🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 8 (03.11 - 10.11)

• 42 844
  • 1 228
  •   1
Отговори
# 480
  • България
Кирил само за Биляна и Берке мисли. Фикс идея му е.

# 481
  • Другата България
Ха, дискът наистина се падна на глорианци.
И сега Киро вместо да мисли стратегически /нещо, което така и не знае какво е/, той ще тръгне да отмъщава за поруганата си чест и достойнство??? Не вярвам Гошо да го допусне.
Все още смятам, че ще жертват Петя.
Хареса ми и това, което каза Гогов - че това “разкритие“ на Дзами ще настрои всички срещу тях, повече вреда ще има за лагера им, отколкото полза.
Нагледно показно как егото на един мъж може да работи не само срещу него лично, а и срещу доста други хора.
Мислел за “семейството“.....с това поведение на прелъстена и изоставена любовница само до семейство му е на Дзами!
И думата “морал“ за нищо я нямат в този формат.

# 482
Прелъстени и изоставени от Влади

# 483
  • София
Анонсът за утре излезе накрая. Повод ми е и аз (най-сетне) да се похваля с пророчество:
вижте последния абзац и самата картинка от миналия ми пост с "картинното фентъзи" (4 часа преди епизода и >6 часа преди новия анонс)
: Хранааа! И те всички...
https://bg-mam.ma/p/1704821/48788998

# 484
Не ми хареса постъпката на Дзами и момента, в който избра да изобличава. Пролича си, че го прави от наранено его и не умее да губи. Освен това, ако е за прозрачност и т.н., защо не разкри двете коалиции, в които участва?

Разбирам Петя защо не се сбогува. Когато си в група и имаш конфликт с някого, ако никой от останалите не се застъпи за теб лично или публично, обясненията, сбогуването и изобщо оставането в компанията са излишни.

А да видим Марина (и сие) какво ще измъдри утре.

# 485
Е нормално , че Дзами се ядоса за откритата подкрепа на Влади и най-вече за Божието провидение ( щом Алекс отнесеният  веднага забеляза ) . Но стратегически може би грешен ход.
Георги е чисто луд сектант. Петя идеално се вписа в лагера : -Жоро да я облъчва и да получава преданост за всяка безумна мисъл , а Майката да й рИве на рамото.
Бистра имала кратки взаимоотношения с Дзами преди играта , ти да видиш колко са оплетени Simple Smile

# 486
Р Изключително интересна вечер.
Дзами се изправи срещу Георги в епична битка. Поведе в началото, но  Георги се оказа по-съобразителен и задържа гривните си.  Спечели си честно и почтено. Дзами загуби осем гривни, които се преразпределиха в лагера му.  Влади си позволи да вика за Жоро и доста ясно демонстрира за кого е. Позволи си да се направи на праведен и взе да говори, колко е справедливо да падне Дзами. И за слепите, и глухите стана ясно, че има коалиция с Жоро.
Вера срещу Гогов. В играта имаше елемент с рязане на дърва, което даде на Гогов известно предимство. Все пак  с предимство или не Гогов построи по-правилно стратегията си (и заслужено спечели). Отдели много време да постави основите, докато Вера нахвърля  основите и почна бързо да строи „керемидите“. Гогов стана един от най-богатите, но е с мишена на гърба.
Лагер 2 (дрази ме думата „камп“) си взеха Петя. Направиха го доста показно. На шегата на Гогов че взимат булката без зестра (колко е бисерен), Кирил я понесе на ръце като булка. Не остана жена с която Кирил да не флиртува. Толкова по-жалко е, че иска да отмъщава на Берке и Биляна. Кирил разкри хазартните си зависимости пред Петя. Обясни колко е лоша жената с която е бил, защото е имала високи стандарти.
Марина бе единствената която прояви подозрителност спрямо идващата Петя. Дали се почувства пренебрегната като жена или реши да се прости с наивитета си… но това че я подозира не ѝ попречи в предната серия да гласува за идването на Петя. Марина много лесно се влияе. И пак рева.
Тренера е много зле. Вярва в чистосърдечието на Жоро. Тоя човек няма да стигне до финал.
Кирил е в тежка дилема – с Дзами или с Жоро. Според мен гривните определят това с кого да бъде.
Дзами реши да хвърли камък в кошера и да свали картите на масата. Директно обвини Влади и Жоро за коалиция. В Лагер 2 (очаквано) защитиха Жоро. Петя се направи на ударена, че Жоро не е казал това което е казал. Обаче най-много се възмути популиста Влади. Който наистина има коалиция с Жоро, но сега го игра възмутен. Това положение напрегна нещата и в Лагер 3. На Миро и Бистра им е трудно да се правят на ударени, идилията се разруши.
Стана ясно, че Бистра познава Дзами отпреди, дори са имали връзка! Преустановили са познанството си за дълго време, но е факт че не са си непознати. По време на играна на Дзами и Жоро тя подсказваше на Дзами и го насърчаваше. Нормално е тя да има повече доверие на Дзами, отколкото на Влади.
Миро леко подработва Влади с тънки намеци, но Влади не се издава.
Изпиташ шок, когато Венци каза, че не участвал в схеми. За Влади ясно, но Венци изглеждаше наивен, но чист. Донякъде разбирам възмущението му, че е „Санчо Панса“ (по Дзами), той самият може да не се усеща в ролята на глупака. Но да отрича, че участва в схема с Жоро…много ми падна в очите

Последна редакция: вт, 05 ное 2024, 23:10 от Лорд Сняг

# 487
Бистра е имала отношения с Дзами не с Влади. Добре го криеха досега.
Дзами тъкмо го похвалиха как е загърбил егото и той реши гръмко да ги опровергае. Защо двамата старейшни не го спряхте? Или...май знам.. "нещата не са точно такива каквито изглеждат " нали?
Егати гаврата е да им качат храната по дърветата. Хляб и зрелища да има. Горката Ванеса. Вече втора вечер я тресе от глад.

# 488
  • Другата България
Накрая ще излезе, че Влади като един истински представител на зодията си с чар и усмивка е оплел не само жени, но и мъже в “мрежите си“.
Прелъстени и изоставени от Влади

Много добро.

# 489
Епизодът на фейк моралистите или "Кой е по-по-зле" :

- Някой риВе на старта, но не е Марина Frowning . Всички са в шок. Ванеса току що си изгори моста към лагер 2.

- Венци показва, защо е кралят на криндж свалките. Титлата е неуспорима. Дори Кир Жуан прекланя глава пред таланта му.

- Жорката въвежда Тренера в тайните на събирането на половинки в едно цяло, завъртяно във вортекса на 16тия дом на учинайка му Венера. Тренера поклаща одобрително глава с "Така е, право думаш, брат. Всичко разбрах."

- Лагер 2 идват дружно да взимат булката ( или младоженеца, че не е ясно ) на ръце и да ѝ събират вересиите(?!) .

- Венци ще отваря лингвистична школа за ниво зародиш в третия месец.

- И като стана въпрос за трети месец - Марина изисква нов размер дрехи , заради непорочното зачатие.

- Играта на богатите е с невиждана досега трудност. Налага се Косъма да решава сам пъзела, след като 3 жокера не са достатъчни за участниците ...

- Гогов вади късмет при играта на бедните, където трябва да строи навес ала "Класическия българин на море". Всякакви съвпадения с реални личности са абсолютно случайни.

- Вера по някаква причина строи палатка за дегустация на "лулата на мира" ....

- 5+ забавени кадъра как Вера се мята на врата на Гогов след вчерашната победа и как той умело спира ръката си, преди да "поздрави" съотборничката си подобаващо с пошляпване .

- Доброто възтържествува и Гошката спечелва играта на богатите.

- Кир Жуан влиза в предаването да докаже на бившата си приятелка, че е сгрешила да се раздели с него...Като се пробва и бива отхвърлен от всяка жена на острова. Планът му протича по мед и масло засега.

- Алекс най-накрая проговори. "Разкрил" е коалицията между Бат Жо и Кирцата. Евала, Саше.

- Серията принуждава въвжедането на нова абревиатура - ПХЩ ( присмял се хърбел на щърбел )

- ПХЩ номер едно. Дзами решава, че е време да разкрие ФУНДАМЕНТАЛНАТА и скрита коалиция на острова , за която никой не подозира. Изтупва се като чувал с картофи до диска и дръпва реч, която грам не е нито популистка, нито псевдоморална. Жорката одобрява. Точно такива трябва да бъдат всички речи.

- ПХЩ номер две. Влади е абсолютно огорчен и изненадан, че е в коалиция с Бат Жо. Ама от къдя на къдя? Не му прави чест на Дзами да говори такива глупости.

- ПХЩ номер три. Жорката също му идва като гръм от ясно небе, че бил в коалиция с Влади, камо ли пък тайна. Той винаги поставя морала на първо място и няма как това да е вярно.

- ПХЩ номер четири. Ожесточена борба между Дзами , бат Жо и Влади за кой е най-големият псевдоморалист и популист на острова. Живи кадри от спора:

- Всичко приключва и няма виновни, всички са морално чисти и без никакви задколисни игри. Бат Жо иска да нахрани целия остров безкористно, Дзами никога не е правил скрити коалиции и популистки изказвания в кръга пред всички, а Влади е искал просто да помогне на лагер3 да си пренесат храната, и също не е играл задкулисно никога.

- Всичко е на приключване, но Венко е обявен за Санчо Панса. Той не е доволен, защо не знае в кой отбор играел.

- Естествено хайлайтът на вечерта - Хана пеньоар диск!

- Тъкмо всички си помислиха, че ще мине поне един епизод без това, нооо дискът не мисли така. Марина е избрана и просълзена, и пак рИва, тоя път сама. Ивайло Герасимов вече му призлява.

Последна редакция: вт, 05 ное 2024, 23:44 от tfn2k

# 490
Моля оценете епизод 30 вторник

Всички въпроси са задължителни и допускат точно един отговор.
Ако не сте изпълнили някое от тези две условия, след натискане на бутона
най-отдолу,
системата ви връща нагоре към първия неотговорен (или с повече от един
отговор) въпрос.

Ако не сте сигурни какво да отговорите - избирайте средната/неутрална
оценка.
Гласуването отнема 1-2 минути а след първите няколко пъти, даже и по-бързо.

Можете да си променяте мнението, но ще свалям статистиката всяка неделя,
така че гласувания след това макар и възможни няма да бъдат отчетени в
общата графика.

Моят опит показва, че е най-добре да се гласува колкото се може по-скоро
след епизода, инак впечатленията се размиват.

# 491
Не му се получи на Дзами. Опита се да даде, може би, нов тласък и да разбърка отношенията, но не избра вярната риторика. Изглеждаше по-скоро като отмъщение на прелъстена и изоставена гимназистка. А и повечето хора с някаква мисъл в главата там вече го подозираха. Но, ако трябва да съм честна, Влади ми направи по-лошо впечатление. По Миро: сред най-хлъзгавите е там.
Да видим дали Майката може да покаже самостоятелно мислене, след като се наплаче, разбира се.

# 492
  • Другата България
Скрит текст:
Не му се получи на Дзами. Опита се да даде, може би, нов тласък и да разбърка отношенията, но не избра вярната риторика.
Изглеждаше по-скоро като отмъщение на прелъстена и изоставена гимназистка.
Скрит текст:
А и повечето хора с някаква мисъл в главата там вече го подозираха. Но, ако трябва да съм честна, Влади ми направи по-лошо впечатление. По Миро: сред най-хлъзгавите е там.
Да видим дали Майката може да покаже самостоятелно мислене, след като се наплаче, разбира се.
Точно така изглеждаше.
Защото беще точно това. Blush
Нищо не се е опитвал, той е толкова първичен, че няма скрито - покрито. Пълен антипод на Влади.

Относно Гогов.
За мен има голяма разлика между това да “плюеш“ някой постоянно, защото като цяло не го харесваш, и онова - да пишеш критики за друг, когато има прояви, които не одобряваш.
Разбирам желанието на някой да е праволинеен, целенасочен и да си има любимец, който е “безгрешен“ и одобрява всичките му прояви от - до, но аз не съм от тези хора. Когато някой участник е сгрешил за мен - критикувам. Не ги жаля.
И в тази връзка е възможно да съм имала критики към Гогов - нито издребнявам, нито помня - ако е имало конкретна ситуация, тя е минала и заминала. Една, две - колкото - толкова.
Но като цяло винаги Гогов е бил един от хората, които съм посочвала за свои любимци. След Миро, естествено, който също не е безгрешен в представите ми. И него съм го солила.
“Плюя“ по Кирил, не харесвам Сашо, не одобрявам и тренера от доста време.
Това за мен е като цяло да не харесваш участник.
А преписването не одобрявах за всички, ако Гогов го е направил /което вече не помня/ - значи не одобрявам и неговата постъпка. Въпреки, че правилата го позволяват и всички го правят. За мен това пречи на формата като цяло, независимо от участника.

Последна редакция: вт, 05 ное 2024, 23:44 от Merri_An

# 493
Епизодът на фейк моралистите или "Кой е по-по-зле" :

- Някой риВе на старта, но не е Марина Frowning . Всички са в шок. Ванеса току що си изгори моста към лагер 2.

- Венци показва, защо е кралят на криндж свалките. Титлата е неуспорима. Дори Кир Жуан прекланя глава пред таланта му.

- Жорката въвежда Тренера в тайните на събирането на половинки в едно цяло, завъртяно във вортекса на 16тия дом на учинайка му Венера. Тренера поклаща одобрително глава с "Така е, право думаш, брат. Всичко разбрах."

- Лагер 2 идват дружно да взимат булката ( или младоженеца, че не е ясно ) на ръце и да ѝ събират вересиите(?!) .

- Венци ще отваря лингвистична школа за ниво зародиш в третия месец.

- И като стана въпрос за трети месец - Марина изисква нов размер дрехи , заради непорочното зачатие.

- Играта на богатите е с невиждана досега трудност. Налага се Косъма да решава сам пъзела, след като 3 жокера не са достатъчни за участниците ...

- Гогов вади късмет при играта на бедните, където трябва да строи навес ала "Класическия българин на море". Всякакви съвпадения с реални личности са абсолютно случайни.

- Вера по някаква причина строи палатка за дегустация на "лулата на мира" ....

- 5+ забавени кадъра как Вера се мята на врата на Гогов след вчерашната победа и как той умело спира ръката си, преди да "поздрави" съотборничката си подобаващо с пошляпване .

- Доброто възтържествува и Гошката спечелва играта на богатите.

- Кир Жуан влиза в предаването да докаже на бившата си приятелка, че е сгрешила да се раздели с него...Като се пробва и бива отхвърлен от всяка жена на острова. Планът му протича по мед и масло засега.

- Алекс най-накрая проговори. "Разкрил" е коалицията между Бат Жо и Кирцата. Евала, Саше.

- Серията принуждава въвжедането на нова абревиатура - ПХЩ ( присмял се хърбел на щърбел )

- ПХЩ номер едно. Дзами решава, че е време да разкрие ФУНДАМЕНТАЛНАТА и скрита коалиция на острова , за която никой не подозира. Изтупва се като чувал с картофи до диска и дръпва реч, която грам не е нито популистка, нито псевдоморална. Жорката одобрява. Точно такива трябва да бъдат всички речи.

- ПХЩ номер две. Влади е абсолютно огорчен и изненадан, че е в коалиция с Бат Жо. Ама от къдя на къдя? Не му прави чест на Дзами да говори такива глупости.

- ПХЩ номер три. Жорката също му идва като гръм от ясно небе, че бил в коалиция с Влади, камо ли пък тайна. Той винаги поставя морала на първо място и няма как това да е вярно.

- ПХЩ номер четири. Ожесточена борба между Дзами , бат Жо и Влади за кой е най-големият псевдоморалист и популист на острова. Живи кадри от спора:

- Всичко приключва и няма виновни, всички са морално чисти и без никакви задколисни игри. Бат Жо иска да нахрани целия остров безкористно, Дзами никога не е правил скрити коалиции и популистки изказвания в кръга пред всички, а Влади е искал просто да помогне на лагер3 да си пренесат храната, и също не е играл задколисно никога.

- Всичко е на приключване, но Венко е обявен за Санчо Панса. Той не е доволен, защо не знае в кой отбор играел.

- Естествено хайлайтът на вечерта - Хана пеньоар диск!

- Тъкмо всички си помислиха, че ще мине поне един епизод без това, нооо дискът не мисли така. Марина е избрана и просълзена, и пак рИва, тоя път сама. Ивайло Герасимов вече му призлява.
С нетърпение ти очаквам обзора след всеки епизод.

# 494
Липсваше ми само да стане някой и да каже , а пък ние разкрихме, че Киро има пет коалиции даже операторите са в коалиция с Киро.

Този ход на Дзами ми е малко противоречив и силно продиктуван от наранено его.
Дзами като цяло ми е малко аха аха да го харесам като играч и бам надолу. Не ми е ясно и дали беше стратегия и какво цели, ще си почопля главата, ако не утре на синхрон сигурно ще си каже.

Миро отново топ, поизпържи хабибито.

Прекрасен обзор на вечерта отново tfn2k . Винаги го чакам с нетърпение 🙂

Общи условия

Активация на акаунт