🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 8 (03.11 - 10.11)

• 42 667
  • 1 228
  •   1
Отговори
# 750
Аз мисля, че барчето което дадоха на Ванеса го дадоха от продукцията. Ако беше на Вера нямаше да чака чак толкова да зазлее момичето че да го извади.

Между другото щеше да е интересно Гогов да отиде по другите лагери да моли за храна за Ванеса да видим как щяха да реагират.

Всъщност вероятно е така. Ако Вера реши може да сподели. Минал е вече епизода.
А затова, че медицинските екипи на острова явно са доста зле се сетих, че гледах Гуспата по БТВ като разказваше, че го заболял зъб. Ходили до някакъв съседен остров. Зъболекарския "кабинет" бил на сред хола на зъболекря. Почнал да блъска с някакво желязо в зъбите и му изкарал по погрешка кучешкя зъб.....

# 751
  • Be realistic - plan for a miracle.
Това си е мое предположение само, но според мен грабят предимно продукти, които не се развалят/мухлясват нещо във влагата и условията там (нещо, което вероятно се случва и с ориз, и с брашно...)

# 752
Дзами като го гледах в началото, чак на мен ми беше тегаво, най-много на него му липсваха Grinning

По-късно ми хрумна на мен за Дзами и сума си време го дебнех дали пуши.
При моето спиране на цигарите, на третия ден ми беше кризата, абс. всичко ме дразнеше, после все по-лесно.

# 753
Видя се вчера, че Марина е сама и вече няма на кой да разчита. Всеки си гледа г*за и коалицията, Тренера няма да я спаси, даже и адекватни съвети не й дадоха. Донякъде я съжалих, но дано си научи урока и се възползва от шанса да бъде по-самостоятелна. Все още има теоретична възможност да остане и да покаже повече в игрите (мисля, че има накъде), но психически не я виждам да издържи.

"Игрите на глада" бяха в известна степен унизителни, но те всички дотук бяха. И това се дължи колкото на правилата и продукцията, толкова и на самите участници.

(Последните две серии само ги слушам докато плета, не ги гледам...)

# 754
Има ли изненадани от това ,за какво Кир Жуан ще похарчи парите,ако спечели -ЗА ДА СЕ "НАЦЕПИ"! 😂 /от разговор между Миро и Алекс/  Не съм много наясно с цената ,но вярвам,че ще му останат джобни и за един залог...😉
 Този човек как очаква да не бъде подиграван 😂😂😂

# 755
Да, знам, че и Мая, Рената, Лора, Вера, Нина, даже май и Ина са майки...Някой толкова преекспонира ли го?  Все едно е единствената майка на света, егати, че и татковци има там все пак...

# 756
Даваха Марина да пуши, тъй че нейното не е от абстиненция.

Обаче тя дава много лош модел на децата си. Не знам какво иска да им покаже, че мама може всичко, непобедима е, справя се супер и т.н.?
Ако е така, много незряло. По-скоро те трябва да видят от нея, че е един психически устойчив човек, който може да печели, но може и да губи. Че дори да падне, после ще се поотупа и пак ще стане. Че не всичко се заключава в това винаги, на всяка цена да побеждаваш и ако не победиш, това да те срине емоционално.
Да покаже образ на стабилен човек, който не позволява на обстоятелствата да го съборят.

# 757
Никога не съм разбирала образите, които излизат да доказват нещо- на баща си, на бившите си, на децата си...

# 758
Относно играта като такава на мен ми хареса повече от първата бедни срещу богати,
тъй като беше по-динамична и дори и при евентуален съботаж от страна на участник, този в неизгодна позиция би имал шанс.

Не мисля и че Петя и Марина нямаха абсолютно никакъв шанс, разбира се  Марина в комбинация с Влади би било оптималното, тъй като хабибито щеше  с тази една гривна да се раздаде, ама Марина реши че не трябва да и се обиждат хората, което си граничи с глупост в този етап на играта.

Всички видяхме, че Марина се поддаде на паниката, когато не успя да развърже елемента и да освободи коша, от там започна да пробва по един и същ начин отново и отново, което си е чист инат и обикновенно не води до нищо.

Така че играта като такава за мен беше интересна. Всички се представиха достойно.
Стратегията - основна грешка да се съобразява с желанията на участниците.

Гогов - ами не се прави така, тези коментари не ми харесаха и извадиха един Гогов от началото на предаването, който ме дразнеше.

Последна редакция: чт, 07 ное 2024, 15:13 от count_horror4e

# 759
  • Враца
Образът на Марина в предаването трябва да е бил замислен да покаже на какво е способна една майка, демек сила, издръжливост, борбеност и т.н. но това, което ни показа е " майки, вместо да маате гащи по риалити на м***** а си и да ревете нон стоп по-добре си стойте вкъщи и си гледайте децата. Вкъщи си показвайте героизма".

И си изчистете ноктите!

# 760
Свършиха ми лайковече, иначе щях да налайквам още мнения.  Smile

И на мен ми стана тъпо за Марина - тя още действа на принципа "Целия отбор взима решение." Ама Кирето, братчето ѝ, и Жорката, главния стратег, рЕзко я оставиха да си се оправя сама. И тя направи каквото може - отиде да пита Влади. Joy Не знам тези двамата кога станаха толкова близки, ама ей ги на. Вадя си следните изводи - на Жоро не му пука и грам за Марина, Петя и Тренера, той после си го каза директно; Марина не можа да осмисли какво се случи миналата седмица - видя как Жорката ги прати на заколение с Лора и не му мигна окото, но явно той много добре ги омайва; Киро е яка фурнаджийска лопата, не е изненада. Изненада е, че Марина не му се сопна както си може да си затваря устата след играта.
Марина сама се вкарва в ролята на супер-дупер-мега-яката-майка. Само 1000-та тениски с вариациите на "Мама" са достатъчни.

Непопулярно мнение (Мери_Ан, не чети Joy): Мая ми е симпатична. Трябва смелост, за да излезеш и да кажеш чистосърдечно и директно, че не искаш да играеш в обстановка, в която всеки твърди, че се кефи супер много на игрите, желае да излиза на терен и всякакви такива. Или да си си самодостатъчен.

И още едно - мен Гогов не ме подразни този път с репликите си по време на играта. Може би защото играха срещу Марина и Петя, които не харесвам, или защото беше ясен края още с избора на таблото.. не знам.

# 761
  • София
Пореден лош избор от лагера на туристите. Толкова се надявах на добър избор от страна на Марина, но уви, не протича ясна мисъл. На игра с плуване и гмуркане да сложиш Бистра и Гогов (Гогов си плува, а Бистра има добър бруст) себе си и Петя (?!), емии... Окей, има и пъзел и няма как да знае колко ще се плува. Понякога е само един курс, понякога са повече курсове. Не е съвсем нелогичен избора, но са си откровено аутсайдерки.
Щях да я призная Марина ако вместо Петя беше сложила Мая до себе си. Дори и Мая да саботира заради Бистра, то после Марина с лекота ще бие Мая и така тя е аут от формата. Не е истина просто колко глупави са участниците на Острова на 100-те гривни. Глупави стратегически, за играта, колко малко са гледали, колко малко са се подготвяли. Има и друг вариант, Бистра да беше изпортила играта нарочно, за да се спаси Мая. Ама така пък Марина пак ще бие Мая и ще вземе половината гривни на Бистра или Гогов.
Т.е. ето това би бил топ избор. А не двама човека от един лагер, за да си тръгне после със сигурност този човек от лагера...

Играта беше готина ама се падна на неправилните хора и беше похабена. Имам предвид Марина и Петя.
Не ми хареса колко арогантен беше Гогов след играта. Малко смирение никога не вреди. Победил си две жени след плуване и гмуркане. Голямо геройство наистина.

Ето, видяхте ли, че все още си я има тройната коалиция между Бистра (и Мая, т.е. е четворна), Дзами и Миро.
Това че Киро не е включен в нея е съвсем отделен момент. Имаше коментари, че тази коалиция я нямало, защото Миро не бил отговорил и пр. Просто там комуникациите не стават лесно.
Така че Дзами се изложи страшно много.
С какво коалицията между Дзами, Миро и Бистра/Мая е по-различна от тази между Георги, Влади и Венци?
Моля, някой да ми отговори, ако може...
По-морална коалиция ли е, що ли?
Или за Дзами неморални и тайни, зли коалиции са само тези в които той не участва.

Браво на Вера, че даде барчето си на Ванеса. Голям жест, защото тези барчета дават енергия и наистина засищат. Не знам колко от вас са взимали такива.

Битката по дърветата беше много зрелищна за гледане. Един от топ моментите този сезон. И всичко беше много добре заснето и монтирано. Отделиха и много време, дадоха едно към едно събитията и от различни ъгли.
Изобщо за цялата постна седмица това беше най-якия момент.
От това което видях лагер 3 събраха най-много храна. Какво ще я правят сега не знам, като там всичко се разваля много бързо. А и те са 6 човека само. Лагер 2 пък ще останат само 4 човека.

Прогнози за днес:
Бистра бие Гогов
Марина бие Петя

# 762
Според мен основният проблем на Дзами е, че Влади се е разбрал с него в началото, а после много бързо му обърна гръб и се коалира с друг. И явно се е почувствал предаден. Не мисля, че проблемът е коалицията като такава. Той си каза, че иска да покаже какъв човек е Влади. В Мимоландия вече знаят какъв е, но там само Миро се гъбарка открито с Влади по повода. Само Венци е в друга галактика там.

# 763
Може би трудно се справя и трудно приема промяната - била е биткаджийка, чувам за някакъв Максимал което не знам какво е но явно нещо подобно, където е била фурия, но майчинството променя нещата.Най-малкото приоритетите ти вече се сменят и трябва да отстъпиш от егото си и образа си на супер уман и да приемеш, че за една майка не е важно да се състезава  и печели битки, а е важно да създаде една спокойна,  стабилна и любяща семейна атмосфера в която да растат децата и за да станат зрели и балансирани хора. Ето това приемане още не се е случило с Марина и тя все още се вижда в онзи предишен образ и иска да се доказва.

Съвсем възможно е и това да е повлияло. Майчинството влияе и в психически и във физически аспект.  Но точно затова не трябва да натоварваме никого с големи очаквания. Симеон бе третия сезон на ИВ, имаше очаквания че ще дойде и ще бъде егати звяра. Да, ама междувременно той от борба се е ориентирал към Сумо, качил е 18 кила и просто не е същият човек. Тренера е виждал Марина в Максимал и има някакви очаквания към нея "Марина е силна, дай да ѝ ударим едно рамо". Да, ама тя е била силна преди няколко години, друго предаване, други правила, била е друга личност. Нещата рязко са се променили. Затова казвам несериозно е да товарим хора с някакви очаквания на база минали постижения. За няколко месеца човек супер много може да си промени физиката

Дяволо, още преди няколко предавания Бистра каза, че Мая не я смята за част от коалицията, защото не вярва да стигне до края. В смисъл за нея тя е приятелче, човек който ѝ помага на душевното спокойствие, но само "губи битки"

Eдит - Подкрепям мнението на Slastina И аз мисля, че за Дзами основният проблем не е, че Влади има своя коалиция, а че първо му е дал дума и се е отметнал. Мисля че това е основният проблем. Той вярва, че като кажеш мъжки нещо си длъжен да спазваш. По въпроса за втората коалиция - след Влади се е отметнал пръв от думата си, естествено че Дзами не се чувства обвързан от своята.

Последна редакция: чт, 07 ное 2024, 15:42 от Лорд Сняг

# 764
  • София
Напротив Лорде.
Мая върви с Бистра и обратното и докато е още в играта ще е така, така че Мая си е точно в коалицията, защото тази коалиция от тримата никога няма да навреди по никакъв начин на Мая. Дори да останат само четиримата, Бистра винаги би избрала Мая пред Дзами и Миро. А ако те двамата не го осъзнават значи са глупави.

Последна редакция: чт, 07 ное 2024, 15:49 от Diavolo

Общи условия

Активация на акаунт