Бързи въпроси и отговори деца- 8

• 22 291
  • 791
  •   1
Отговори
# 750
Аз съм доволна от la roche posay athelios мисля беше серията. Страхотен е. Тсзи година пак ще взема

# 751
Wooden spoon и Uriage бебе.

Усещането за лепкавост и белите следи показват, че има филтри от цинков или титаниев оксид, които са за предпочитане за деца пред химическите филтри. Сиреч необходимо зло.

От известно време насам цялото семейство не ползваме химически филтри и се пазим лятото с тениски за плуване с дълъг ръкав. Под чадъра и на закрито сме си по бански, но за във водата се обличаме. Да уточня, доста сме бели и тримата, детето и мъжа ми са също руси и със светли очи, а аз съм тип снежанка, много бяла кожа и много тъмна коса. Имаме много бенки, статистически рискът ни от меланома е изключително висок и взимаме мерки (разбирайте от порядъка на 18-20 пъти по-висок риск от средния).

Средностатистическото дете има между 12 и 20 бенки при навършване на пълнолетие. Повечето от тях се появяват в тийн годините. Дъщеря ми е на 4 и вече има между 25 и 30. Аз и мъжа ми имаме над 100, аз вероятно гоня 150. Това е при изключително скрупольозно пазене от слънцето - отскоро сме с дрехи за плуване, но винаги сме ползвали добра слънцезащита и не сме изгаряли. Ген... Разказвам как е при нас, за да си следите децата, ако са като моето с много бенки. Тя е винаги била с бански с крачоли, дълъг ръкав, шапка с широка периферия, обилно намазана с качествен слънцезащитен крем и със слънчеви очила. Лятото въпреки мазането има тен по бузките и по ръцете, но лекичък, ако не знае човек колко е беличка по принцип, не би забелязал. Но никога не е изгаряла, не е била излагана на слънце без слънцезащита. И пак, всяко лято излизат нови и нови бенки. И не, не са лунички, класически бенки, класифицирани като такива от дерматолог.

# 752
Благодаря за полезното мнение! На плажа някак може да преживя лепкавите кремове, но в градска среда - не.
Тези бански с дълъг ръкав и аз ги гледам, но не е ли некомфортно за децата да стоят с такъв, докато той е мокър, или имате два и се преобличате след излизане от водата?

За бенките... Той е малък и няма нито една. Аз като ученичка имах лунички, които изчезнаха с времето, но за съжаление или не, обичам шоколадов тен и го поддържам почти целогодишно. Знам, че е вредно, но.. 😀

# 753
Аз и детето сме по-тъмни ,таткото е бял,но не горим. Направо събираме тен и лятото може да ни объркат с роми 😂
Каква слънцезащита е подходяща за нашата кожа

# 754
За детето, независимо от цвета на кожата, бих слагала 50 фактор. За възрастен аз лично слагам 30, а съм светла. Мъжът ми е с много бенки и за него също 50, така че - според ситуацията.

# 755
Ползвам този по препоръка на друга мама:
Скрит текст:
Не оставя бели следи и не е толкова мазен в сравнение с други, които съм пробвала.

# 756
Ненано цинков или титаниев оксид е оптимално, ще погледна препоръчания.

На плажа сме в голяма палатка с СПФ 50, много проветрива и комфортна. В нея сме си по бански. Обличаме блузите за плуване, което така или иначе е 90% от времето, стига да не спим следобеден сън в палатката.

# 757
  • София
И децата, и аз сме с на Ла рош Anthelios. Прозрачно бели сме и под 50 фактор не ползвам (на мен и не се препоръчва, но аз имам проблемни бенки, а на двете деца вече също излизат доста).

# 758
  • Пловдив
Блузите за плуване са удобни, слагам на детето, ако е горещ ден на плажа. Те съхнат супер бързо и са ОК. Също широкопола шапка за детето. Това за плажа.

В ежедневнието малката си я мажем с фактор 50, моето лице фактор 50 с някаква корейска слънцезащита от златна рибка.

Макарон, наистина трябва да се пазите, моето дете има сигурно 2-3 бенки общо, зеленоока и светлокоса е, но кожата и почернява и досега не е изгаряла. Кожа с много бенки наистина изисква много защита и повишено внимание. Аз имах 2-3 по- големи бенки, но съм ги махнала вече при дерматолог.

# 759
Забелязах тези ситни пъпчици на гръбчето. Идея какво може са е . Не са гнойни .
Попринцип е с гъша кожа,обаче това го нямаше

# 760
  • София
Моля, споделете от къде да намеря гумиран гащеризон за дъжд за двугодишно дете, вчера излязохме да скача в локвите с един подарен ни от приятели с по-голямо дете, но се оказа, че пропуска вода. Гледах онлайн в Синсей, НМ и уайкики, но няма номера.

# 761
Вижте в емаг, взех от там един на Playshoes, върши работа.

# 762
  • София
About you, Fashion days, Декатлон (може да има нещо там). Виждала съм и в Пепко и Кик.  Често пускат в една група за продажба на неща от Лидл във Фейсбук. Може и директно да питате.

# 763
ако е за софия, подарявам един на синсей.. размер 98, ако не се лъжа.. в комплект с якето... зелени... моята госпожица ги е носила, но не много и са в добро състояние.

иначе съм много доволна от един панталон в декатлон. мисля че се води за преходи. не е непромокаем,  но е водоустойчив. за шляпане в локвите е супер.. за седене в тях -- не.

# 764
Детето е с варицела. Реве, та се къса от болка от една от пъпките, която виждам, че се е спукала. Това нормално ли е според вас? Аз съм карала варицела в зряла възраст, но не ме е боляло. Притеснявам се да не го е обърнал на херпес зостер, че точно тази пъпка е отстрани на ребрата, а знам, че той е много болезнен.

Общи условия

Активация на акаунт