Бързи въпроси и отговори деца- 8

• 22 222
  • 791
  •   1
Отговори
# 765
Точно на ребрата е по-болезнено, заради това че кожата е тънка и се разтяга повече.
Херпес зостер е мн рядък при деца и се изразява в много пъпки на едно място, линейно разположени. По-скоро тази пъпка причинява силен дискомфорт и за това плаче.
Обаче! Ако има гной, червено, подуто може да се е инфектирала от чесане и пипане, например и е добре да се погледне от лекар.
Изписан ли ви е някакъв крем? Вижте дали пише да не се прилага при отворени рани.
Ако тръгнете да давате обезболяващи да не е нурофен само.

# 766
  • София
Благодаря за предложенията, sin_zaek много мило от твоя страна, от София съм да, ще гледам уикенда да проверя в Пепко, КИК и Уайкики и ако не открия ще пиша на ЛС.

# 767
Добро утро мами. Синът ми на 17 Месеца има растројство от вчера. Вчера се изходи 5 пъти като първия беше доста много и следващите се помалко и помалко. Като цвят започна се с нормално кафяво и ставаше се посветло. Ето днес е светло жълто. Имам и снимка но те знам дали да я пусна тук. Дадох му Вчера и днес сега пробитик. Иначе пие си добре течности и е в добро настроение няма температура. Случвало ли се е при вас? Аз съм забелязала червено дупе и разтройство при зъби, ето че сега май отново излизат, но не знам вече какво да мисля.

# 768
Ако продължава разтройството може да дадете смекта, ентерол или адирекс бебе( след консултация с лекар, все пак детето е малко) , може да давате и хидратиращ разтвор, въпреки че ви се струва, че приема достатъчно течности. Малките деца бързо се обезводняват. Моят син е стигал до 10+ пъти на ден, нямаше никакъв дискомфорт, нито го е боляло нещо, нито беше омърлушен. Жизнен си беше, хранеше се и понеже го сложих на диета, а той беше много гладен и искаше всичко, ограничаването от някои храни беше най-трудната част,  иначе го лекувахме с хидратиращ разтвор,  отделно смекта + ентерол по няколко пъти на ден и таблетки рекомфорт. Беше на 2,6г тогава и за около седмица мина, беше си вирус вероятно.

# 769
на нас педиатърът ни беше препоръчал диарео фемили, когато звярът беше още бебе.. не ни се е налагало да го ползваме тогава, но ни беше казала че е добре да си го имаме с нас... ползвали сме го 1-2 пъти общо за нея. на нея й помага от първата лъжичка.
прахчета с електролити сме давали само при повръщане, но при силно стомашно разстройство се препоръчва да се дават.

аз бих давала храна подходяща за такива ситуации.. например добре сварен ориз с минимално количество подправки (но все пак по вкус на детето).  някоя крем супичка.. въобще храни щадящи стомахчето и НЕразхлабващи.

# 770
Благодаря ви момичета, май е някой вирус ето че и мен ме хвана сега. Но при малкия бързо мина, след само 2-3 дни. Сложих го на диета с ориз, банан, варени картофки, давам и пробиотик все още.

# 771
Моля, пуснете нова тема.

# 772
  • Бургас
Има ли и други деца, на 2.2 м..или в тази възраст, на които много им тече слюнка?
При нашето момче, през ден два, има много голямо слюнкоотделяне, което води до смяната на 3-4 лигавника.

# 773
не е нормално дете на 2г да слюноотделя толкова и/или да не преглъща лигите... освен ако точно сега не никнат зъби (но и това не е достатъчна причина), съветвам да се консултирате с лекар.. скоро..

ако е на 2 месеца  е друго.. случва се често..

# 774
С какъв вид лекар трябва да се съветваме в случай на повишено слюноотделяне? Моето е на 1,7 г. и слюноотделя много също. Сменяме на ден по 2-3 лигавника.

# 775
аз бих се обърнала първо към педиатъра, после ортодонт... ако те не открият проблем -- невролог... доколкото знам в повечето случаи не става въпрос за проблем със слюноотделянето, а с преглъщането. в такива случаи обикновено има и други 'проблеми'.

# 776
Логопед също може да помогне в диагностицирането и преодоляването на този проблем. Особено тези, които специализират в проблеми в ранна детска възраст и/или хранителна терапия може да са особено полезни при проблеми с преглъщане, слюноотделяне, държане на устата отворена / отпусната, прекомерно изкарване на езика навън и пр.

# 777
Момичета да задам въпрос по който всички около мен спорят.
ЗАБЕЛВАНЕТО НА МОМЧЕТАТА. Едни го правят още от бебета, а други изобщо.
Имам син на 1 година. Досега нищо не съм правила. И се чудя нещо трябва ли да правим там или не 🤔. Има ли доктор, които може да види и да каже какво и дали се прави. И ако да на каква възраст се водят на такива прегледи. Всички около мен различни неща ми казват.

# 778
Ако няма проблем, никъде не се води и нищо не се прави. Ако има някакви притеснения - уролог и/или детски хирург.

# 779
Моят син е на 2г1м и има някои дни, в които докато спи целият става мокър от лиги. В будно състояние не му текат. Последните 4 кътника не са избили още, та го отдавам на растежа на зъбите, още повече че си казва кога иска да го мажа с обезболяващ гел и това съвпада с огромното слюноотделяне.

За пишката може са идете все пак на уролог за ваше спокойствие. Ние решихме да не забелваме целенасочено,а детето само ще се справи с това, тепърва ще започне да проявява интерес към половия си орган . До 7г възраст е прозореца за самостоятелно забелване, по това което ни каза нашият уролог. За момента при къпане само издърпвам леко кожата да почистя и това е.

Общи условия

Активация на акаунт