Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 19

• 19 313
  • 620
  •   1
Отговори
# 120
Момичета, къносвам се от 100 години. В последните 4-5 със смесите на Хенафокс или Култиваторс. Напоследък забелязвам, че докато стоя с къната, започва да ме боли главата. Това продължава и след като я измия.
Отделно, от година и половина се боря с ужасен косопад с променлив успех. Изследвала съм си всичко, включително витамините - проблем няма.
Та се чудя дали не съм станала алергична към някоя от съставките на билковите бои.
Някой имал ли е подобен проблем?

# 121
При мен понякога има главоболие, но аз доста стегнато завързвам лента широк ластик, за да ми държи там каквато найлонова торба съм нахлузила върху къната, та го отдавам основно на това. Не е нещо фрапиращо и си минава само, не вземам лекарства или да правя нещо друго.

# 122
Едно време, когато слагах повече индиго в къната, получавах главоболие. Сега слагам само 1 суп лъжица индиго, и отдавна не съм имала главоболие, освен ако много се престегна с домакинско стреч фолио.
Относно косопада, имам го от много години, далеч преди да започна да се къносвам. При мен е непрекъснат,спира за около два месеца напролет и в късна есен пак за около два месеца. Но и непрекъснато ми никнат  нови косъмчета, и общо взето осезаемо оредяване не усещам.

# 123
  • София
При мен от индигото в началото имаше главоболие. Прочетох някъде, че може да е от вдишване, и сега се мажа с маска. Mask
Отделно и че ако съм с някоя стегната шапка, ме заболяват уши, глава.

Косопад имах заради сериозна промяна в начина на хранене, засега съм го овладяла с високи дози биотин.

# 124
Момичета, къносвам се от 100 години. В последните 4-5 със смесите на Хенафокс или Култиваторс. Напоследък забелязвам, че докато стоя с къната, започва да ме боли главата. Това продължава и след като я измия.
Отделно, от година и половина се боря с ужасен косопад с променлив успех. Изследвала съм си всичко, включително витамините - проблем няма.
Та се чудя дали не съм станала алергична към някоя от съставките на билковите бои.
Някой имал ли е подобен проблем?
За косопада пробвайте Билкова кръв сироп, чудесен е! Имах ужасен косопад сезонен и точно тогава ме хвана ковид, засили се още повече, пих и до 2-3седмици нещата се оправиха драстично.

# 125
Здравейте, опитах да намеря отговор на своя въпрос в коментарите, но не успях да изчета всичко.
Използвах къна на Хенафокс, по инструкции, с добавено индиго. Бях много доволна от резултата като цвят, имаше хубав обем, но веднага след измиване усещах косата си доста суха. 1 седмица след това започна ужасен цъфтеж.
Възможно ли е да е от къната или по-скоро е съвпадение? Някой имал ли такъв проблем?
Вече ми стана време за ново боядисване и не знам какво да правя, притеснявам се, че косата ми ще стане още по-зле.
В момента е почти до кръста, предстои да я отрежа тези дни, значително - малко под раменете и ако отново нацъфти така от къната, ще трябва да режа още .... а никак не ми се иска

# 126
Къносвам се от сто години, без прекъсване от около 10. Косата ми е суха и чуплива. Не е цъфтяла от поне 20 години.

# 127
  • Бургас
Не знам как действа индигото, но при моите първи къносвания косата ми беше като метла. Трябва да се добавя масло някакво или алое на прах.

Моята от едно известно време цъфти и дори къната не я оправя. Чудя се дали е от самото постригване. Напоследък позволявам филиране, или просто е побеляла още, защото и отгоре не ми харесва, една такава въздушна, а  там няма филиране. Или къната е развалена, трети вариант Rolling Eyes

# 128
Когато я къносам стои малко по-твърда (тънка и мека е по принцип) и се и усеща като малко по-суха точно тогава. Но това трае до следващото измиване.
Понеже не я третирам с топлина и с химикали, косата ми на практика не цъфти. Подстригвам я рядко, последния път даже много отложих и стана над година - пак нямаше нацъфтели краища. Изтънели - да, разбира се. Но това си е нормално.
Чиста къна използвам аз, не знам доколко е различно като има и индиго в картинката.
Но поначало звучи странно чак така посочено точно кога е нацъфтяла косата, това не е нещо дето става за дни, освен евентуално след някоя много драстична намеса. Но пък тогава ще се знае от какво е и няма да се чудиш дали е от къносването. По-скоро да си е била така, но да не е личало толкова или да не си се заглеждала преди това, знам ли.

# 129
Къната пресушава, по принцип. Добре е да има овлажняваща добавка, особено за сухите коси, алое вера - гел, прах, или глицерин. Продава се на шишенца в аптеките.

# 130
  • The point of no return
Боляла ме е главата и мен, почти сигурна съм, че е от самата къна.
 И сърбежи имам след къносване, но аз не мия с шампоан, а само изплаквам. Шампоан ползвам при следващото измиване след няколко дни, понякога и седмица изкарвам. 😁
На мен също ми изсушава страшно косата, ползвам балсам и пак е суха.

# 131
До някое време избягвах да мия с шампоан, после явно ми е писнало, аз от много години съм само с къна. И набързо установих че не ми се отразява на цвета ами няма какво да се мъча.

# 132
Не знам ама винаги мия с шампоан😀 аз сега съм на билки, не си оцветявам косата и дори касия и амла измивам с шампоан, не мога без.. ама когато правя маска с тях си ползвам минимално количество шампоан.

# 133
Когато я къносам стои малко по-твърда (тънка и мека е по принцип) и се и усеща като малко по-суха точно тогава. Но това трае до следващото измиване.
Понеже не я третирам с топлина и с химикали, косата ми на практика не цъфти. Подстригвам я рядко, последния път даже много отложих и стана над година - пак нямаше нацъфтели краища. Изтънели - да, разбира се. Но това си е нормално.
Чиста къна използвам аз, не знам доколко е различно като има и индиго в картинката.
Но поначало звучи странно чак така посочено точно кога е нацъфтяла косата, това не е нещо дето става за дни, освен евентуално след някоя много драстична намеса. Но пък тогава ще се знае от какво е и няма да се чудиш дали е от къносването. По-скоро да си е била така, но да не е личало толкова или да не си се заглеждала преди това, знам ли.

И аз не използвам топлинни обработки и нищо друго не съм правила с косата си. Наистина останах шокирана, колко бързо направо се съсипа - в момента краищата са на метла с цъфтежите дори не са само от връхчетата, а буквално космите се целят на 2-3 см от върха. Никога не ми се е случвало такова нещо, а съм минавала и през екстремно изрусяване от което едва си спасих косата.
По принцип имам късмет да расте бързо и нямам проблем да я отрежа значително, въпросът е дали да продължа с къната. До колкото знам, ако пък нещо наистина не ми понася - сега не мога  и да я боядисвам с боя.
Индигото се добавя за да има по-кестеняв цвят, а не типичния червен, на къната. Също сложих и амла.
Мисля да рискувам още веднъж и каквото стане.
А относно масла и продукти за хидратация - в самата къна ли слагате или нанасяте след нея?
Аз отмивам къната старателно, без шампоан. При нормалното миене на коса си използвам шампоан и маска, а след това нанасям балсам без отмиване.

# 134
  • София
Ползвам смески с индиго, не съм имала цъфтежи. Или е друга причината при вас, или е някаква индивидуална непоносимост.

И аз си мия с шампоан, нямам нерви да ходя недоизмита, цветът - кот'доди. Grinning

Зехтин, глицерин - сипвам директно в сместа.

Общи условия

Активация на акаунт