Как да се науча на здравословен егоизъм?

• 4 387
  • 137
  •   1
Отговори
# 45
В случая зависи и по принцип при какви други уговорки по принцип става това даване на неща, че поне аз не разбрах - просто ги предаваш от един човек на друг или са ти поръчани защото ти ги продаваш. И ако е второто, по принцип как работиш - с вземане от теб или със занасяне до клиента. Ако е второто и не са имали желание те да се отбията - ами тъпо наистина, но са си в правото да откажат и да очакват да им се занесе.
Ако поначало им правиш услуга някаква а не е сделка която се знае как е уговорена - много тъпо наистина да очакват от теб да отделиш време. И ще си знаеш за друг път дали да се уговаряш с тях, то какво друго да направиш.

# 46
Има 2 входа за града, като единия наистина им е малко по-пряк и избраха него.
По принцип коментара беше да се радвам, че са се прибрали по живо, по здраво от пътуването, това било по-важно (то е така, но двете неща нямат връзка).
Хората са близки роднини, давам им продуктите на дистрибуторска цена, но дори да не беше така, пак го считам за излишно да не се отбият, само защото ще спечеля някой лев, ако не искат да е така - да не поръчват от мен.
Въобще - дразнят ме излишните неща...

# 47
  • Melmak
Аз не разбрах ситуацията.

Ако е някаква услуга, то те да дойдат да си търсят нещата. Като не искат тоя ден да дойдат до вас друг ден, удобен за двете страни.

Ако продаваш нещо (май в случая е тази хипотезата), тогава е на уговорка и не е зор на крак да идват. Винаги можеш да им ги оставиш някъде при познат (в магазин примерно) да минат да си ги вземат или да им ги пратиш с куриер.

# 48
По принцип коментара беше да се радвам, че са се прибрали по живо, по здраво от пътуването, това било по-важно (то е така, но двете неща нямат връзка).
Хората са близки роднини, давам им продуктите на дистрибуторска цена, но дори да не беше така, пак го считам за излишно да не се отбият, само защото ще спечеля някой лев, ако не искат да е така - да не поръчват от мен.
Е щом хем сте си близки, хем им правиш услуга наистина е тъпо. И то е тъпо че очакват ти да отделиш време да се разходиш, пък че точно в момента не са искали да се отбият си е тяхна работа, те си знаят защо.
Аз също избягвам точно при или след пътуване да правя уговорки, независимо колко набързо - става ми зле ако ще и половин час да пътувам, изобщо не искам с никого да се занимавам. Сигурно и на мен са ми се чудили на откази. Искам само да се прибера за да свърши возенето най-сетне, да седна неподвижно и да изям нещо много солено, след това да си почивам някое време и след това евентуално да помисля и за други хора.
В случая бих ги оставила те да си потърсят нещата от теб и съответно когато за теб е удобно защото все пак не си на повикване. Те на тях им трябват, не на теб Grinning Макар че понякога дори и на дистрибуторската цена смятат че те ти правят услуга и си им длъжна заради това.

# 49

Подарък или продаваш?
Последно?
Ами ако продаваш им кажи, когато им е удобно да се обадят и като минават близко до теб да им ги дадеш.
След като са го поръчали, така е редно.
И подарък да беше пак същото мисля.

# 50
Не става въпрос за продуктите. Давам ги на цената, на която аз ги купувам. Но и да не беше така - не е причина да не спрат пред входа или на близо да ги подам.
Винаги ми е било странно да не се използва транспорт или момент да се свършат 2 неща в 1, само заради лозунга "не съм длъжен".

# 51
Те си знаят техните работи, наистина не са длъжни макар че за теб би било по-удобно. За тях явно не е, пък нека ти е странно. И на мен са ми странни много неща но всеки си решава за него си.
Вече от там нататък как ще се уговорите е по-интересното, дали и там няма да се съобразят с теб или ще гледат за теб как е удобно. Това е което всъщност трябва да те бърка, а не дали са постъпили странно според теб или не за момента когато ти си предложила да се отбият.

# 52
Лили, послено?
Те са ти ги поръчали или ти си ги "насилила" да ги взимат на ниски цени?

# 53
След като продаваш, е редно ти да се съобразиш с купувача, ако и да ти е рода. Отделно, вероятно не са минали, защото например мъжът шофира и не иска да се отбие. Или пък не искат другите пътуващи в колата да разбират како са си поръчали. Варианти много. А може да искат да се видите и да пиете кафе, освен да си вземат поръчките.

# 54
Те ги поръчаха.
Може би думата не е "странно", а алогично. И не е единствен случай, когато съм се чудила какво толкова коства отбиване някъде с кола.
alex_jp, и двата варианта няма как да са така.
Обяснете ми го това да затрудниш някого само и единствено за великата идея "да покажа, че не съм длъжен"? Защо? За спорта, или?

Последна редакция: нд, 22 дек 2024, 22:39 от Lili325

# 55
Как точно разбра, че е да "покажа, че не съм длъжен". На мен определено ми идват на ум други неща, вероятно обективни за хората в колата, идващи от път.

# 56
Защото това е най-честия коментар за подобни ситуации (когато някой отказва нещо, което не коства нищо). Дори и в конкретния описан случай да не е било така...

# 57
  • София
Да поръчам нещо и да мина, защото те мързи да си изкараш парите и да обсъждаме кой е егоист ще ми дойде много в повече. Чудно ми е как не е очевидно това.
Като познаваш някого е въпрос на лоялност да пазаруваш от него, но ако е нахален по тоя начин ще си търси други клиенти. Правиш услуга на някой, но той не просто не го разбира, но и претенции, извинявай.

# 58
Ами зависи от ситуацията, може това не съм длъжен да означава точно каквото си мислиш. А може и да означава, че има уважителни причини хората да не направят нещото, но не искат да ги дискутират с теб.

# 59
Да поръчам нещо и да мина, защото те мързи да си изкараш парите и да обсъждаме кой е егоист ще ми дойде много в повече. Чудно ми е как не е очевидно това.
Като познаваш някого е въпрос на лоялност да пазаруваш от него, но ако е нахален по тоя начин ще си търси други клиенти. Правиш услуга на някой, но той не просто не го разбира, но и претенции, извинявай.
Тоест няма да минеш, само защото те е яд, че ще спечеля нещо от разликата в цените като дистрибутор?

Общи условия

Активация на акаунт