Нашите цветя - обща тема 26

• 25 968
  • 742
  •   1
Отговори
# 690
  • София
След 19-ти дават пак да пада и - 1градус нощем.... Но да кажем, може и да не познаят, че е далеч, но и по новинарските сайтове прогнозираха спад на температурите за този период, другата седмица трябва да е хубава.

# 691
  • На морето!
При нас 5-6 минимални за месеца, надявам се на повече ☺

# 692
  • Карлово
Честит празник и от мене:

# 693
Саксиите вътре ли ще бъдат през лятото или изкарани на вън ? Според мен ако са закрити нямат никакъв шанс . Те ако са на вън линеят пък камоли ако са вътре на закрито . При 35 градуса всичко ще умре . Можеш да сложиш йонотера розора, жълта и бяла . Тя не иска поливане . Кученца също стават , вербена , газания тя обича слънце и много цъфти .

# 694
Ох аз днес избухнах. Купих си газания, така ли се казваше, карамфилче, вербена, алпийски сакъзи и петунии. Само дето нещо не прецених размера на петуниите и наврях 4 огромни корена в тая саксия, огромни. Дано се хванат горкичките. Иначе тия саксии и аз ги мразя, но всички за парапет са такива Sad на предната тераса обаче не съм имала проблем с тях. Те имат дупки, вдигнати там, и тия 4см на дъното съм сложила камъчета, ама пак....

Има ли някаква готова смес, с която мога да ги пръскам профилактично?

# 695
  • Стара Загора
Момичета, напълнили сте темата с красоти 😍
Ето с тази красавица се запознахме вчера

За мен е рано още за цветя на балкона. Обичайно ги изкарвам след средата на април,че моята тераса е доста ветровита .

# 696
Ейнджъл, като писа за лютичетата, та се сетих, че аз бях направила точно така- обърнах ги обратно! 🤣 Срам! 10 дни чакам, пък се зачудих как нито едно не се показва?! Пускам клипче в ютюб и какво да видя? Те били наобратнооо. 🤣😅 Изрових ги, но бяха загнили и не стана нищо. Пак ще взема.
Аз да питам за олеандрите от Сънфлауър (❤) кога мога да ги изкарвам навън? Денем е 20 градуса, но нощем си е 0-1 и май няма да издържат.
Лимончето ще го изкарвам и вечер ще прибирам. То е семеначе, но се надявам да намеря присадка от някъде и да го облагородя.
Бугито също ще изнеса на слънце и ще прибирам. Просто вече е грехота да стоят вътре, при това слънчице навън.

# 697
  • София
Anyyyone- аз понеже моите ги сложих в "лазанята", реших че няма да разкопавам само заради тях. И ето че листа показаха, друго такова с къдрави листа не би трябвало да има там. Но другата семица ще заровя и новите...
Иначе ето сладуранките левазии в новият им дом😅
Скрит текст:

А каква пръст за цветя съм си купила, само никнат някакви гъби в саксиите😅😂

По коледното ми кактус се появяват нови пъпки🤔нормално ли е😅

Последна редакция: нд, 09 мар 2025, 10:54 от Angel_Dust

# 698
  • In transit

По коледното ми кактус се появяват нови пъпки🤔нормално ли е😅
Да не е великденче? Моят преди цъфтеше от Коледа до Великден. Joy

# 699
Изкарахте ли вече мушкатото навън? Аз тази зима уморих цели 3 /от общо 4/ саксии с мушкато и сега се оглеждам да си купя нови. Търся по-лилави цветове, защото сини просто няма Simple Smile Утре ще проверя в Лидл какви цветове ще им докарат - току-виж има някое лилаво...

# 700
  • In transit
Изкарахте ли вече мушкатото навън? Аз тази зима уморих цели 3 /от общо 4/ саксии с мушкато и сега се оглеждам да си купя нови. Търся по-лилави цветове, защото сини просто няма Simple Smile Утре ще проверя в Лидл какви цветове ще им докарат - току-виж има някое лилаво...
Тичай към Бриколаж. Онзи ден имаше страшно много мушката там, всевъзможни цветове. Имаше и много красиви кичести екземпляри.
Имам тяхно, от преди две години, скъсва се да цъфти целогодишно.

# 701
  • Пловдив
Аз да питам за олеандрите от Сънфлауър (❤) кога мога да ги изкарвам навън? Денем е 20 градуса, но нощем си е 0-1 и май няма да издържат.
Ени Heart, моите изобщо не ги прибирам. Зимуват си на отворена тераса без проблем. Издържливи са.

# 702
Амии прибрах ги. 🤣 В коридора, до вратата са и утре преди работа пак ще ги изнеса. Страх ме е. Едното е тооолкова голямо станало, че ще умра, ако измръзне. 😅  Почти метър е високо. Другото е по-дребничко, а в трета саксия бях сложила по едно клонче от двата вида, но май са заминали.
Днес се разбих от работа в градината. 1/3 от цветните лехи почистих. 😅 Тези дни ще довършвам.

# 703
  • Пловдив
Angel_Dust, бях ги изкарала, да.

Миналато година от Труд си бях купила мушката, скъсаха се да цъфтят, имам някакви останки на две от тях, ще видя дали ще тръгнат. Приготвила съм сандъчета и пак от там ще купя.
Трябва да изчистя верандата и да подготвя нещата.

# 704
  • София
Мики, не знам, ей така го купих на 30-ноември,метна тогава вс пъпки и днес като го поливах видях 2-3нови малки, дали е великденче или коледниче идея няма, предположих, че за коледа ще продават коледни кактусчета....
Скрит текст:

Деси, много неприятно с луковичките😔

Общи условия

Активация на акаунт