Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 19

• 18 625
  • 595
  •   6
Отговори
# 435
gyga, сигурно много съм я задържала. Винаги я държа над 90 мин., ама тоя път ми пламтят ушите и главата 2 дни след къносване.
Как те изгори?Какво имаш предвид?Повече време престоя си къната ли?

# 436
  • В полите на Пирин планина
Това може да е алергия от индигото.

# 437
Да, и на мен като алергична реакция ми звучи.Дали антихистамин няма да помогне?

# 438
Ами на мен ми се струва, че има промяна в състава на Cultivator's, ама все пак тея опаковки ги ползвам няколко месеца. Освен, че много я държах, може да не съм я изплакнала достатъчно добре, доста я плакна принципно. Ще видим с тази Light Mountain. Благодаря Ви за загрижеността, gyga и Lady Brinne! Азара, какви са тия маски? Аз гледам преди всяко миене на главата, да слагам стимулант за коса на Икаров.

Последна редакция: пт, 21 ное 2025, 21:32 от anmasu

# 439
Anmasu, а изми ли се с шампоан?

# 440
Ами на мен ми се струва, че има промяна в състава на Cultivator's, ама все пак тея опаковки ги ползвам няколко месеца. Освен, че много я държах, може да не съм я изплакнала достатъчно добре, доста я плакна принципно. Ще видим с тази Light Mountain. Благодаря Ви за загрижеността, gyga и Lady Brinne! Азара, какви са тия маски? Аз гледам преди всяко миене на главата, да слагам стимулант за коса на Икаров.
Khadi vitality growth ползвах последните месеци и сега взех strong amla, от зоя поръчвам, аз много говоря за тези масла. Фаворит са ми.
И не са толкова тежки за измиване, два пъти със шампоан ми е достатъчно (аз толкова слагам по принцип).
Сори ако съм досадна 😅 но като намеря нещо и ми изглежда работещо искам да го споделя.

# 441
Mila, не, никога не мия с шампоан, поне това спазвам от инструкциите.
Anmasu, а изми ли се с шампоан?
О, не ми е досадно на мен, интересно ми е. Ще ги видя, много благодаря!
Khadi vitality growth ползвах последните месеци и сега взех strong amla, от зоя поръчвам, аз много говоря за тези масла. Фаворит са ми.
И не са толкова тежки за измиване, два пъти със шампоан ми е достатъчно (аз толкова слагам по принцип).
Сори ако съм досадна 😅 но като намеря нещо и ми изглежда работещо искам да го споделя.

Последна редакция: пт, 21 ное 2025, 22:37 от anmasu

# 442
Аз също съм правила реакция към индигото, когато е прекалено много. Толкова ме е сърбял скалпа и така се чесах, че не се търпеше, дори леко ми се бяха подули лимфните възли зад ушите. Когато е в по-ниска концентрация няма проблем. Сега средно русото на Кхади не ми дразни скалпа изобщо.

# 443
И аз отначало миех само с вода, ама получих пристъп на себореен дерматит след няколко месеца и вече мия с шампоан всеки път. Не намирам особена разлика.

# 444
  • Los Angeles CA
Когато мия с шампоан, косата ми има още по-червен отенък. Аз само с вода мия.  Много ми се иска да получа някакъв син/ зелен оттенък, (яш най-добре) а не червен, но  с къна не се получава, за съжаление.
Как се справяте с остатъчната миризма, мен все още ме дразни.

# 445
Аз си бях свикнала, мъжа ми и той. Знаеше, че ще ме изтърпи ден два😀 иначе писахме по-назад за някакви етерични масла ванилия, портокал, лимонена трева. Няколко капки мисля, че ще замаскират, пък и ще имат добър ефект.

# 446
Mimy, сега виждам, че не съм забелязала, че сте различен профил от този на Mila, много съм разсеяна. Аз си следя от септември един лимфен възел на врата и сега ме карате да се замисля, че може къната да го провокира...хм.
Mila, абсолютно е възможно. Защото, доколкото знам, за да успее да боядиса косата, билката е много силна.И аз трябва да внимавам, защото принципно си имам пърхот.
lindor, поръчах Light Mountain, Вие ли казахте, че Ви се получава по-тъмен от описания цвят?
Азара, с какво се къносвате? Много ми харесва цветът Ви.

Последна редакция: сб, 22 ное 2025, 21:00 от anmasu

# 447
Anmasu,

При мен не е от самата боя. То ми се получи в момент, в който изобщо не се бях боядисвала. Но тъй като вече ми беше раздразнен скалпа за месеци наред, при боядисваме ме сърбеше повече, тъй че почнах да се мия с шампоан. И понеже открих, че няма разлика, така си го правя вече.
Съветвам те да пробваш и ти, мий само скалпа, дължините няма нужда са сапунисваш толкова. Идеята е да няма много натрупан прах от боята по кожата, защото се задушава и дразни (че и мирише много на всичкото отгоре).
За дължините - винаги слагам балсам или маска, но само колкото да мога да я изплакна косата и после да не ми се заплита.

# 448
Ash brown на кхади, но не съм се къносвала от първите дни на август.
Даже се притеснявам, че май съм си загубила естествения цвят 🥲 няма как за три месеца да не е поникнал корен, в същото време не ми се вижда както преди Sad явно с годините ми потъмнява косата или от хормоните..
иначе докато бях бременна беше тръгнал да избива и беше пепелно рус/тъмно рус, много хубав цвят.
Ако ви покажа какво русо имах.. и все още се двуумя, понеже се харесвам и с естественото ми русо и с тъмната къна. С тъмното много ми изпъкват чертите, особено очите, аз съм зеленоока.

Вчера си намерих снимка от преди няколко години преди да започна да се занимавам изобщо с къна и ми се дорева 🥹
Да подчертая, не е проблема в къната😀 да не си помисли някой нещо.
Просто постоянно се разделям между естествен цвят и тъмен. И като реша да пусна косата и да израства къната, стигам до 6-7 месеца без къна и пак я грабвам. Очаквах, че след като родя няма да имам никакво време и ще се спра, но е голяма краста, тъй като знам, че освен цвят, получавам и грижа.

# 449
Mila, ако пак така се получи, ще пробвам. Засега не ми се иска, защото и без това ме дразнаят рижаците отпред 😅 и се притеснявам, че ако измия с шампоан, съвсем зле ще е.
Азара, аз бих си оставила естествената, ако не бях побеляла толкова много.
Даже съм чела, че единствената истинска къна, е червената и реално, за да боядисва в останалите цветове, са си някакви силни треви, които могат да натоварват и скалпа, и косъма, колкото и да се води подхранваща.

Общи условия

Активация на акаунт