Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 19

• 19 330
  • 620
  •   1
Отговори
# 135
Винаги в къната слагам алое на прах и лъжица глицерин,не мия с шампоан,но слагам маска за коса на цялата коса и скалп.
По принцип съм с рядка коса и тънък косъм и харесвам много косата си след къносване.
Мислите ли ,че е по- добре за цвета да измивам с шампоан ,а не да  слагам маска?

# 136
Както предпочиташ. Откакто ползвам къна, аз изобщо не купувам нито маска, нито балсам, защото няма нужда, косата ми е здрава и изглежда добре. Само шампоан и режа краищата веднъж на месец при фризьорката.

# 137
  • Бургас
Вътре се добавя не голямо количество/около 1 лъжица /масла, кокосово, глицерин, зехтин, каквото има под ръка, вкл. и капки етерични може. По-малко масла за да може да се отмие без шампоан, но не винаги се получава.

Маски и балсами много рядко използвам, правят ми косата прекалено мека и натежава, няма обем. От къната, без шампоан става плътна, с обем, но докато я измия с шампоан. От него пада този слой, който я държи леко суха и и придава обем.

# 138
Мисля да тествам тази билкова боя

Но не притеснявам от цвета, който ще получа.
Основата ми е кестенява...
Някоя от вас ,ако я ползва може ли да каже какъв цвят постига?

# 139
  • В полите на Пирин планина
Khadi е хубава натурална боя. Ползвала съм светло кестенявата и е може би единствената боя, на базата на къна, която придава цвят, който не червенее.

# 140
Специално ash brown постига много хубав кафяв цвят, който не червенее.
Само че, ако има бели коси, не ги оцветява много добре.

# 141
А трайно ли е? Аз също я заглеждам. Понеже не издържах, уж нямаше да се къносвам, ама мацнах от крем-къната на хербал тайм (преди не ми беше трайна, 2-3 измивания и се махаше, като оцветител ми беше), обаче сега вече 4-5 миенета и си стои така. Та ако не се махне скоро сигурно ще повторя и после ще се върна към къната.
Преди се къносвах с Ийгълс кестен, много ми отива и много ми беше хубава косата.
Но тази на Кхади ме привлече.
Ще чакам отзиви.

# 142
Държи толкова, колкото всяка друга билкова боя. Аз лично се боядисвам веднъж в месеца. Разбира се, трябват поне 2-3 нанасания, за да се наслои в дължините, поне може да слагаш и само в корените, но моята коса е къса, затова винаги я боядисвам цялата.
Не знам с какъв шампоан се къпеш, Азара., но ако пада толкова бързо всичко, мини на безсулфатен шампоан.

# 143
Благодаря ви .
Точно ,защо пише че няма червен оттенък я избрах.
Имам 10-тина бели косъма, които и с Хенафокс не винаги се скриват...свикнах им вече,не ме притесняват.
Дано стане кафява,че сега с черната ставам кестенява със зелен оттенък.Rolling Eyes

# 144
Крем къната ми падаше бързо преди години.
Беше ми като оцветител.
Иначе къната, с която се боядисвах не ми е падала, просто израстваше.

# 145
Моята коса винаги цъфти след къносване. От предложенията тук преди време, слагам алое на прах. Пак се вижда цъфтеж, но не толкова много. Използвам шампоан с чесън без силикони и сулфати. Нанасям и маска за коса, за да мога да я сресвам.

# 146
Може би протеинът в къната идва твърде много на косата. Не знам дали екстремна хидратация преди къносване няма да повлияе положително.
Моята коса никога не е цъфтяла от къна, но тя и по принцип не цъфти, а само връхчетата се одърпват и изтъняват.

# 147
Моята е цъфтяла доста преди години, но не мога да виня къната за това че аз не се грижех за нея тогава... Че става по-суха веднага след къносване - става си, това всички го знаем. Но според мен коса няма как да нацъфти изведнъж от къна точно в момента когато я къносаш, не е като да я изгориш с окислители и прочие. По-скоро просто това вече е последната капка да започне да се вижда много, ако косата вече е била на тоя хал.

# 148
Направих аналогия с оплакване на жени в темата за профи продуктите от една хай протеинова терапия, която е довела точно до подобен резултат при някои от тях.
Прекомерното напротеинчване може да доведе до чупливост на косъма, затова си трябва и хидратация. Дори един крем без отмиване, който е с такава насоченост, помага.

# 149
Може, аз чак такива продукти не съм слагала но косата ми през повечето от живота ми не е и третирана де. Имам кратки периоди на боядисване с боя и тогава не беше толкова здрава, естествено. Но с къната  няма дертове, аз не ползвам преса или сешоар за стилизиране,  храня се добре и то като няма и оксиданти от бои, няма какво да я повреди толкова. Хем е тънък косъм, не е някое дебело косище дето носи на тормоз.
Трябва си баланс между хидратиране и протеин добавен, явно това го няма щом едно третиране с къна или с нещо друго протеиново докарва такъв резултат.

Общи условия

Активация на акаунт