Игри за бебе на 5/6месеца

• 498
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте, мами! Дайте предложения за игри с малкият бебчо, който след 2 седмици става на 6м. Слагам го по коремче, давам му играчки да държи и да ги дъвче, в активната гимнастика. То на тази възраст няма какво много да правим, но на ни минава деня весело и забавно.😇🙂

# 1
Слагайте играчка на разстояние докато е по корем, за да стимулирате опитите да я достигне - да пълзи.

# 2
Слагайте играчка на разстояние докато е по корем, за да стимулирате опитите да я достигне - да пълзи.
Благодаря! 🙂

# 3
Моето голямото много харесваше тези двете : ние обяче бяхме сложили животинки и като порасна го питахме къде е кучето, къде е слона и тн.
И това аз не съм го правила на кутия ами на капак от купа за храна и до ден днешен като го намери си ги тегли, а е вече на 5 Grinning и това е една от малкото играчки които не се счупи за толкова време

# 4
Моето голямото много харесваше тези двете : ние обяче бяхме сложили животинки и като порасна го питахме къде е кучето, къде е слона и тн.
И това аз не съм го правила на кутия ами на капак от купа за храна и до ден днешен като го намери си ги тегли, а е вече на 5 Grinning и това е една от малкото играчки които не се счупи за толкова време
Страхотно предложение!Може би ще е за малко по- голям, но е много интересно и различно! Благодаря!

# 5
  • София/Севлиево
Моето се кефеше да скача в бънджи.И да се люлее като в същото време се опита да хване закачена пред люлката играчка.Също заедно разглеждахме книжки.

# 6
Моето се кефеше да скача в бънджи.И да се люлее като в същото време се опита да хване закачена пред люлката играчка.Също заедно разглеждахме книжки.
В бънджито за колко време сте слагали бебето? Четох, че не е хубаво да стои повече от 15мин на ден, заради ахилесовите сухожилия.

# 7
  • София/Севлиево
15-20 минути,то за повече му омръзваше.

# 8
15-20 минути,то за повече му омръзваше.
А дали трябва да изчакам да стане на 6м или може и сега- той след 2 седмици ще стане на 6м точно, понеже все още не го слагам и да седи на 90⁰, а в шезлонг или на възглавница?

# 9
  • София/Севлиево
Мисля че беше на 5 месеца, когато започнах да го слагам по 5 минути през няколко часа.Ползвахме бънджито докъм 8-9 месец, защото после успяваше да се преобърне с него и сметнах,че не е безопасно (с батко му имах такова, което се закачваше за вратата и го ползвах докато проходи,че и малко след това, защото много му харесваше,но сегашното бе друго).

# 10
Слагам го в раницата и го нося на пазар 🤣 Не е точно игра, но за мен е приятно, бебето е гушнато, гледка си и не реве 😝

# 11
Бънджито вреди на развитието, най-добре го избягвайте

# 12
Бънджито вреди на развитието, най-добре го избягвайте
Интересното е, че и педиатърката ми го препоръча. Аз знам, че не е добре да се слага за повече от 10на мин на ден, защото скъсява ахилесовите сухожилия. Той все още не си е открил крачетата, тъй че може би ще изчакам още с бънджито.

Общи условия

Активация на акаунт