Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 19

• 18 337
  • 578
  •   4
Отговори
# 465
  • София
Това е моят цвят с къната на Light mountain- red

Скрит текст:

Другият цвят- bright red  дори по- ми харесва от  red, защото е по- наситен и няма рижав оттенък
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 23 ное 2025, 23:40 от stelaartois

# 466
Олей, прекрасен цвят!!! Изобщо не е рижаво.
А бели коси имаш ли?
Направо се изкушавам да стана такава червенокоска, стига да не съм рижава.

# 467
  • София
Олей, прекрасен цвят!!! Изобщо не е рижаво.
А бели коси имаш ли?
Направо се изкушавам да стана такава червенокоска, стига да не съм рижава.
Бели коси около 20-30%, покрива ги много добре

# 468
Благодаря. Исках снимки на косата с нея, а не на опаковката.
Много добре ми дойде и инфото за видовете червена къна от тази марка. Сега и аз съм изкушена.
stelaartois, с какво количесто от къната се къноса? Имаш ли снимка на косата и със светло червената къна?

# 469
И аз се изкуших да се откажа от обречената кауза да ставам светла и отново да стана червенокоса, много хубав цвят!

# 470
  • София

stelaartois, с какво количесто от къната се къноса? Имаш ли снимка на косата и със светло червената къна?

За средно дълга коса използвам цялата опаковка/113 гр./. Заливам с вряла вода, слагам половин шише течен пантенол за подхранване, капвам няколко капки етерично масло / лавандула, портокал, за да се убие мирисът на къна/ и оставям да оксидира около 8 ч. Мажа и стоя 2-2,30 ч.
За съжаление нямам снимка с bright red къната,но няма съществена разлика в цвета, малко е по- червен за сметка на рижавеещото🙂

# 471
  • София
Много ви благодаря  за съветите!

Ще  пробвам с масла от Зоя и ще искам изследвания от лекар.

# 472
Много е странно поръчването от iherb. Мислех, че съм финализирала поръчката, чак теглих приложение за 15% отстъпка, поръчах 2 бои. Чудя се защо не идват - влизам, поръчка няма, а и боите вече не са налични. Май и отстъпката я нямам...

# 473
  • София
Много е странно поръчването от iherb. Мислех, че съм финализирала поръчката, чак теглих приложение за 15% отстъпка, поръчах 2 бои. Чудя се защо не идват - влизам, поръчка няма, а и боите вече не са налични. Май и отстъпката я нямам...
Поръчката от сайта е много лесна, пазарувам там от години, а имате ли дръпнати пари от картата?

# 474
Нямам, но всъщност най-много ме учуди, че ми направи проверка на картата. Аз затова реших, че е финализирана. Явно съм се разсеяла и само ми е запазило банковите данни в приложението, което е моя грешка (подсещате ме да проверя и да ги махна, ако е така).
Поръчката от сайта е много лесна, пазарувам там от години, а имате ли дръпнати пари от картата?

# 475
  • София
Anmasu
Скрит текст:
има цяла тема тук в БГ мама за пазаруването от iherb, много е полезна и информативна.  Поръчките над 40 щ.долара са безплатни, имай го предвид, за 2 къни само ще платиш доставка. Избери доставка със Спиди, от БГ пощи има недоволни 

# 476
Много благодаря, stelaartois! Да, аз бях избрала доставка със Спиди, наистина не знам как така стана, че нямам поръчка. Ще чакам 01.12, когато ще е налична и пак ще пробвам. Лошото е, че май почти нямам къна вкъщи.
Anmasu
Скрит текст:
има цяла тема тук в БГ мама за пазаруването от iherb, много е полезна и информативна.  Поръчките над 40 щ.долара са безплатни, имай го предвид, за 2 къни само ще платиш доставка. Избери доставка със Спиди, от БГ пощи има недоволни 

# 477
От три години се боядисвам с безамонячна боя. Резултатът - рядка, рошава коса и адски силен косопад. Накъсани връхчета.

Ядосах се - взех къна, амла и индиго и намазах цялата коса. Стоях 1ч и 15 мин.

Косата ми веднага спря да капе. Съживи се. Връхчетата отново са загладени. Вече след сваляне на шапка за баня след душ е жилава и гладка. Като пусна кок - пада гладко и се навива, а преди падаше сгъната на 24.

Бялата коса е боядисана макар и на 90-95%. Леко по светло но не личи въобще.

Скалпа ми се успокои.

# 478
Не бих се върнала към химическите бои изобщо. Аз си страдам от косопад по други причини, косата ми е тънка, само боя и трябва…
Последно се боядисвах само с къна и амла, защото исках перфектното покритие на белите коси. Чудесно стана, но разбира се, рижавка съм ☺. Следващият път ще си направя смеската с индиго, че да си стана кафява и да мога да си нося розовко с кеф, че сега е много циганско така.

# 479
Със сигурност ефектът, който може да даде къната, не може да го даде дългосрочно боядисване с бои. Макар, че доколкото се зачетох в една публикация и безамонячните бои не били толкова безвредни. И все пак.
Много ми е интересно дали няма някога да се отвори един салон, в който да може да те къносват. Разбира се с всички информирани съгласия спрямо това какъв цвят може да се получи и че къната не се маха особено наслоена.

Общи условия

Активация на акаунт