🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 8 (03.11 - 10.11)

• 42 517
  • 1 228
  •   1
Отговори
# 1 020
  • софия
tfn2k, ти си нашият форумен Шикспир! Продължавай да ни радваш!
Дададададада, всеки път прицвилвам. 😀

# 1 021
  • София
Първо две неща, че не е станало много ясно след като ви изчетох. 🙂
1) Венци не е редил Гогов с лоши чувства, човека се шегува и дори намигна. Ако превъртате или гледате на висока скорост или само слушате докато шетате нещо, то Венци се усмихна и намигна след думите си към Гогов.
2) Георги не изпитва пасивна агресия към Петя, а Тренера. Това е причината Киро и Жоро още повече да не го харесват, а Киро директно каза, че се е лъгал в него и че той не е това за което се представя и че едва ли не ще е следващата жертва. С една дума - Кирил ще гърми по Тренера. За Жоро не знам. Може би...

Жалко, че е играла метлата и не видях какво е писал UFO и в какво ни обвинява. Нивото било ниско? Нивото брат е много по-високо отвсякъде, дори и от Надкаст понякога, а иначе имате пълното право да си правите каквото си поискате. Както и ние имаме пълното право да пишем това което виждаме и да хвалим или критикуваме, но искрено, най-малкото защото не сме обвързани с вас. Разбира се, че има и изключения и по-остри нападки понякога, но това е рядкост и е много удобно и едновременно глупаво да се хващаш само за това, а не оценяваш другото.
Гледайте си фейсбук тогава, там защото само ви се кланят, нали...

За епизода
Епизодът ми хареса. Беше доста епичен и с много срещи и важни разговори + битка за историята.

Поклон и респект пред двете героини, Петя и Марина! 🙂
И двете превъртяха играта и ще останат в аналите и.
Не съм съгласен с нападките на Бистра и Мая и ако Мая си е отказвач и трагична в игрите, то аз съм убеден, че и Бистра би стояла до последно, така че да не ми говорят глупости, само защото не могат да понасят факта, че Марина е по-секси и че Влади я харесва.
Мисля, че доста се преекспонира и тук. Спокойно, няма драми. Петя е до Марина, а от сушата до понтона се стига до секунди. Никакъв шанс Марина да се удави. От продукцията не са идиоти. Единствено е опасно ако получи инфаркт или инсулт ама това е млад и трениран човек, моля ви се...
Марина била преиграла?! Майкоооо
ТОП спортисти на световно ниво са колабирали след тотално изтощение. За няколко кратки секунди си просто АУТ, после адреналина те спасява.

Маринче, ти доказа, че си голям боец и голяма майка. Желая ти успех, здраве и много щастие с децата ти. Simple Smile
Сега обаче още можеше да си във формата ако не беше направила глупостта да избереш Петя вместо Мая. Надявам се, че го осъзнаваш, ама твърде късно...
Успех и на Петинка във формата!

Направи ми грозно впечатление как след края на играта когато Сано даде гривната си на Петя (която имаше изтерзан вид), всички ръкопляскаха, само не и Дзами?! Без повече коментар!
И пак Дзами уж искаше да хвърли картите на масата и да каже истината на Кирил ама като се срещнаха нищо подобно, само гледаше да извлече лична полза. Ето ви злодей. Втория злодей на острова е вече факт. Даже той е по-краен от Георги. Само че и той е пишман злодей. Лъже и зрителите в синхроните и играчите в очите.

Очаквано Бистра победи Гогов. Играта беше невъзможна за Гогов. Поредна похабена игра този сезон, но за това нямаш вина, просто шанс какви играчи ще я играят. Бистра вече хем е с най-много битки от всички на острова, но и официално стана жената с най-добър коефициент от победи спрямо игри.
Браво на Гогов за джентълменството. Оцени колко е трагичен в играта и това което демонстрира означава само едно - емоционална зрялост, не всеки я притежава.

Очаквам Гогов да избере Мая, Петя и Вера/Берке. Според това кой от двамата иска да играе и е сигурен в себе си.
Ако не избере Мая, значи Гогов предава лагера си, защото нали идеята е те да трупат гривни, а не да губят. Много ще ми е любопитно какво ще му каже Дзами. Ако се застъпят за Мая окончателно ги запращам в минус зоната.
Гребане и логика. Т.е. ще гребат, а после ще има пъзел. Мая ще е трагична и на двата елемента. Петя ще е уморена, така че ще е безумие да се избира Влади, освен ако не искат отново да го направят богат, хаха.
Чета как Влади си заминавал?! НИКАКЪВ шанс. 😊
Влади ще ги унищожи на подобна битка. Те няма да го изберат първо на първо.

Има и друг вариант. Ако Нина много ги е подразнила както чета тук, че ще се случи да я накажат в битка с Влади и Петя или пък Петя, Нина и Вера/Берке, пак по същата логика. Подценяват Нина и искат да си ходи, но не стрелят по лагер 3. Но както писах вече от лагер 1 имат идеалния шанс да елиминират противник от конкурентен лагер и да направят някой от своите богат с 3 гривни. Ако го проиграят заради чужди коалиции, е това вече ще е грозно и неморално по светоусещането на Дзамката.
Залагам на вариант 1, т.е. логиката да надделее и да не се съобразяват с Мая.

# 1 022
  • Другата България
Дяволо, не е задължително Влади да си тръгне в понеделник.
Това и съм написала.
Но мисля, че ще е следващата седмица.

# 1 023
Съгласна съм с написаното по-горе от Diavolo, с изключение на това за Марина в частта, че е добра майка. Добрата майка трябва да учи децата си, че не всичко е на всяка цена, че трябва да се рискува, но премерено, така че да си съхраниш живота и здравето. Децата имат нужда от жива и здрава майка.

Гогов , добре дошъл. Поздравявам те за джентълментското поведение спрямо Бистра в играта.

Изненадах се, че Миро сподели за своята коалиция, дано това е някаква негова стратегия, ще видим.

# 1 024
значи аз да си кажа пак. Няма как всички участници да се ползват с еднакви симпатии. Ние преценяваме на база монтирано и излъчено. Поведението на всички не е еднакво. Впрочем трябва да отбележим, че някои хора обират сериозен хейт, но пък правят интересно предаването (Георги, Кирил, а лично според мен - и Бистра и Рената). Разбира се има и персонажи, които обират предимно положетлни реакции (Миро, в някаква степен Шериф), но не може всички да са такива.

до момента Жоро, Кирил, Гогов, Дзами, Миро, Влади, Бистра, Рената събудиха нашите реакции - по един или друг начин.
Има обаче и зрители които ни дразнят с пасивноста си, например Мая среща доста критики. Повечето от жените (Нина, Ина, Петя, Лора) също са приемани като доста пасивни

Хейта срещу Марина рязко се засили, след като проведе Инквизиция първо над Биляна, после над Берке. Набърка се в техните отношения, отиде да говори зад гърба на Биляна  и да упреква Берке че се е хванал с нея. После участва в линч на Берке, че предпочел Биляна пред лагера.
Непрестанното ѝ реване вбеси зрителите, както и постоянното изтъкване какво супер майка е. В интерес на истината вчера направи невероятна игра. Ако повечето време бе играла така и бе мълчала повече, щеше да срещне повече съчувствие. Играта ѝ обаче не може да изтрие впечатленията. Снощи рева два или три пъти, предната серия пак рева. По-предната - също. Ние по едно време приемахме облози колко пъти ще реве на серия.
За мен Марина показа добра физика, но лабилна психика.

П.С. Дяволо една добра майка нито ще остави малките си деца и ще хукне два месеца да се доказва, нито ще си рискува здравето до такава степен, че можеше да ги остави сираци. Марина е много неща - биткаджийка, жена с хъс, с воля....но добра майка не е. Поне според мен (а гледам и че според мнозина от форумците)

# 1 025
Доказала била че била майка. Добра. Как точно го доказа това баш Joy
Като извади актовете за раждане ли...Joy

# 1 026
  • София
Марина според мен не е рискувала живота си и да остави децата си без майка.
Шансът Марина да почине след тази битка е по-малък от това извънземен кораб да кацне върху НДК ей сега в 11:00 ч.

Мери, хайде на бас? 😛
Аз казвам, че Влади не само, че няма да е аут от формата следващата седмица, но и ще стане по-богат с 2 гривни. 😊

Забравих да напиша за решението на Миро да се разкрие.
Очаквах го и това коренспондира с факта какъв човек е. Той наистина е добър и не е там за победа на всяка цена или за някакви грозни задкулисни игри. Да, минус е за формата, но то сякаш другите правят нещо... Само Георги и Дзами играят играта. И само Кирил е за победа на всяка цена. Бистра с неохота сякаш се съгласи, ама може и просто така да изглежда, иначе и тя да е за откритата игра. Аз лично адмирирам постъпката на Миро особено в хода на събитията, които се случиха последните дни.

# 1 027
Съгласна съм с написаното по-горе от Diavolo, с изключение на това за Марина в частта, че е добра майка. Добрата майка трябва да учи децата си, че не всичко е на всяка цена, че трябва да се рискува, но премерено, така че да си съхраниш живота и здравето. Децата имат нужда от жива и здрава майка.

+1
Точно, съгласна съм с тебе (и с Мая), че тове за съжаление не е добър пример.
Снощи даже ме беше страх да пиша, защото не знам, колко е уязвима Маринка и ако чете тук как ще и се отрази. Даже досадих на Вера на лични да питам Flowers Hibiscus.
Най-лесно се живее с обикновени хора, доста по-трудно със светци и мъченици и за децата ни е добре да получат пример за безкрайно трудното нещо да бъдеш обикновен човек.
Иначе и аз бях част от хората, които доста дълго брояха Марина като фаворит, горе долу до деня с играта на 6те бедни, която я взе Биляна. И не защото не спечели, заради други неща.

Иначе и на мен всичко друго дето писа Дяволо ми пасва.

За НЛО, снощи яко си изпусна нервите, даже спрях да го чета от някой пост натам и заключих, че не е от продукцията (изтрили са и моя пост), защото аз имам по-високо мнение за продукцията.

За Влади мисля, че няма да играе в понеделник.

Последна редакция: пт, 08 ное 2024, 11:30 от Одри ♡

# 1 028
За мен Марина си има някакъв проблем, защото това непрестанно изтъкване каква майка е, да се доказвала на децата, да давала пример и т.н., говори за някакви комплекси, които избиват.
Дано си намери центъра и се балансира, за нейно и на децата добро е. Зрителите след 3 дни ще сме я забравили, но тя трябва да си обърне внимание на психичното здраве.

Снощи съм пропуснала купона, било е веселко, явно.

# 1 029
Марина се радваше на симпатии и подкрепа в темата, особено когато беше избирана от хора от нейния лагер срещу съперници, които очевидно са по-добри от нея. Масовият хейт към нея започна след участието ѝ в другарския съд срещу Биляна. И ако разреваването ѝ за дребни неща е отвъд нейния контрол, то нападките срещу друг играч е нещо, което може да контролира. Относно доказването ѝ като майка пред собствените ѝ деца, Марина има години пред себе си, в които ще е в добра форма и ще може да участва в подобни формати, спокойно е можело да изчака.
 А нехаресваната Мая, която си позволи да критикува Марина заради безумното ѝ раздаване в играта, е единствения участник в предаването, който е играл на най-големия възможен световен спортен форум и то не като индивидуален играч, а като част от ансамбъл, където отговорността за представянето е още по-голяма. Та, не е като да не знае какво е отговорност и цена.

Добре дошъл на Гогов! Ама така, много постно се представи. Кажи нещо забавно, разсмей ни, убеди ни, че си ти.

# 1 030
Няколко думи да кажа към Гогов
Много ми хареса, как преписа в първата игра. Някои форумци се вбесиха, но според мен е супер. Ти показ фотографска памет,  съобразителност, а и това не е против правилата. (Еляса също преписа). Тъпо обаче бе че тръгна да влизаш в обяснителен режим. Трябваше просто да кажеш „Да преписах, но това не е забранено“. Оправданията не се приеха добре от много хора. Отдавам реакцията ти на факта, че формата бе нов за България. Някои съфорумки се подразниха от моралната страна на въпроса с преписването, но аз лично одобрявам преписването. Играта умишлено е с по-свободни правила, дава възможности да се изявиш.
В не всички излъчени серии си печелил симпатии, но едно никой не може да ти отрече - че си много интересен. Имаш култови лафчета, които правят предаването „цветно“. Това как говориш, че се побъркваш като те бие жена подразни някои от форумките тук. Но пък снощи се прояви като голям мъж, като видя че падаш помогна на Бистра. Спокойно можеше да си безскрупулен, да я бутнеш от стъпало и пр… Не го направи и спечели адмирации (поне от мен). Ти си един от персонажите, които в началото срещаха повече критики, но в последните серии набираш бързо симпатии. (мисля че напускането на Влади и прехвърлянето му във трети лагер изигра роля).
Човече, максимално ме кефиш.  Поздравления
П.С. Може да срещнеш и критики - не се засягай. Няма как всички да те харесат, а и като зрители не виждаме всичко което е ставало.

# 1 031
Diavolo, нямах предвид да умре (не дай, Боже, че и това сме виждали), а да получи сериозни увреждания. Можеше да падне по-рано, Петя стоеше по-стабилно, а Марина губеше равновесие по-често.

# 1 032
  • София
Хайде и аз да се изкажа за "майкосването" и идентифицирането на това да си добра майка и майка-герой с нещо различно от това да си плътно до децата си.

Малките деца, до към 5-6 годинки, хич не се вълнуват от постиженията на мама в друга сфера. Изобщо, ама изобщо не им пука дали мама е шампионка, мозъчен хирург или бизнесдама на годината.
Това, което едно малко дете разбира и възприема е, че мама я няма, за да целуне и превърже ожуленото коляно, не приготвя сандвичи за закуска, не е там нощем, когато е толкова тъмно и страшно в детската стая.

Всички постижения на мама, извън грижите на детето, са само и единствено нейна амбиция и изграждане на самочувствие и/или финансова стабилност. Всички тези постижения я правят добър спортист, инженер, лекар, политик, но не и добра майка!

Не ме разбирайте погрешно, не съм за това жената да изостави всичко и да се посвети на децата си. И аз съм оставяла детето на баба, за да мога да работя, да се развивам. Но това не ме прави супер майка. Прави ме обикновена жена, която се опитва да съчетае майчинството с кариерата, както 90% от майките.

Изключително дразнещо е това за супер майката. Супермайката е денонощно до децата си. Жертва себе си и развитието си, за да не остави и една детска сълзичка непопита; за да будува, мерейки температура през половин час; за да се прави на шофьор, готвач, медицинска сестра, чистачка, учителка, треньор и какво ли още не. "Работата" на супер майката е невидима, неблагодарна и неоценена. И със сигурност не включва зарязване на невръстни деца за два месеца.

Затова дразни Марина. Изтъква като геройство нещо, което правят почти всички майки - опитва да не е само майка.

Другото дразнещо е, необоснованите очаквания някой да я спасява. Моля?! Защо? Защо Супермайката не спаси някой тя самата. Примерно Ванеса. Според мен Ванеса заслужава повече да остане на Острова.

Супермайката спасява, а не чака да бъде спасена.

# 1 033
Дяволче, не съм съгласна, че не е имало риск за Марина. Имаше огромен риск. Тя буквално се вцепени и дори се чудя как е успяла да извика Петя и да се задържи над водата. Като нищо можеше и да получи сърдечен арест. Мълниите също не бяха за подценяване. Имаше риск. И когато Мая говореше за отказване не е че тя е "отказвачка", а именно, че тя е майка. Бистра не би се отказала да, Но Бистра не носи отговорност за деца. Както и Петя. Марина показа, че е готова да умре за да победи. А не да жертва победата в името на семейството и децата си. Но мисля, че тя това го осъзна. Гледах видеото от болницата, където тя каза, че участието и е дало много храна за размисъл. Дано е осъзнала този урок макар и по този нелек начин. Аз и желая да е добре и всичко да е наред с нея и да не се впряга от коментарите ни а да ги използва по градивен начин.

# 1 034
  • Be realistic - plan for a miracle.
Кой на 25-26 си дава сметка реално за огромната си отговорност като родител да бъде до децата си максимално много? Дори да го знае на някакво ниво, това не е интегрирано знание, което да води действията й. Малка е просто. Колкото и пъти да повтори “майка съм” има пред себе си 10 години да узрява още, преди да стане адекватна в преценката си как да минава през живота отговорно.
Но в крайна сметка нито е първата, нито последната майка влязла в риалити и на мен лично всички са ми еднакви - слагащи постера “За децата съм тука” като удобно оправдание за собствените им амбиции и егоизъм. (Не ползвам егоизъм с лошо тук, бива да си го имаме, ама и да си заставаме зад него)

Общи условия

Активация на акаунт