Отговори
# 705
Кога е свалял физиотерапевтката? 😄

# 706
Офф, я, никога!

# 707
Леле,какво става тук,къзлар?!!!!!Ударихте всички кирливи ризи на тезгяха с бясна скорост. Основното  в тази история е,че двама млади,всеки живеещ различен живот бяха принудени да станат семейство без да се познават и против волята им.Брак ,в чийто ритъм кой ли не се намеси.Успоредно с грешките,които допускаха те изживяха нещо ново и за двамата,превърнаха се в двете половини на едно цяло.До ден днешен не се научиха как да общуват,как да споделят страховете си,да бъдат изцяло открити един с друг. Няма да коментирам кой колко и с кого. Причиниха си взаимно много болка,но и си дадоха любов,която никой не им е давал.Тормоза ,с който е израснала Сейран я прави по-устойчива ,по-решителна по-смела да води битки.Ферит е бил разглезен,все някой да замита след него, да разрешава проблема .Сега не е странно,че му е трудно да вземе решение.Аз съм му гневна заради нерешителността,защото във 2 ри сезон той беше тръгвал по пътя на възмажаването,но сега реално той е за съжаление.Образа на Дияр е сбор от всичките му травми и усещането ,че по този начин ги държи под контрол му създава илюзия за спокойствие. .Не се излиза лесно от зоната ти на комфорт.Пробемите са на много дълбоко психическо и емоционално ниво. При Ферит положението е по-зле.Не притежава барута на Сейран.
Аз съм била винаги в общия отбор.Искренно се надявам един ден да ги видим наредени един до друг на диванчето.Това е правилният път и трябва да го извървят заедно.

# 708
Тук по презумция  от сезон 1 Ферит е от лош по -лош Но пък Сейран след всичките тези лошотии все него избира Ако приемем обратното . Синан , ако беше се оказал готин , както кака ни , дали Сейран щеше да иска отново Ферит , дали нямаше да е в същата дилема Не споря , аз така или иначе все още мисля , че с тези паралели и непознаваеми герои сезона тепърва ще започва И  да , обработват и се показват сега травмите , както с изгледа и манипулациите на кака ни , така и с деспотичния и психично болен С , ала Кязъм .
Да СейФер трябва да се лекуват , но заедно и паралелно да се развиват като професионални личности Сейран трябва да завърши образованието си и да работят и се развиват . Да имат предизвикателства в този.  живот 2024 г вместо да  показват кампании за боклук да се заемат с по висши каузи за тяхното общество
И едно много хубаво мнение Момичето е психолог
https://x.com/Ezellottteeee/status/1854579326403871147

# 709
Момичета, един и същи сериал ли гледаме 🤕☹️
Съвсем ли не ви остана вяра в любовта на Сейфер 🤷‍♀️😥😥...Пак казвам- нека се опитваме да разбираме Сейран и Ферит, а не да ги осъждаме. Най-лесно е да се сочи с пръст и да се слагат етикети. Този сериал има два сезона, преди този...Нека не ги забравяме! Нека не забравяме през какво минаха тия деца ❤️.
Любовта на Сейфер е истинска, пулсираща и неповторима...Химия, физика...всичко ❤️🧿 И прелива от всеки поглед, всеки жест, всяко докосване...

# 710
Въпросът е не че Ферит е лош, напротив, много е добър дори. Въпросът е, че на черното се казва бяло. Нещата са такива, каквито са. Ферит имаше доста мацки, а Сейран е инат. Хубаво е нещата да се казват Правилно, директно, а не изкривено.

# 711
Момичета, имам едно такова питане:
Ако, Ферит се ожени за Сейран, ще продължи ли връзката му с Дияр?
И ако, Ферит се ожени за Дияр, ще продължи ли да търси Сейран, а и Сйран Ферит?

Да се отклоним малко от това кой с колко е изневерил и е бил.

# 712
Офф, я, никога!

Именно. Нито е бил с момичето, което намериха в леглото му в първи епизод, нито е свалял лекарката. Едно е да имаме различни мнения, а съвсем друго е да си измисляме прегрешения на Ферит, които не са се случили.

# 713
Lilia, забелязала съм, че тенденция е: На корена му ряпа да сееш, т.е. издребняване. Предпочитам да не споря.

# 714
Момичета, имам едно такова питане:
Ако, Ферит се ожени за Сейран, ще продължи ли връзката му с Дияр?
И ако, Ферит се ожени за Дияр, ще продължи ли да търси Сейран, а и Сйран Ферит?

Да се отклоним малко от това кой с колко е изневерил и е бил.
Всичко зависи от това  дали се е поучил от грешките си.С Дияр от раз няма да стане. От Сейран не виждам сила,която да го държи далеч.В случай ,че  успее той ще бъде опустошен.

# 715
  • София
Питали са Емрулах за озета

Отдолу е казал да приготвяме конфетите за края на серията.

# 716
Грумингът е форма на сексуално насилие над непълнолетно лице, по начин, който жертвата не може да идентифицира като... насилие. Няма заплахи, няма изнудване, няма болка...  има „топли и реципрочни отношения“.
 ✔️Защо грумингът на момчета съществува в източните култури? Защо едно непълнолетно момче се нуждае от възрастна жена?
 Всъщност самата Ифакат го обяснява в прав текст.

С цел контрол!

В източните култури се смята за нормално, ако не и традиционно, бащата/чичото/по-големите братя на четиринадесетгодишно (+-) момче да „организират“ първият му сексуален опит с по-възрастна жена. И по този начин те на практика го  "кастрират".
   Момче, което е осъществило първото си сексуално преживяване не по собствена инициатива  и  не с момиче, с което е почувствало желание да се сближи, а механично е задоволило нуждата си, ще има много проблеми в бъдеще, както в отношенията  си, така и в личния  си  живот. 
  Според  традицията при никакви обстоятелства  не трябва  да се позволи на момчето да достигне възрастта и състоянието, при които може самостоятелно да установи връзка с момиче, към което ще изпита желание, основано на симпатия и обич.  Винаги има възможност подобна връзка да  прерасне в нещо повече и по-трайно  с продължение под формата на брак .   Само по себе си  това е немислимо; съпругата се избира от семейството, съпругата не е задължително да предизвиква чувства у младежа, тя има други функции.
  Снахата в къщата, която младежът сам си е избрал  защото се е влюбил,  е враг.  Тя е опасна за семейството, защото наследникът, който обича жена си, е изгубен син за близките.  Вече се събразява (управлява) от съпругата, а не от семейството!
  Следователно никакви чувства:  "ожени се, а после купонясвай колкото искаш."
  Тоест,  случай, в който младежът да вземе самостоятелно решение за брака си е напълно невъзможен, дори не се обсъжда!

Робство на поколенията!

Колко интересно, наистина, спомняте ли си: "властимащите" в имението се обърнаха срещу Сейран точно когато... Ферит започна да се влюбва в нея!

Ифакат, която организира всичко това за Ферит ,(груминг чрез Султан) всъщност цели да му създаде нещо  като илюзия  за себеутвърждаване, самочувствие на тийнейджъра , че е завладял възрастна жена.

Всъщност това поставя началото на формирането на мита за Ферит Корхан, женкар и любовник, способен да очарова всяко момиче...

По този начин Ифакат укрепва властта си в имението. Тя иска да контролира   бъдещият наследник на Халис - непокорният Ферит. Той има характер, който трябва да бъде обуздан и контролиран еднолично.
   Но... съдейки по начина, по който Ферит се отнася към тялото си, почти със сигурност може да се предположи, че Султан не е направила  само  това, което се е очаквало от нея...
  Основният въпрос, ключът към решаването на този пъзел е: на каква възраст/при какви обстоятелства Ферит започва да се съпротивлява?..

Никой не е искал от Султан да изпълнява  тези "задължения" дълго време.  Нейната задача е била да  го „научи“ и да изчезне от живота и леглото му.  Но знаем, че Султан продължава   години наред.  В ретроспекции виждаме, че Ферит е бил със Султан под въздействието на алкохол. Според законите за описване на детайли във всяко произведение на изкуството и още повече в киното, заключаваме, че след като ни показват, че е бил пиян, това далеч не е изолиран случай.
Интересно, в кой момент и на каква възраст Султан започна да напива Ферит, за да  спи с него?
  По този начин постепенно грумингът се превръща в... изнасилване!

Много вероятно е тя да го е напивала още в самото начало!
Какви са шансовете едно 14-15 годишно дете да приеме с отворени обятия някаква  лелка в леглото си?  Още повече  прислужница, достатъчно възрастна, за да му бъде майка.
 Минимални, разбира се!
 Най-вероятно първоначално това са били малки дози алкохол, постепенно установяване на отношения, формиране на доверие и използване на удобен момент за продължението...
 Изобщо не е изключена възможността първоначално алкохолът да е бил идея на Ифакат.   По-късно  алкохолът се превърща в удобен инструмент в ръцете на  насилницата  Султан.

До един момент  Ферит се предава и се примирява със съдбата, когато тя го напие, но след това той започна да се съпротивлява, затова Султан го причаква, когато се връща пиян,  за да продължи  насилието си (както е показано във филма)

У Ферит се създава ментална връзка: Когато е пиян и Султан е наблизо, тя иска определени неща от него.  Това му причинява много болезнени  чувства  на  срам, вина, гняв, безпокойство... Чувства се  мръсен  и употребен.  За да не се налага дълго да изпитва  тези чувства, по-добре... веднага да ѝ даде това, което иска!
 Всеки път, когато някой му "бръкне в гащите" ,  образно  казано не  буквално, тоест, ако проявят сексуален интерес към него, се случва нещо подобно: „По-добре  веднага  да  дам  на  агресора това, което иска, преди да ми причини  отново цялата  тази  болка."
 Това  му помага: първо - да се справи с безпокойството, бързо да преодолее трудната ситуация и да  продължи  напред, вместо да живее в тревожно очакване.  Второ - да създаде за себе си илюзията за контрол над ситуацията, за да не се срине напълно под непоносимите чувства.
 Това е причината  за безкрайните  (както ни се струва на пръв поглед) флиртове и контакти...  В  следствие  -  репутацията на  неустоим  женкар.

"Ще стане, когато Ферит Корхан каже/поиска!"

Да ???

Ние го виждаме като форма на доминиране, но в действителност е по-скоро малко дете, което крещи „не се домогвай до мен!“

Неврологична ситуация,  чийто
 натиск в определен момент е неизбежен.  Филмът много добре ни показва  най-гротескния  подход, а  именно: " За да не ме нарани, ще я оставя да ме целуне.  Това ще я успокои и за известно време съм в безопасност."
 Ферит създава илюзията за контрол   и изглежда като доминиращ, въпреки че... най-голямото му желание е нищо да не отива по-далеч от целувки...
 Основната му задача е да се предпазите от болезнените чувства, свързани с повторение на нараняването. За да направи това, трябва да успокои агресора, като удовлетвори очакванията му.

Никой не чува Ферит, никой не му вярва, никой не го взема на сериозно!  Дори публиката, да не говорим за семейството му.

И това, ако не е травма.
Сейран не е богиня, греши, но е по-силния герой в тази история.

# 717
# 718
Позамислих се..
Аз май съм най-големият фен на Сейран..
Защото и аз като нея харесвам Ферит такъв,какъвто е,а нейните фенки не го харесват
И още,ако Сейран в следващите серии каже,че се чувства виновна и,че съжалява, че е отхвърлила Ферит, нейните фенки ще се съгласят ли с нея?
Защото до сега Ферит и се извини и я помоли за прошка

# 719
Може ли някой, който разбира турски да преведе какво е искал да каже сценаристът, като е отговорил на този коментар, защото не ми превежда правилно

Общи условия

Активация на акаунт