Нашите цветя - обща тема 26

• 26 030
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
Аз поливам само ако видя няколко поредни дни с положителни дневни и нощни температури.

# 481
  • София
Здравейте дами... Пак с въпрос при вас идвам... Имам малко подаръче...
Скрит текст:
предвид все още предстоящите минусови температури, какво да го правя, така да си стои в опаковката, колко би изкарало? Или да го сложа в саксия и като се задържи времето над 0-та да го садя?

# 482
Няма нужда да пресаждаш, но я дръж на студено ако има къде, за да не расте повече засега. Рано и е още.

# 483
  • София
Няма ли да изсъхне?

# 484
Как да изсъхне, нали е в саксийка? Щ поливаш по малко, зависи от температурата, така че да не изсъхва пръстта съвсем. Идеално е на около 10-15°С ако има къде да я прибреш, но да е на светло защото вече има листа.

# 485
  • София
Не е в саксийка в пликче с минимално пръст и кутийка, но без саксия, аз за това се чудех дало да не я сложа в една средновата саксия докато дойде време.

# 486
Ааа, не съм видяла на снимката, че е без саксия. Тогава да, насади я, и после ще я преместиш с новата пръст без много да разбутваш. Понеже вече е изкарала клонче, бих изчакала да стане трайно над 0°С, преди да я изкарам навън.

# 487
  • София
🤗🤗❤️ Благодаря много

# 488
Ако на спатифилиум изведнъж започнат много да му пожълтяват листата преполят ли е? Саксията е сякаш малка и чакам още малко да го пресадя. Беше си добре, но от известно време започнаха много да му пожълтяват листата. Единствената промяна е, че започнах допълнително да го поливам за да не е вечно клюмнал. Много бързо изсъхва. Преди поливах 1 път седмично сега са два. Гледах да е винаги влажно. Друга възможна причина?
Благодаря!

# 489
  • София
Гарденията ми

# 490
  • оттам, откъдето започва България
Станислава5642, прекрасна е гарденията ти!!!!! AstonishedHeartbeat

Изтеглих си последната снимка, за да си я гледам и да й се радвам. Simple Smile

# 491
За първа година ли я гледаш? Би ли казала как точно я докара до цъфтеж, това остъклена тераса ли е? Колко е студено там?

# 492
Прекрасна гардения. Представям си какъв аромат носи.

Моята гардения е напъпила, но  впоследствие  пъпките придобиха лек кафяв цвят и все още не са се разпукнали. Каква може да е причината? Следя поливането й, гледам да не засъхва почвата. Всъщност как да я поливам и има ли нещо специфично с водата. Четох, че трябва да е по-киселинна, или пък богата на желяза.

# 493
  • In transit
Добро утро, с малко пролетна красота Heart Eyes от новата ми градинка.

# 494
  • София
Много красиво е цъфнала, наистина прелест💕

Продължавам аз с въпросите... Накрая поръчах няколко коренчета хоста, едното още го чакам, 2имаха малко зелено... Пишеше в сайта на мм трейдинг, че е хубаво в началото да се посадят в  саксия... И без друго в момента не е подходящо навън... Но как да го разбирам това в началото, колко да пораснат, че да са готови за градина?

Общи условия

Активация на акаунт