Бързи въпроси и отговори деца- 8

• 22 223
  • 791
  •   1
Отговори
# 735
Моето също имаше като бебе. С лепенки се оправи хернията, но пъпчето си остана изпъкнало. Не знам дали може вече да се прибере, предполагам, че не, но каквото такова, поне не се наложи операция. Познато дете се наложи 2 пъти да го оперират заради пъпна хертия, на 3 или 4 годинки мисля че беше.

# 736
Вярно е, че моето бебе все още не е видяно от лекар, и че за операция си мисля, защото знам за деца, бебета преминали през операция, но едва на 6 месечна възраст от пъпна херния... Просто днес видях пъпчето как се надува и се уплаших здравата защото все пак е само на 19 дни... Вече имаме едно друго неразположение заради което ни е предписана операция и днешното наблюдение направо ме хвърля в отчаяние... Дано и при нас да е така леко, както при вас 🙏

# 737
На моят син пъпната херния се получи на около месец, от коликите. Оправи се с лепенки 5-6 месеца ги слагахме.

# 738
  • Поморие
Има ли майки, чиито деца не проявяват никакъв интерес към играчки? Синът ми се опитвам да го привлека да използва играчките си, той само ги взима, прибира някъде и дотам, занимава се само с отваряне на шкафчета и събаряне, а понякога и "преподреждане" на покъщнина, пипане на неща, които не са за него. Не мога да му разбера интересите на това дете, как да го накарам да се занимава с неща подходящи за ДЕЦА?

# 739
На каква възраст е детето?
Обикновено повечето минават през такъв период на опознаване, обикновено от към 1г до 2г.

# 740
  • Somewhere beyond the moon and stars
Всички деца са заинтригувани от шкафовете и нещата на големите, особено във възрастта 1-3 г. Аз им позволявам да ровят, а опасните (или много ценни) предмети са прибрани нависоко в шкаф. На тяхната височина са разположени неща за безопасна игра, примерно силиконовите ни шпатули за готвене в кухнята. Периодично минаваме и прибираме.
Друг вариант е да прекарвате повечко време навън, за да не разхвърляте вкъщи.

По конкретния въпрос за играчките - със сигурност има играчки, които ще са му интересни; може да пробваш да идеш с него в малък магазин за играчки и да го оставиш сам да си избере. Често децата си избират неща, които на нас не биха ни хрумнали. Освен това се объркват, когато всички играчки са едновременно навън; пак в тази възраст, ние обикновено прибирахме една част в чанта в нашия гардероб и ги въртяхме на ротационен принцип, на две седмици примерно, за да могат да бъдат интересни пак.
Ей такива малки трикове вършат работа; съвсем наред си е детето. Hug

# 741
Големият ми син много играеше с играчки. Малкият изобщо не може да се занимава сам, не му е интересно, рядко е да се заиграе с играчки за максимум 10-15мин. Ако е с други деца или с брат си му е много интересно да си играе, но сам - не. Иначе с кал, вода, мръсотия и всякакви забранени за него неща много хубаво се заиграва…той също много обича да преровя шкафове и чекмеджета и да извади всичко. Любима игра му е да си реди колите в съдомиялната. На 3г. е но от бебе е така. Иска забраненото/чуждото и като го получи вече не му е толкова интересно.

# 742
  • Поморие
Обикновено повечето минават през такъв период на опознаване, обикновено от към 1г до 2г.
На 2г.5м. И като гледам доста дълго продължава опознаването на заобикалящата среда. Има постоянно желание да пипа и завлича всичко след себе си, което е неподходящо за него.

# 743
Моето дете също никога, ама никога не се е интересувал от играчки. На другите майки количките вечно бяха накичени с разни играчки, децата си ги чоплят и мълчат, но не и моя син. Сега е на година и три месеца и ако се хвана да изхвърля кашончето му с играчки, сигурно няма и да разбере.. единствената му "игра" с тях е да ги изпилее всичките на пода и толкос. То не бяха дървени, пеещи, светещи, мърдащи, каквито се сетите играчки купувах ли купувах- не! Много по-интересно е ровенето в саксия, шкаф, под дивана, зад дивана, събарянето на всичко което успее да докопа и други такива "забавни" дейности 🙃 излизаме навън, за да спася останалата покъщнина. Навън се играе с пръчки, камъни, рови се в пръстта, всеки боклук е злато! Пързалки и люлки също не го интересуват.
Аз не се отказвам обаче, играя си с играчките пред него, подреждам конструктори, редя низанки, белким някой да ги ползва поне малко тея играчки!

# 744
На 2г.5м. И като гледам доста дълго продължава опознаването на заобикалящата среда. Има постоянно желание да пипа и завлича всичко след себе си, което е неподходящо за него.
Моето на същата възраст беше същият. Заключихме някои шкафове и оставихме безопасните. Редовно разхвърляше и къса памучни тампони за грим. Оставях го и в някакъв момент му мина мерака. Така и с други неща. Това което помогна в някаква степен беше детската му кухничка. Да си отваря и затваря и да си пълни и вади неговите си неща.
Сега на 3г+ вади прибори и посуди все още. Играе си с тях, имитира готвене.
Вади и други неща, разбира се.

Ако гледа тв или телефон, може да е видял нещо от там. Веднъж гледах нещо и детето се присламчи към мен. Попаднахме на едно видео с някакви буркани, които се търкалят по стълби. После цяла седмица търкаляше топки по стълбите.

# 745
  • Somewhere beyond the moon and stars
О да, моето малко дете е така с тоалетната хартия, може много време щастливо да си я къса, търкаля и разпилява. Отвреме-навреме преживявам някоя нова ролка в името на семейното щастие.

Този период до съзнателната им възраст ми излезе мноого скъпо и с двете деца. С второто не е свършил и не мога още да определя точната степен на унищожение, но достойно гони първото.
Но научих някои ценни уроци, като например, че всичко може да бъде счупено и че големият човек трябва да е над материалните неща, а материалните неща трябва да се намират над малките хора. Grinning

Последна редакция: пн, 21 апр 2025, 23:55 от ~Emerald~

# 746
Привет.
Калпазанина не знам от къде се е научил да бърка в носа после в устата.
Вече 3 път го сварвам,моля за съвети как да се справя.
Карам му се ,а той започва да се смее.
На 2,7 г е

# 747
  • Бургас
Има ли майки, чиито деца не проявяват никакъв интерес към играчки? Синът ми се опитвам да го привлека да използва играчките си, той само ги взима, прибира някъде и дотам, занимава се само с отваряне на шкафчета и събаряне, а понякога и "преподреждане" на покъщнина, пипане на неща, които не са за него. Не мога да му разбера интересите на това дете, как да го накарам да се занимава с неща подходящи за ДЕЦА?

Има, има Simple Smile.
Нашето момченце е на 2.3 г., и все едно описахте точно него. Не мога да добавя нищо различно. Едно към едно са.

# 748
Привет.
Калпазанина не знам от къде се е научил да бърка в носа после в устата.
Вече 3 път го сварвам,моля за съвети как да се справя.
Карам му се ,а той започва да се смее.
На 2,7 г е

ради, не му се карай. обясни му (преувеличено) колко са мръсни сополите и как не трябва да ги пипа и ако влязат в уста може да се разболее и да го боли коремче. при нас този тип обяснения вършат работа за някои неща.

и звярът не знам къде се научи да си бърка в носа, поне не го прави много ( хващам я главно когато нещо очевидно я дразни там нспеример някое засъхнало сополче или ксто има прах, миризми и тн) . а това с устата е много неприятно. тя като малка не си бъркаше в устата и не си пъхаше неща в устата, но последните месеци я хващам да го прави (а вече е на 4). тя предполагам е видяла някой в градината как се забавлява като го направи. иначе тя знае хем че е вредно, хем че невъзпитано и пак понякога го прави Sad((((.

# 749
Здравейте! Препоръчайте ми слънцезащитен крем за лице и тяло (може и отделни) за бебе  1+ година.
Bioderma Pediatric ползвахме миналата година, когато нямаше как да го опазя от слънцето с чадър, но този крем в ужасно мазен, лепкав и оставя бели петна по всички дрехи, които нямат изпиране.

Общи условия

Активация на акаунт