Нашите цветя - обща тема 26

• 26 036
  • 742
  •   1
Отговори
# 450
Angel_Dust, не е трябвало да ги завиваш. Пролетните луковични са студоустойчиви.

А цикламата като изсъхнат цветчетата махат ли се?
Зависи от цикламата. Ако са завързали семе, може да го оставиш, да се размножи. При дивата бръшлянолистна циклама, дръжката на плода се навива като пружинка до земята, по това се познава, че е завързала. Така е започнала да се размножава.
В този сайт на М и М Трейдиг, повечето снимки не отговарят на вида, който са написали. Също цикламен хедерифолиум умира  в саксия, не се лъжете по това, което са написали.

# 451
Здравейте,имам проблем с китайската роза.Как са вашите цветя?Може ли да ми дадете съвет?Незнам какво да правя.Благодаря.

# 452
Петната не са на фокус, пробвай да снимаш пак.

# 453
  • София
Diorela... Може би, не знам но някои листета потъмняха, някои млади стръкчета почнаха да жълтеят.. Не знам, гледам го този агрил и се чудя колко пък толкоз ще ги стопли... Пише между 2и 4, че трябва да е по-топло под него... Надали чак толкова ще ги прегрее това.

# 454
  • Бургас
Разкошни пролетни цветенца имате!
Гледам имам поникнали едни съвсем тънички листенца от зюмбюл в едно сандъче, което е целогодишно навън, с други растения. Ако цъфне ще ви се похваля!

# 455
Прекрасни пролетни цветя показвате момичета Simple Smile Purple Heart!
Мики, моята циклама е на остъклена северна тераса сега я прибрах за да я снимам (поливам като видя, че клюмват листата и отвреме на време завъртам саксийката заради листата), обича си на студено.
Моите луковички вече са така Simple Smile

.

# 456
Здравейте,имам проблем с китайската роза.Как са вашите цветя?Може ли да ми дадете съвет?Незнам какво да правя.Благодаря.

# 457
Петната не са на фокус, пробвай да снимаш пак.

# 458
Здравейте момичета, идвам и аз да се похваля с едно бебе каланхое, което лятото се беше отчупило от цветето майка и аз го забучих в същата саксия, то пък взе да пуска нови листа и го преместих в негова си,неголяма саксийка. Сложих го на светло място, но сега зимата пряко слънце не стига до него, и е в доста хладна, да не кажа студена стая. Цветето майка е едно проскубано 😄, почти без листа,а са едно до друго.

# 459
Изрежи цветето майка и пак ще се отрупа

# 460
Много е хубава цикламата и как и отива и саксийката!
От къде са тези хубави цветни саксийки? Изобщо не виждам симпатични из магазините ☹️. Все с еднакви цветове и модели.

# 461
Морковелка, бях си ги купила от цветно изложение Флора в Бургас преди 2-3 години, имам и в розово Simple Smile! Подобни съм купувала и от Лидл.

# 462
Добре де, направи няколко снимки и качи само най-добрите, така, че да се вижда хубаво какъв е проблема. Тя втората снимка е по-зле и от първата. Опитай да увеличиш, да се видят ясно тези петънца.
Ако не можеш да снимаш добре, отрежи едно клонче и отиди в агроаптека да ги питаш какво е и какво да правиш.
Скрит текст:

# 463
Здравейте момичета,
Моите китайски рози отказват да цефтят. Лятото са на двора, а зимата ги прибирам в къщи. Какво не им харесва? Преди години друга китайска роза беше порастнала много голяма, и едва когато в подрязах доста, взе да цъфти. И тук пробвах, но за сега - без успех. Имам ги от окло 2 години.

Благодаря ви.

Това в най-новата ми придобивка.

Последна редакция: сб, 08 фев 2025, 07:50 от Zeniaxx

# 464
  • Пловдив
Kитайската роза обича много светлина и подрязване.

Общи условия

Активация на акаунт