Нашите цветя - обща тема 26

• 25 987
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
Винката цъфти цяло лято, да. Обожава горещината. И да, има и каскадна Вербена.
Тази година със сигурност ще купя Газания. До сега не съм отглеждала, но по описание е точно за нашите жеги.

# 646
Някой гледал ли е петуния суфриния? В нашия комплекс има една тераса, всяка година изкарват мисля точно такава и е разкошна. Къде в София мога да намеря? Чудя се такава петуния ли да търся или някакви сакъзи - за сандъчета на източен балкон.

# 647
  • София
Газания, Рудбекия, Гайлардия, Ехинацеа - любими летни цветя! Цъфтят от края на  май до ноември.

Тази снимка е от края на октомври.

Относно саксиите, не знам дали има писана забрана, но определено могат да създадат неприятна ситуация. Моите са вързани за металната спойка, а тя - за металния парапет. Че са на 19-ти етаж и въпреки че долу е оградена градинка, при някоя буря със сигурност има опасност.

Последна редакция: чт, 06 мар 2025, 21:12 от sofyia

# 648
  • In transit
Някой гледал ли е петуния суфриния? В нашия комплекс има една тераса, всяка година изкарват мисля точно такава и е разкошна. Къде в София мога да намеря? Чудя се такава петуния ли да търся или някакви сакъзи - за сандъчета на източен балкон.
От тази тема научих името на тези петунии. Едни комшии в отсрещния блок две години подред гледат такива. Разкошни стават. Обаче последното лято, нещо не случиха на разсад ли, не разбрах, ама бързо се развалиха. Предната лято ми беше голям кеф да им гледам балкона.
Днес питах за такива в градинския център, казаха, че края на март чакат да дойдат. Така, че може да се оглеждате по градинските центрове в София за такива. Във Варна миналата пролет навсякъде имаше, до към края на април, ама аз се сетих май месец да търся. Joy

Днес си купих една кръгла висяща саксия от Икеа, нов продукт, и понеже е в любимото ми синьо си купих. Blush Сега умувам какво да насадя в неща, на ЮИ балкон? Приемам идеи.

# 649
Аз всяка година си сея газании , и вербена . Бегонии и винки ще взема готови , ве не ги скопосвам от семена . Препоръчайте семена гайлардия - искам да е многогодишна и нискостеблена . Сея едни къдрави ама са едногодишни .

# 650
  • Пловдив
Кога се сеят кученцата? Гледам, че продават семена, много си ги харесвам, миналото лято изтърпяха жегата, добре си верееше в саксийка.

# 651
Мики, точно за петунии е тази красота Blush
При нас няма от тази Сурфиния, а много я харесвам. Ако купуваш за себе си би ли взела и за мен?

# 652
Кученцата , както и повечето цветя се сеят сега март месец за да цъфнат на време , най - късно април .

# 653
  • In transit
Мики, точно за петунии е тази красота Blush
При нас няма от тази Сурфиния, а много я харесвам. Ако купуваш за себе си би ли взела и за мен?
Като отида в края на месеца за сакъзите, ако има ще ти купя и пратя. Предпочитания за цветове имаш ли?

Аз си мислех тази сутрин за дипладения, дали няма да стои добре?

# 654
Момичета дипладенията до сега беше на сянка , но има млади издънки преместих я сега на светло - слънце , друго трябва ли да правя за нея ?

# 655
Мики, от сега ти благодаря Heart
Няма те натоварвам с изисквания за цвят, каквото - такова.
Дипладенията би стояла добре според мен.

# 656
  • In transit
Момичета дипладенията до сега беше на сянка , но има млади издънки преместих я сега на светло - слънце , друго трябва ли да правя за нея ?
Да я наториш, според мен и да я поливаш. Simple Smile

# 657
Да я наториш, според мен и да я поливаш. Simple Smile

Поливам я ! С какво да я торя ?

# 658
  • Varna
Момичета,само ви гледам красивите цвета,но срам не срам ще
попитам пък вие ми се смейте.
Нямам двор,само тераса и предимно гледам маслини и цитруси,но от вчера много искам да си направя 1,2 саксийки с пролетни цветя-зюмбюли,минзухари,мускари,но навсякъде съветите са как да си ги завъдиш от луковички.А аз ги искам днес и сега!🤣
Ясно е,че сега тръгвам да купя малко и да посадя следобяд,но какво да направя за да ми издържат по дълго и наистина ли ако ги засадя цъфнали нямат шанс🥹

# 659
Момичета,само ви гледам красивите цвета,но срам не срам ще
попитам пък вие ми се смейте.
Нямам двор,само тераса и предимно гледам маслини и цитруси,но от вчера много искам да си направя 1,2 саксийки с пролетни цветя-зюмбюли,минзухари,мускари,но навсякъде съветите са как да си ги завъдиш от луковички.А аз ги искам днес и сега!🤣
Ясно е,че сега тръгвам да купя малко и да посадя следобяд,но какво да направя за да ми издържат по дълго и наистина ли ако ги засадя цъфнали нямат шанс🥹

Сега не е времето за сеене на пролетни цветя ако имате предвид нарциси и подобни . Едва ли ще ви издържат повече от седмица . Моя съвет е тъй като утре е празник няма начин да няма в някой цветарски кошнички с микс от пролетни цветя . Сеят се на есен , но не сега .

Общи условия

Активация на акаунт