Как да се науча на здравословен егоизъм?

• 4 388
  • 137
  •   1
Отговори
# 60
Обърках се с твоя казус, Лили. Ти им правиш услуга като им вземаш нещо, което те са поръчали или ти продаваш неща и те ти правят оборот? Ако е първото, бих действала по начина описан в предишния ми пост. Ако обаче те ти правят услуга купувайки нещо, което ти продаваш е редно ти да се организираш и да им го доставиш или да им го пратиш с куриер. Не е правилно да очакваш да ти дойдат на крака особено в неудобен за тях момент. Даже е нахално и нетактично от твоя страна да ги караш да го правят.

# 61
Ако някой ми прави услуга да ми продава нещо на по-ниска цена бих отишла да си го взема.
Е, може наистина да са бързали нещо, кой знае.

# 62
Ако правилно разбирам - тя им прави услуга че получават нещото там на дистрибуторска цена. А тя предполагам си получава нещо за продажбата евентуално, зависи как им е организирана търговията но предполагам че е МЛМ в някакъв вид. Т.е. и двете страни един вид си правят услуга, поне те вероятно така го виждат.
А това което наистина не са длъжни хората е да се обясняват и отчитат защо в случая не са постъпили както тя смята за добре, а както те смятат.
Да, можели са да се отбият. Решили са да не го правят, все по някаква причина. Ще си намерят друг момент да си приберат покупките, както щеше да стане и ако изобщо не беше се удал случай да минават наблизо сега.
Може и наистина да не искат да са всичките заедно, представи си че за подарък за празниците има нещо в тази поръчка и този който трябва да го получи е също в колата. Всичко може да е.
Не е егоистично че тя няма желание да се ангажира още, напълно нормално си е. Егоистично обаче би било да очаква че те задължително ще искат да го направят както тя предлага, само защото тя го предлага.

# 63
  • Melmak
Ох, тя лили май беше писала една друга тема. Зачетете се и ще разберете, че проблемите са много сериозни.

# 64
Да, бях. Боря се с егоизма си, но понякога се случват неща, за които имам чувството, че са прекалени. Няма нищо лошо да се опитвам да разбера права ли съм и ако не - защо?

# 65
Ами, не не си права.
Още повече, като познавам начина на продаване на МЛМ компаниите, определено роднините ти правят услуга като си поръчват от теб, иначе не знам на кой ще успееш да продаваш.

# 66
  • here and now
Не си права. Ако аз се прибирам от път, няма да спра никъде и за нищо, особено за някаква козметика. Аз дори колата я зареждам на следващия ден, нищо че минавам през бензиностанцията.
А може да са се отбивали преди и да няма удобно място за спиране или да са те чакали "ей сега" да дойдеш, което се е проточило повечко.
В товята ситуация бих попитала "Удобно ли е?"Ако ми отговорят "Не" мисля други варианти и не се сърдя.
Като не ти е изгодно да им продаваш на дистрибуторски цени и да им носиш нещата, не го правиш. Явно все пак има някаква изгода за теб.

# 67
  • Melmak
Няма лошо да питаш, важното е да не се обиждаш като не сме съгласни с теб.

# 68
Не си права. Ако аз се прибирам от път, няма да спра никъде и за нищо, особено за някаква козметика. Аз дори колата я зареждам на следващия ден, нищо че минавам през бензиностанцията.
А може да са се отбивали преди и да няма удобно място за спиране или да са те чакали "ей сега" да дойдеш, което се е проточило повечко.
В товята ситуация бих попитала "Удобно ли е?"Ако ми отговорят "Не" мисля други варианти и не се сърдя.
Като не ти е изгодно да им продаваш на дистрибуторски цени и да им носиш нещата, не го правиш. Явно все пак има някаква изгода за теб.
Нямам изгода. Просто правя обща поръчка, тъй като аз така или иначе ходя до офиса и не виждам смисъл и роднината да ходи отделно и тя за няколко неща (и тя е дистрибутор). Да, мога да кажа "не съм длъжна да мъкна един крем, сенки и лак и да ги сложа в чантата с моите неща, ще трябва да си ги поръчаш и вземеш сама", но просто за мен е алогично да се разходя до офиса и да не взема и нейните неща, само защото, разбираш ли, не съм длъжна...

# 69
Много си зле. Обичайно не говоря така на хората, но в случая нищо друго не мога да кажа.

# 70
  • here and now
Тя те помоли или ти ѝ предложи?

# 71
Аз разбрах, че тя нищо не печели.
Прави им услуга и взима нещата, защото те са я помолили.
Но в предишен пост пишеш, че и са ти роднини и те са дистрибутори.
Ами като решат ,ще ти се обадят да ги вземат.
Не е някаква драма.
Пък следващия път ако толкова те дразни тази ситуация, просто не им взимай техните неща.

# 72
  • here and now
Тя може като сума в момента нищо да не печели, но вероятно ѝ се трупа някакъв оборот, който да ѝ е полезен в някакво бъдеще.
Все едно. Не винаги, нечия логика съвпада с друга логика и това не бива да е повод за сръдни и конфликти.

# 73
Има ли значение какво и се трупа?
Защо все се гледай в канчето на другия?
А и въпросната явно също е дистрибутор в същата фирма, защо да не и се трупа на нея.
Но да, Лили малко излишно се впрягаш, че някой не дошъл.

# 74
  • here and now
Чак пък гледане в канчето на другия? Просто хипотези от моя страна.
Поантата на поста ми беше в логиките.
Много често моята логика не съвпада с чуждата, но не обвинявам отсрещната страна в алогичност.
Ценя собствения си егоизъм, не осъждам чуждия.

Общи условия

Активация на акаунт