Връзка след 40+

• 14 401
  • 404
  •   2
Отговори
# 225
Ако нямаш основателна причина, за каквато не се сещам, за мен е чист егоизъм да ставаш родител на тази възраст.

# 226
78 годишен е станал баща на близнаци. Изключително позитивен и активен мъж. Обясняваше как става през 3 часа, за да помага на жена си за храненето. Гледайте  репортажа на Румен Бахов, преди да го осъдите.
Не осъдихме и 60 годишната, която роди, но сега детето и е сираче. Дано тук майката да има дни.
Някой и на 20 умират и на 30 също

# 227
Да, ама какви са вероятностите? А и остави умирането, виж старческите болести. Какъв баща на тийнейджър е някой куц, дементен и какво ли не още?

# 228
Е, 78 наистина е доста, но до към 55 защо не....

# 229
  • Варна
Има и апатични родители, чиито деца се възпитават в ясли и ДГ. Животът не е точна константа. Ограниченията си ги налагате вие. Непонятно ми е защо осъждате чуждия избор?

# 230
Стига да не ми се налага на мен да гледам бебе на 70, приветствам всичко. Но да не е на мой гръб Simple Smile

# 231
  • Paris, France
На 78 и без близнаците ще става на 3 часа. Заради простатата Joy

И аз това си помислих. А сигурно и без това не спи много нощем на тази възраст.

Вече спя все по-малко и съм бодра като кукуряк сутрин, а като млада хич не беше така.

Мисля, че сега, в средата на 50те имам повече енергия и време за бебе. Въпросът е докога и че ако нещо се случи с мене, нямаме на кого да разчитаме. Също и за бебета и деца не ща да чувам. Е, внуци бих гле дала за да помогна на децата ми. Едната ми баба ме гледаше като беше на моя възраст и е поела пране, готвене и чистене откакто съм се родила. Само дето ако нещо се случеше с нея, имаше майка, баща, друга баба, леля.

Има и апатични родители, чиито деца се възпитават в ясли и ДГ.

Нощем, в почивните дни, ваканциите и като са болни, което може да е през седмица?

Не осъждам чуждия избор, но си признавам, че животът с малко дете е тесла отвсякъде и не желая да си го причиня, нито да ощетя невинно дете.

# 232
Да, ама какви са вероятностите? А и остави умирането, виж старческите болести. Какъв баща на тийнейджър е някой куц, дементен и какво ли не още?
Не преиграваш ли?
Вероятност винаги има да почине родител. Хората, с увеличаване на възрастта обръщат повече внимание на здравето си и е много по-голяма вероятността да се хване заболяване в началото.
Не всички възрстни са куци, с деменция и какво ли не. Както и не всички бащи на 20-30 се грижат за децата си, при все че не са куци, дементни и какво ли още не

# 233
Масово 78 годишните не са като описания по-горе баща на близнаци. Това го знаем всички. И моите родители са на тази възраст, и техните връстници познавам и т.н.

# 234
Не преиграва! Статистически погледнато е по-вероятно да умре някой на 70+ отколкото на 40+
Бебетата до две и старите хора имат най-висока вероятност да умрат.

Това е средно.

# 235
  • София
Може би затова масово 78 годишните не стават бащи, но има и изключения,стига човек да прецени силите си и най-вече възможностите си, вкл. какво ще остави зад себе си.
Обикновено по-възрастните родители осигуряват далеч по-добре децата си, не само материално, а и като алтернативни грижи, защото са наясно с предстоящия им "краен срок", докато младите родители живеят със заблудата, че ще са вечни и забравят да обмислят всички детайли, когато тръгнат да раждат деца.

# 236
Не преиграва! Статистически погледнато е по-вероятно да умре някой на 70+ отколкото на 40+
Бебетата до две и старите хора имат най-висока вероятност да умрат.

Това е средно.
Смъртта се появи после.
Преиграването беше за "куц, дементен и какво ли още не"
Предполага се, че ако си на 50+ си правиш сметката дали да имаш дете или не. Едва ли същото важи за 20-30 годишните.

# 237
Няма значение каква е вероятността, ако се случи точно на теб или близките ти.

Дали съпругът на 30-годишната Биляна някога е смятал, че ще отглежда сам две деца?

# 238
78 годишен е станал баща на близнаци. Изключително позитивен и активен мъж. Обясняваше как става през 3 часа, за да помага на жена си за храненето. Гледайте  репортажа на Румен Бахов, преди да го осъдите.

Става, ама сега. А след 5 години? А след 10? Кой ще учи детето да се катери, да кара колело и кънки, да каера ски, да плува... С кого ще ритат топка и ще играят федербал?  
Това за мен е приемливо само ако е надиплил много милиони иначе е егоизъм

Мъжът ми е в началото на 40-те и нито едно от тези неща не е правил с детето ни, и малко се съмнявам, че ще ги прави. За плуването и карането на ски съм напълно убедена, че няма да ги прави, тъй като самият той не може да плува и да кара ски.

Както и да е де, ненапразно има вицове за толкова възрастни бащи, че често изобщо не са бащите.

# 239
  • София
Моят баща е бил под 30, когато е приключил с бебетата, но не е правил нищо екстремно с нас. Освен екскурзии. Четеше ни книги, рисувахме.
Съпругът ми на 52 в момента беснее с малките деца, защото е такъв тип - ски, колело, тичане, тенис на корт, тенис на маса, плуване.
Та не е въпрос на възраст,а на темперамент.

Общи условия

Активация на акаунт