . Постави го на не пряка сл св и на топло и поливай веднъж в седмица вече по малко .

# 78
  • Пловдив
Не е отговорила дали е антуриум, но ако е така - те обичат да им е тясно. Пускат много въздушни корени и им е добре в по-малка саксия.

# 79
Антуриум е, така купен вчера. Не беше грам поливан, а и нито една саксия в магазина не беше. Всички изглеждаха съмнителни и леки като перце, едва харесах една саксия да купя. Опаковката беше плътна, вижда се на качените снимки, едва успях да ги огледам вътре как са.
Снощи го махнах от пакета беше много прашен, имаше и някакви  бели точки по цялото цвете (не бяха живи). Изкъпах го да махна боклука и да проверя ще се променят ли корените и го снимах, затова на снимки изглежда преполят, но не е, корените бяха същите и преди банята.

Начи тоя цветарски магазин за 3 път ми прави тоя номер. Качват във фейсбук едни хубави цветя, че да станеш и веднага да тичаш към тях. Подлъгах се пак по снимките във фб и отидох, а исках и точно Антуриум да подаря. Отиваш там всичко е леш, въртиш се по 10-15 мин в чудене кое да вземеш.
 В деня на зареждане са прилични и след няколко дни положението е трагично. При зареждане започват да продават онлайн по 2-3 уж на промоция, че да свършат бързо. Пред магазина винаги има огромно количество цветя за спасяване. Някои отдавна е трябвало да бъдат хвърлени, но стоят там за продан.
Имат и градински център и вече съм сигурна, че магазина качва примамващите снимки от градинският център и те поемат онлайн поръчките, в магазина карат малко. То и без това е малък и в него залагат на направата на букети.

Последна редакция: чт, 14 ное 2024, 22:35 от Morkovelka99

# 80
  • Пловдив
Смени му пръстта и го засуши за малко.
За Диана 79 ли пишеш?

# 81
Да, за същите 😂.
Лятото ми трябваха много цветя, исках и нещо по представително. Обикалях из цветарските магазини в Пловдив и нищо не си харесах.
Случайно май попаднах на техните профили и снимки във фейсбук. Подлъгах се по красивите им снимки и отидох в магазина до Гранда, но пълно разочарование. Стигнах чак до цветарският им на овощарския институт, защото ми казваха, че са отделни и имат различни зареждания двата магазина, обаче пак се оказах излъгана от лъскавите снимки 😆. Отивам и кво да видя едни завехнали, с окапали цветове цветя нямащи нищо общо с качените снимки във фб. Половината отвън пред оранжерията наредени преоценени. Подаряват ли се такива цветя 😂. Само дето се разкарват хората. Още не съм ходила в новият им магазин, но се чудя има ли изобщо смисъл

Последна редакция: чт, 14 ное 2024, 19:07 от Morkovelka99

# 82
  • Пловдив

Подариха ми голямото листо и тръгна бебето. Да местя ли растението в по-голяма саксия? Нещо друго да правя ли?

# 83

Подариха ми голямото листо и тръгна бебето. Да местя ли растението в по-голяма саксия? Нещо друго да правя ли?
Аз не мога да ви посъветвам,но искам да попитам-имам една,която расте като луда,искам да я размножа,това ли е начина? 🙂

# 84
  • Пловдив
Ами така ме посъветва момичето, което ми я подари. Изпрати ми листото по куриер, долу беше с влажна салфетка. Не е имало коренчета, каза ми да бучна директно листото. И вече е до това положение.

# 85
А кое е цветето, че не разбрах Simple Smile?

# 86
Това е сансавиера и ако не се лъжа я имам същата . По нашему меч , но нискостеблен . Развива се много , много бавно . Тази твоята според мен не я мести , остави я да се доразвие . Пролетта можеш да я преместиш голяма саксия не и трябва . Или пък вземи една горе долу голяма колкото тази с чинийка да не ти се стича , но не взимай много голяма . Може да се размножава с издънка или отрязано листо във вода или в салфетка .

# 87
Моята расте много бързо. От пролетта досега е пораснала с 10ина см, роди 3 бебета, едното го преместих в друга саксийка, вече и то си има бебе. Горда баба на сансевиерки съм Grinning

# 88
Ето я моята хубавица,искам да я размножа,ще пробвам така значи.Саксията вече й е малка,но не смея да я пипна все още...

# 89

Тази има Мнооого хляб да яде докато стане за по-голяма саксия. Те си растат супер на тясно.
Бих я преместила просто от транспортната саксия, в която е, в една по-красива радваща

А такава “висяща” като на believe не бях виждала. Може би да я прехвърлиш внимателно в малко по-голяма? Много ми харесва така. Ако ти трябват да размножаваш - вади, чупи. Тези поне се размножават всякак

Общи условия

Активация на акаунт