🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 8 (03.11 - 10.11)

• 42 543
  • 1 228
  •   1
Отговори
# 930
Моля оценете епизод 32 четвъртък

Всички въпроси са задължителни и допускат точно един отговор.
Ако не сте изпълнили някое от тези две условия, след натискане на бутона
най-отдолу,
системата ви връща нагоре към първия неотговорен (или с повече от един
отговор) въпрос.

Ако не сте сигурни какво да отговорите - избирайте средната/неутрална
оценка.
Гласуването отнема 1-2 минути а след първите няколко пъти, даже и по-бързо.

Можете да си променяте мнението, но ще свалям статистиката всяка неделя,
така че гласувания след това макар и възможни няма да бъдат отчетени в
общата графика.

Моят опит показва, че е най-добре да се гласува колкото се може по-скоро
след епизода, инак впечатленията се размиват.

# 931
  • България
На Жоро и на Кирил ще им се наложи да се научат да готвят.

# 932
Анализ на вечерта.
Първо за играта на Бистра и Гогов. Играта не бе комплексна. Беше подбрана за Бистра. Не че тя е добра да балансира по тясна повърхност, ама Гогов е съвсем зле. Отделно стъпалата бяха хлъзгави и той падна поне пет пъти. При това – рисковано, едва не се преби. Не ставаше дума да театралничи или нещо от тоя род. В един момент стана ясно, кой ще бие. Гогов прояви достойнство вместо да бутне Бистра от стъпалата тръгна да ѝ помага. Гогов ми става все по-симпатичен! В интерес на истината трябва да отбележим, че при едно разминаване Бистра му даде път. Но пък и той ѝ даде път, когато тя почти бе стигнала до края при първото преминаване. Нищо не му пречеше да я бутне. Браво и на двамата – на Бистра, за това че би, на Гогов за достойното държане.
Кирил и Жоро свалиха картите си. Ама Жоро научи повече от Кирил, отколкото Кирил – от Жоро. При това Жоро не се обвърза с никакви обещания. Киро не може да проумее, че не е на нивото на Жоро; че с  него първо трябва да се правят сделки, а после да му се дава информация. Сега Жоро разбра, че Киро прави тайни срещи с Миро, Бистра и Дзами. Разбра за разговорите между Миро и Дзами. И това че Кирил искаше да пази лагер 3 някак не се връзва с идеите му да стрелят по Мая и Бистра. И той не знае какво иска. Дзами веднага разбра какво става. Много е наблюдателен – не го отричам.
Дзами притисна Киро, да каже за какво са говорили с Дзами. Киро каза част от нещата, които са говорили, но не всичко.  Призна, че Жоро го е подпитвал, но не призна че му е изтропал всичко. Каза обаче, какво става около Марина. И че той и Жоро натискат Марина да проси милост от Тренера. Дзами го хвана, че иска със всички да играе.  Киро иска да стреля по Бистра! Защото я има за слаба!  Дзами се срещна с Миро. Дзами иска да хързулнат Кирил, като го накарат да подаде фалшива инфо на Жоро, а той на -  Влади и Венци и така да се разкрие. Но Миро поиска той и Бистра да разкрият картите си пред останалите. Бистра не е въодушевена, но не смее да откаже. Миро предложи на Дзами алтернативен вариант – да помогне на Влади да се филмира.
Марина рева няколко пъти (леле каква изненада!). Тя психически се срина още преди битката. Почна да реве и да уговаря Тренера да помогне като падне защото има силен противник. Ами то има ли вече слаб противник? Тя ако се е предала при сблъсък с Петя какво би станало ако се сблъска с някой като Влади, Дзами, Миро, Бистра, Жоро? Този път обаче сълзите ѝ ми идват изкуствени (а не породени от депресивно състояние). Някак удобно се разплака пред Тренера как ще отпадне и как разчита на него. Марина дори каза, че не ѝ се играе, защото пак трябва да играе срещу човек от нейния лагер. Отново има раздвояване на личноста – хем много я боли за децата и иска да се прибере, хем не иска да отпада един ден преди рождения си ден. Чечстно казано стана досадно с тези рождени дни. И Секулички не искаше да пада точно на рождения ден на детето си.
Влади и Венци са разделени в симпатиите си – Венци харесва Петя, Влади – Марина. Жените в лагер 3 не харесват Марина.
Изключително драматична битка между Марина и Петя. Гладиаторска битка, признавам го. (най-после Марина се представи убедително в една битка)Заваля тежък дъжд, двете държаха над два часа и петнадесет минути (официално това е най-дългата битка!). Тази битка ми напомня онази между Бистра и Влади. Следва да отбележим, че двете са със сходен ръст, нямат фундаментална разлика.  Марина бе по-неустойчива през по-голямата част от времето, но се държа мъжки (допускам че искаше за рождения си ден да си подари победа и затова вложи повече воля от обикновено). Въпреки всичко – загуби! (каква изненада). Но този път падна с чест! Признавам ѝ го! Най-накрая разбрахме с какво е впечатлила в „Максимал“   И двете показаха хъс и воля! Марина се бори мъжки, просто Петя бе по-добрата. И то предвид, че Марина е по-тренирана и с по-стегнато тяло. Ако Марина заслужава уважение за борбеноста, то какво да кажем за Петя?!
Тази битка създаде проблем за здравето на Марина! Изпадна в някакво епилетично състояние. Получи припадък и гърч, забелиха ѝ се очите. Петя прояви достойнство и отиде да помогне, но се наложи да извикат доктор и да я изпратят Марина с лодка към медицински пункт. За първи път виждам вечер в която битките не бяха добре обезопасени в О100Г.  Първо Гогов се преби сто пъти, сега Марина подбели очите и припадна. И то във водата, където можеше да се нагълта с вода и реално да се удави, нищо че бе плитко. Кофти обезопасяване.
Мая разкритикува Марина, все едно е чела какво пишем. Според нея една майка не следва да рискува здравето си, само за да доказва нещо – това е безотговорно спрямо децата ѝ.
Миро свали картите и осветли лагерите. Влади отбеляза нещо правилно „Те двамата с Бистра (Миро  и Бистра) си вървят ръка за ръка като мен и Венци и са си самодостатъчни“. Неочаквано за мен другите приеха нещата много спокойно. Мая каза, че подкрепя Бистра, но не е влизала в никакви коалиции с никого и ако диска се падне в нея ще импровизира.  Венци се измайтапи че приема Мая под кирилото си. Влади се разбра, че няма нищо против коалицията Миро-Бистра-Дзами, но ако той не се чувства обвързан да не стреля по Дзами. Миро и Бистра на свой ред не се чувстват обвързани да не стрелят по Жоро или Кирил. Общо взето човешки се приеха нещата. Аз очаквах повече конфликти, при осветляването на коалицията М-Б-Д.  
Показаха Марина в болницата. Тя пак рева. Петя каза, че ако Марина е била отпаднала, тя е щяла да си даде гривната и да я спаси. Стига бе, Марина иска всеки да я спасява. То не бе Тренера, то не бе Петя! Добре че се избяга от тази опция и не се наложи да я спасяват.
Вече има нови правила – ще разчистват  бедните играчи (очакваше се). Победителят ще взима гривните на победените двама, а те ще играят на елиминация. С по една гривна са  Берке, Биляна, Мая, Нина, Влади, Вера. Споменаха и още едно име (седем бедни има), но не чух кое. Гогов не си знае гривните! Ха-ха.
Гогов ще посочи трима играчи с по една гривна. В играта ще са нужни гребане, баланс и логика.Пак просрочиха времето. Тренера дразни Киро и Жоро. „Направи си вятър на устата“, че ще спаси Лора. Сега му е мъка, че си тръгна Марина, някак омаловажава успеха на Петя. С половин час.

# 933
Киро все повече си показва "пролетния" характер! Крив му сега тренера, че не си дал гривните на Лора. Ма и той смотан човечец, защо си съобщава намеренията на всеослушание? Трай си, чиче и си плети твоята кошница! Там всеки на всеки ще подложи крак в един момент.

# 934
Нина ще изяде храната на Ванеса и после ще каже, че не е направила нищо лошо?
Чакам с нетърпение понеделника.

# 935
Нещо ми изглежда като нарочно нагласено промото

# 936
  • България
Как Нина ще изяде храната на Ванеса от дните, в  които Ванеса не ядеше нищо, като тогава са нямали нищо и са я карали само на кафе?

Не съм впечатлена от поредната тъпа и небезопасна игра. Девойките могат да получат увреждания на стъпалата както при играта, която Биляна спечели. Марина за втори път участва в такава игра и се доказва като една от най-силните.

# 937
Хайде честито, можем да порИвем от щастие, че си тръгва. 😂

# 938
  • София
Аз мисля, че Гогов може да пусне Вера срещу Мая и Петя, има шанс да вземе гривни и да изпроводят Мая.

# 939
Тази нощ двама души ще тъжат за (отпадането на) Марина. Еденият е Тренера, а другият - Дяволо.

# 940
  • София
Само мен ли дразни това внушение, че задължително жените трябва да готвят и да носят кафетата на мърлячите Киро и Сашо, че и Дзами и Гогов.

# 941
  • България
Не харесвах Марина с остарелия си морал, с недомислените стратегии и безсмислено хвърляне в игри, но определено ми е тъжно по какъв начин отпадна. Даже нямаше шанс някой да я спаси.

Не вярвам, че Петя щеше да се жертва.

# 942
И аз не вярвам, че Петя щеше да си даде гривната. То така е много удобно да говориш като е безопасно вече.

# 943
Ще чакаме Марина при Туджаров. Дано не е чела бг мама.

# 944
Аз имам тъп въпрос. Как точно Нина е изяла храната на Ванеса, като лагера в предната серия се презапаси с толкова много храна и не е като Ванеса да гладува? Да нямат дажби? Нали храната е обща?
Ако направят милинки броят ли си ги кой колко яде?
Разбирам когато Ванеса гладуваше да е изяла нейната храна.

Общи условия

Активация на акаунт