Бързи въпроси и отговори деца- 8

• 22 242
  • 791
  •   1
Отговори
# 690
  • Г. О.
Много благодаря, Enter Sandmann. Ходи на логопед от два месеца. Детето е на 4 г. Просто не виждам никакъв ефект, промяната трябва да дойде от самото дете, да не бърза като изговаря думите, като се превъзбуди. Ходихме и на психолог. Ходихме при уши нос гърло специалист. Къде ли не! Изключително съм притеснена. Затова исках да получа мнения относно тези капки на д-р Бах дали мога да навредят, ако не помогнат.

# 691
При дъщеря ми имаше период на запъване/заекване. Не беше непрестанно, а само когато е уморена или превъзбудена. Личеше си, че иска нещо да каже, но мисълта тече по-бързо от думите. Преодоля се спонтанно за около два месеца. Като малка я водех периодично на логопед за оценка на развитието на речна, но този път не я заведох, защото чисто инстинктивно усещах, че не е патология, а период и част от развитието на езика при нея. След като го преодоля, осезаемо обогати речника си, говорът се изчисти и последните звуци, които не произнасяше консистентно, а именно р и л, се стабилизираха.

Капките на Бах може да помогнат на теб, ако искаш да се чувстваш все едно нещо правиш, надали ще навредят на детето, но няма и да помогнат.

# 692
  • Г. О.
Много благодаря! Дано и при моето дете мине така, толкова много го искам.
Много рано проговори, има богат речник и все бърза да каже нещо. Като добавим това, че имам по-голямо дете, което постоянно говори и малкото трябва да е много бързо за да успее да каже нещо и да бъде чуто. За жалост нямаме съдействие от страна на голямото дете.
Вече доста време положението е като описаното и промяна към по-добро няма, опасявам се да не стане модел на поведение, т.е. да се затвърди.
За капките на Бах сте поредната днес, която ми го казва и дори да ги давам, аз самата няма да вярвам, че помагат, което е ключово за мен.
Правим упражнения за дишане, духане, говоря да приказва бавно, да не бърза. Дано да се справи детето ми и да го преодолее. Още веднъж благодарности на всеки от вас, който сподели опита си, за много хора ще е полезно.

# 693
Здравейте, подхванал ни е някакъв вирус вкъщи. Първо мъжа ми го дразнеше гърлото и е с хрема. Аз от вчера с болка в гърлото, а от днес дъщеря ми на 3 и половина я виждам, че се разболява. Не иска да яде, оплака се, че я боли коремчето и гръбчето, както и гърлото. Малко се шашнах с това описание за болка в гръбчето и корема, но предполагам я болят мускулите от вируса и просто така ми го обяснява. Как мислите вие? Няма температура за сега. Ще я следя и евентуално ще отидем до педиатъра, но все пак да попитам.

# 694
От скоро строявам децата и мъжа и поред давам по една лъжица джинджифил с мед и лимон (всичко блендирано). Децата малко мрънкат, че люти, затова не слагам и чесън, обаче си държа на моето и засега доста добре се отразява на защитните им сили, включително туширах едно потенциално разболяване. Ако детето би го понесло, може да пробвате.

Колко пъти на седмица миете дългите коси? Досега два пъти седмично го правех, но май ще мина на веднъж, поне до лятото и пясъка.

# 695
  • до най-прекрасния мъж
Има вирус в момента, който бързо става бронхит. При дъщеря ми за два-три дни от леко подкашляне, стана тежко дишане. Оздравя след прием на АБ. При ММ мина по-леко, аз изкарах нещо набързо и на крак, без Т.
Косата на детето я мия веднъж седмично, изглежда чиста и няма нужда от повече. Лятото вероятно ще я мия два пъти седмично или колкото е необходимо.

# 696
На малкия 3г мия косата веднъж седмично, лятото или всеки ден или през ден-два. Големият е на 12г и може би от втори-трети клас си я мие всяка вечер, но са им къси косите.

# 697
звярът се къпе поне три пъти в седмицата (понякога всеки ден) и косата се мие почти всеки път. рядко, ако поиска и е мита с шампоан предния път, пропускаме. харесва й да се мокри.. косата й не е гъста все още и е до раменете (или малко по-дълга).

# 698
Моята дъщеря има много гъста, плътна и дълга коса - почти до кръста е. Обичайно веднъж или два пъти в седмицата я къпя този сезон, стига да не е била с пусната коса в някой детски кът, където да е измела пода а ла Рапунцел или да се е изпотила нещо. Иначе миенето на косата е доста трудоемко - шампоан, после балсам, после леко подсушавам с кърпа, слагам балсам без отмиване, накрая сешоар, после сутрин спрей за разресване... Не иска обаче да се подстригва, въпреки че за мен поддръжката е трудоемка и досадна, а и й пречи да плува зимния сезон. Както и да я подсушавам, няма начин да изсъхне напълно след басейна. Мен насилствено ме подстригваха късо като дете и щом за нея на този етап дългата коса е важна, уважавам решението й (и пустисвам наум, докато я мия).

Лятото я мия доста по-често, защото се поти, но тогава е по-лесно - мия, подсушавам леко с кърпа и да изсъхва на слънце, тъкмо се накъдря съвсем и изсветлява до светло русо.

# 699
  • София
Щерката още не е с чак толкова гъста и дълга коса, но около 2-3 пъти седмично я мия (къпането е през ден сега, като се затопли и повече прекарва навън - всеки ден). Доста се поти като беснее и косата става ужасна след това (слепва, на кичури, без обем и форма). След измиване и сушене и с обем, копринено мека и блестяща. Засега друго освен шампоан не ползвам за нея.

Баткото е друга бира. Сега се къпе всеки ден, но косата се мие 1-2 пъти седмично.

# 700
Майчета как и на каква възраст отделихте детето в самостоятелно легло. Нашата мадама е на почти 6 и отказва да спи сама на леглото си въпреки, че не е сама в стаята
Това винаги ми е било едно от притесненията. След шестия месец броени пъти съм го взимала да спи до мен, например като е бил болен. И всеки път много бързо свиква и после е трудно връщането в неговото легло. Сега е на 11 месеца и си спи в неговата стая сам.

# 701
Моето дете от неделя кашля сухо. В понеделник го водихме на лекар. Няма червено гърло, нито хрипове. Изписа му Атусин Кидс и Десибел.
Само че сухата кашлица продължава и започна много начесто да хълца. Започвам да си мисля дали не е от рефлукс кашлицата. Възможно ли е от Атусина да кашля още повече?

# 702
Ако е под 4г. детето не е желателно да се дава сироп за кашлица. Пробвайте да го спрете и да правите инхалации с физ. разтвор, но не е изключено сиропа да е влошил нещата. Не знам защо в България продължават да се изписват сиропи за кашлица на малки деца и бебета.

# 703
На 5 години е детето. То даже не се води сироп за кашлица, а добавка.

# 704
Не знам какво се води, на малкият личната го изписа на 4м. (Бебешкия вариант) И понеже не се подобряваше ходихме при друг педиатър и тя ми каза повече да не го давам. За 5 годишно може и да става, но може и засилването на кашлицата  да е от него. Аз като цяло избягвам сиропите при децата, макар големият да е на 12г.

Общи условия

Активация на акаунт