Отговори
# 630
Еййй, ще рече човек, че всяка от нас в тоя живот все по логика е живяла. Joy
Тук Рени скоро напомни, че гледаме герои с множество психични проблеми, идващи от детството им още. На всички ни се иска вече на 25 години да действат логично, ама да не забравяме, че много малко от всичките ни действия са изцяло разумни. Хеле тия в любовта. Което не означава, че човек цял живот трябва да бяга от избор как да живее. Дори и да е грешен тоя избор...

# 631
Сташе, Сейран каза, че е видяла, че Ферит има нов човек в живота си и й се сторило егоистично от нейна страна да се появява и за пореден път да разваля реда в живота му.
Например, ако е видяла как се лензи на кака си... Разбирам я Smirk

# 632
Еве,изобщо не знаем кой и кога е чул,или видял
Факт е,че той първи видя щастливата Сейран,на която той пречи в живота
А за лезненето,тя и сега вижда Ферит да се лезни на кака,но го търси и иска,нали.
Не,никакъв адвокат не искам да бъда на Ферит
Само искам да припомня и да обясня за себе си неговото държание в момента
Вие решавате дали съм права,или настоявате,че той е падишах и Дон Жуан

# 633
Напротив, Вал, знаем

Еве,изобщо не знаем кой и кога е чул,или видял
Факт е,че той първи видя щастливата Сейран,на която той пречи в живота
А за лезненето,тя и сега вижда Ферит да се лезни на кака,но го търси и иска,нали.
Не,никакъв адвокат не искам да бъда на Ферит
Само искам да припомня и да обясня за себе си неговото държание в момента
Вие решавате дали съм права,или настоявате,че той е падишах и Дон Жуан

Отделно да кажа, че след онази случка във фитнеса, хич не мога да взема на сериозно разказите за остъргването.

# 634
Чакайте момичета. Пак ще кажа, тези хора са семейни- имат сключен граждански брак. Няма как Сейран да тръгне по пътешествия без да мине през съда, няма как Ферит свободно да си вее шлифера по баровете без и той да е подписал същия този документ. Аджеба, кога стана това? Ферит изоставил Сейран, Сейрян отпратила Ферит...?! Още преди казах- да са гаджета да повярвам. Женена двойка от днес за утре не къса. Дори и по взаимно съгласие да е развода има купища бумащина и ходене по съдилища. Няма как Суна да свърши всичко.
Извода от ситуацията е , че двамата доброволно са дали свобода на другия да мачки чаршафите с дружи и Сейран не може да очаква от Ферит да я чака вовеки.
Тя отново постъпва егоистично.
Първият път беше когато го спря на летището. Така и не му каза - искам те, обичам те...., а му каза - няма да заминаваш защото аз така искам.
Втори път постъпи егоистично отпращайки го...незнайно защо и как и кога ...( когато беше болна)
И сега отново постъпва егоистично когато го моли да не се жени, но не му обяснавя доводите си, а отново " защото аз така искам" .
За мен връзката между двама хора трябва са започне от доверието, уваженоето и споделянето на общите болки радости и тревоги. Страста е супер, но минава бързо. Любовта избледнява с времето и се превръща в привързаност. Само доверието в една връзка е нещото което с времето не отслабва, а се засилва.

Последна редакция: чт, 07 ное 2024, 11:28 от Ela1

# 635
Добро утро!

Дори Сейран да е разбрала, че Ферит е с кака можеше да го потърси, защото тя е тази, която го изостави без никакви обяснения. В крайна сметка той и сега е обвързан, че даже и сгоден, но тя иска да се бори за връзката им и го прави.
Така написано, Лилия, а го чета и при други, излиза, че един ден, Сейран прибирайки се от разходка, решава да си събере багажа и да си тръгне от Ферит. Това е да изоствавиш някого без обяснение. Тук обяснение имаме и то е една много страшна думичка - смърт. Точно така, смърт, а не болест. Защото това беше присъдата, която тя получи. Консултира се с двама лекари и получи един и същи отговор - времето ти изтича. Никой не и даде дори и зрънце надежда, че може да бъде излекувана. Да удължат живота и с лечение, да, но да бъде излекувана, не. Не случайно тя получи срив след като говори с мъж, чиято жена беше с нейната диагноза. Тя с очите си видя какво причинява това състояние на близките. Лично аз мислех, че психологът ще й помогне не само да се справи със ситуацията с Ферит, но и да заобича себе си. Явно се е провалил и на двата фронта. Сейран не само, че не съумя да каже на Ферит за диагнозата, но и напълно го е освободила от себе си. В своите мисли тя е ненужно бреме за Ферит, тежест, с която на него ще е трудно да се справи, ако не и невъзможно.
Една от малкото ретроспекции в този сезон, която трябваше да ни открехне вратата към случилото се преди 2 години, беше от самолета, в който бяха Сейран и Синан. Много мижава ретроспекция, но все пак я имаше. Тя там набързо обясни, че го е потърсила, но той вече не е бил сам. Виждайки го щастлив, продължил напред, преценява, че е егоистично да се опитва да влиза отново в живота му.
Сега тя е здрава. Сега тя вече знае, че не може да бъде с друг мъж и макар и съпруга, тя така и не успя да стане жена на Синан. Опитала е, но всички видяхме катастрофата. Така че пред нея има две възможности: или си връща Ферит, макар и сгоден, или остава сама до края на живота си (кардинално, но това се опитват да ни внушат сценаристите).
Никак не мога да се съглася и с още едно твърдение, което циркулира в нашата приятелска общност. Това, че Ферит първи я е видял щастлива с нов мъж. Много е удобно това с новия мъж и щеше да върши работа, ако този нов мъж беше някой от улицата. Тук обаче новият мъж е човекът от съседната болнична стая. Човекът, който носи същият кръст на гърба си като теб. И за какво щастие иде реч, когато действието се развива в болница??? Кой човек със здрав разум ще си помисли: ето жена ми е щастлива с нов мъж, докато тази жена всъщност умира. Това, което Ферит каза на Суна беше: "тя е започнала да се усмихва". Аз мисля, че разликата в двете твърдения (щастлива е и започнала е да се усмихва) е космическа. Ако греша, моля, поправете ме.
P.S. И пак стана дълго. Съжалявам!

Последна редакция: чт, 07 ное 2024, 12:25 от Fi79

# 636
Чакайте момичета. Пак ще кажа, тези хора са семейни- имат сключен граждански брак. Няма как Сейран да тръгне по пътешествия без да мине през съда, няма как Ферит свободно да си вее шлифера по баровете без и той да е подписал същия този документ. Аджеба, кога стана това? Ферит изоставил Сейран, Сейрян отпратила Ферит...?! Още преди казах- да са гаджета да повярвам. Женена двойка от днес за утре не къса. Дори и по взаимно съгласие да е развода има купища бумащина и ходене по съдилища. Няма как Суна да свърши всичко.

При нашите сценаристите всичко е възможно, защото те са над нещата. 😂

# 637
Най съм любопитна да разбера какво си говорят кака и Ферит зад Сейран, докато я изпращат.

# 638
Зайче, вероятно Ферит се опитва да спре Сейран, а кака се опитва да спре Ферит. Сигурно пак му казва, ако се е объркала главата му поне малко, веднага да я напусне Grinning

Фи, Hands Plus1
Искам само да вметна, то сме го казвали много пъти, но дано да са ни прочели, или поне да са гледали серията внимателно Sunglasses
Когато Сейран е в самолета, когато тръгва на това пътешествие, тя не тръгва като гадже на Синан. Между тях няма никакви недомлъвки или свалки. Синан знае, че тя още обича и мисли за Ферит. Попита я, тя потвърди. Сега, кога са станали гаджета, историята мълчи. Дали е било след 2 месеца, след първата година, или два месеца преди да се върнат в Истанбул, не се знае.

# 639
Толкова много знае Сейран за Ферит,та чак не знае той как е преживял раздялата им и как се,е чувствал

# 640
Не знам,но забелязахте ли,че когсто Ферит моли деде за помощ Диарията е на много ,много заден план..
Чак долу до къщата седи в размазан план..

# 641
Вал, по същата логика и Ферит е така, относно Сейран Smirk

Даяна, далеч е Дияр. Ферит не е решил да се разделя с нея, затова моли помощ от дядо си. Ако беше избрал Сейран, щеше сам да я спре. Пак седим на двата стола.

# 642
Фи, аз разбирам напълно, че Сейран е искала да предпази Ферит от това да я вижда как умира, но след всичко, което преживяха заедно как може да повярва, че няколко месеца по-късно той ще обича друга жена? Ами потърси го и поговорете, ако не стане си взимаш чантата и "Довиждане". Хубаво е, че Сейран се окопити и направи крачката към него, защото Ферит сега е с още по-големи психически проблеми отпреди, които само Сейран може да излекува. Да сядат и да се разбират, че аман вече. 🤪

# 643
Тук обаче яко сме се разделили на отбори.
На мен лично започва да ми омръзва да съдя някакви герои, които изобщо не са написани логично и само се лутат.
В началото на сезона какво видяхме? Щастливата и влюбена Сейран и нещастния Ферит. От тук от там показаха някакви сцени защо се стигнало до тук. Съжалявам, но аргумента на Сейран да отхвърли така Ферит от МОЯ гледна точка не е особено валиден. Едва ли и на баба ми, която почина преди 20 дена й беше приятно да я гледаме как умира, но не е отхвърлила никой жената. Даже искаше да прекарва повече време с нас. От друга страна нямаше сила, която да ме спре да отида да я видя и всеки ден благодаря за това си решение. Не е същата ситуацията, но все пак. Да се върна на сериала..
Хареса ми въпроса на Ферит защо не се е върнала. В момента има страхове в него, ок. Но действията му ще доведат отново до 3 нещастни човека и това е факт. По-добре да си беше останал сам, като толкова отхвърля Сейран. Кому е нужно да се жени, след като още я обича?
Прави глупостите на Сейран. Тя си играеше със Синан и не че го оправдавам, но всички видяхме, че го заблуждаваше. Това, че неговата психика не понесе нещата е друга тема.
Лелчето си се оттегли, Ферит зорлем я върна в живота си, сега да я прави нещастна.
Глупост след глупост в сценария. И двамата правят глупости.

# 644

Общи условия

Активация на акаунт