Бързи въпроси и отговори деца- 8

• 21 739
  • 791
  •   1
Отговори
# 780
Първоначално и ние не пипахме, а само почиствахме под душа, но кожичката му е залепнала и за момента е забелен на ⅓...
Водихме го на уролог и предписа лечение. Според него между 1 и 1.5 е периодът, в който най-лесно и НЕ травматично става забелването.

* Не дърпаме, натискаме и прочие. Синът дори не разбира какво се случва докато му мажем дупето след баня.

* Засега няма ефект от лечението, но е минал 1 месец от него. Имаме контролен преглед след още 2.

# 781
Ние също нищо не правим. Синът ми след няколко седмици става на 3 години. Когато беше бебе, се консултирахме с педиатъра по този въпрос и той ни каза нищо да не правим. После се консултирахме и с хирург - той пък щеше буквално да ни изгони и ни каза, че това с рязкото забелване вече не се прави. Сега само леко издърпвам и измивам по време на баня.

# 782
Здравейте, искам да попитам възможно ли е дете на почти 4 да повърне от храчки в гърлото? Дъщеря ми е със сополи от седмицата и вече е по-добре, но й се събира вече един по-жилав секрет и днес се закашля и повърна, защото не ми даде да й изчистя хубаво нослето и доста се беше събрало. Случвало й се е така само веднъж преди по време на боледуване, но беше доста по-малка. Та се зачудих дали може да се получи и при по-голямо дете?

# 783
възможно е. при силно кашляне или дори силен рев  при звяра се случва да започнат напъни за повръщане. ако продължи, се случва и да повърне. сега е на 4. последно така е повръщала на 3.5 може би.

# 784
И при моята дъщеря се е случвало. И тя е почти на 4 години.
Случи се 2 пъти през изминалата година, когато беше с ужасна хрема, и от давенето със сополи предизвика повръщане. Категорично е било от хремата, защото тогава не е имало температура и други неразположения.

# 785
Момичета, тука има едни капки на растителна основа от пасифлора, имат и етанол. Разтварят се във вода 20 капки. Детето обърка чашите и отпи малко. Дали може да му стане нещо? Много съм притиснена

# 786
Абсолютно нищо. Може да спи по-добре ☺️

# 787
Абсолютно нищо. Може да спи по-добре ☺️

Благодаря, снощи много се бях притиснила

# 788
Здравейте, идвам с бърз въпрос за сцепена устна.
Тази вечер докато си игра, малкия падна много кофти по лице на пода и си сцепи долната устна, веднага промих и единствено за лед се сетих да сложа, но той плачеше истерично и след като се успокои и заспа и така и не можахме да подържим леда на мястото на нараняването.
Ако някой се е сблъсквал с това-с какво мога да мажа устната за да подпомогна зарастване и да не остане белег?

# 789
  • Г. О.
Съжалявам, много гадна случка, дано зарасне бързо. Не знам с какво трябва да се маже, но само искам да кажа, че лед не се слага директно върху кожата. Може и да знаете, разбира се. Дано се включи някой със съвет от първа ръка. Успех и скорошно възстановяване.

# 790
устната ще зарасне сама стига да няма голямо разкъсване. зъбките обаче е важно да проверите как са. ако трябва заведете и на ортодонт.

# 791

Общи условия

Активация на акаунт