Пъзели 67

• 21 851
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
Има два пъзела, с които засега не се разделям, но не зная дали в бъдеще няма да ги продам. Единият е този:

Хареса ми много реденето му и си мисля, че бих си го извадила да го редя втори път.

А този не зная защо го пазя, просто много ми беше харесал и не ми се продава още:

Имах един пъзел със сантиментална стойност като малка - 1000 части, рисунка на четири плюшени мечета, сложени на люлка. На Ravensburger, цветовете бяха много нежни. Не го бях наредила аз, защото бяха малка за такъв голям пъзел, просто после го закачиха в моята стая и беше наистина много красив. След мноооого години го свалихме и го заменихме с друг, жалко, че нямам снимка да ви го покажа.

# 256
  • София
Аз имам няколко, пъзела, които са ми сантиментални и към запазила.
Дядовата работилница

Трите грации

Влюбените сови

# 257
Имам доста запазени, но най-любими са ми тези:

# 258
За любим е трудно да определя, и запазени имам доста, но този ме върна в играта за редене на пъзели. Когато трябваше да стоя в карантина, само той беше у дома, бях го пробвала няколко пъти преди това, но качеството на сглобката беше такова, че ме отказваше бързо бързо.
Но в карантина, може би помните, време да искаш.
Наредих го, снимка не намирам, беше с една липса, която излезе след година.
Подарък от Рим.
Картините ми са на сърце. И така си продължава и до днес.
И добавям, днес, у дома са над сто, та явно Ботичели повлече крак.

Последна редакция: ср, 27 ное 2024, 13:57 от Vese.Vese

# 259
Ех, че с хубави пъзели напълнихте темата, благодаря ви Heart Eyes

Punimals
500 части
Gibsons

Май не съм го публикувала тук, този е от предходното инстаграмско състезание Neutral Face Емотиконката заради голямото закъснение, с което публикувам от доста време насам.
Видеото е тук - https://www.instagram.com/p/DBTVmwYIdsd/

# 260
  • София, България
Ето например този, който Бухти показа току що съм си го запазила, както и няколко други, сигурно са 7-8, но не мога да кажа кой ми е любим от тях.
По-скоро за любими мога да спомена два, които в момента и двата не знам къде са. Имах едно време на Уницеф пъзела с панаира, редила съм го безброй пъти и един стар Равенс от 500 части, беше с някакъв планински изглед, отзад планина, отпред поляна с цветчета, малко като тези, които ги рисуват Кинкейд. И двата са прибрани в кашони и са кой знае къде като най-вероятно са съсипани, намокрени или изядени от мишки. И двата обаче съм ги редила десетки пъти, както и един пъзел с мравки, които си носеха зърното.

# 261
  • София
Злодеите на Дисни, Trefl, 1000 части

# 262
Castorland, 500 части - Перфектната вечер на совата (поради някаква причина това заглавие ме кара да се усмихвам)

Пъзелчето беше много приятно, най-вече небето. Castorland вадят много сладки картинки за пъзелите от 500 части. Обикновено марките слагат по-интересните изображения на 1000 части, но се радвам, че напоследък не е така. Cherry Pazzi също наблягат на това да има разнообразие и за по-малките пъзели - това "Лудото кексче" например какъв фурор предизвика...

# 263
Lilo & Stitch - Sweet Memories
1000 части
Trefl

Сладурско пъзелче е, но качеството на Трефл никога не ме е радвало особено.

Относно горното на мен ми прави впечатление, че светът на пъзелите доста се променя и ще има все по-голямо разнообразие за всеки. Интересно ми беше когато Равенсбургер почнаха да пускат по 750 части, даже с последното зареждане и тук май ги има повечето. Което предполагам е добър вариант за хората, на които 1000 им идват множко. А сега гледам са пуснали по 200 части с големи парчета специално за възрастни хора, тоест изображенията са подбрани, а не детски, каквито са обикновено тези по 200.

# 264
  • Варна
Абе, какво се случва напоследък в групите във фейса?! Не стига, че се наводниха с някакви спамаджии, а вчера гледам, започнали яко оплюване на пъзелите на Блек сий. Ми като не им харесват, някой кара ли ги да ги купуват, че и да ги редят?! Много се възмутих.

# 265
Някаква страшна анархия е там. Пълно с хора, които не знаят за какво са влезли.

# 266
А сега гледам са пуснали по 200 части с големи парчета специално за възрастни хора, тоест изображенията са подбрани, а не детски, каквито са обикновено тези по 200.

Даа, точно и аз в тях се загледах, например в този:
https://www.ozone.bg/product/pazel-ravensburger-ot-200-chasti-kamping/

Под 500 части не би си взела неща, освен тук-там някой мини пъзел, но пък такива от 200 с картинки за възрастни биха се купували сякаш. Фб групата за пъзели се напълни напоследък с хора, които незнайно защо си купуват сложни пъзели с 1000 части и после разхвърлят парчета из стаята, правят снимки, постват ги и задават тъпи въпроси. По-добре да си бяха взели такъв от 200, да го наредят, да знаят, че са си начесали крастата да редят пъзел.

Редакция: Писала съм едновременно с HighSpeed. Не зная какво става с тези Fb групи, някакви хора си търсят изява и персонално внимание, това е всичко. За оплюването на Black Sea - ако имаш предвид този пост отсносно това, че момичетата с носии от пъзелите (например "Албена") приличат на тунинговани жени от съвремието - честно казано аз съм съгласна с това. Макар че не бих посветила цял пост на тези си мисли. Но ме дразни малко как всяка картина на момиче в носия се обявява за шедьовър, след като някои от тях са си откровено нелепи с тези чипи носове и сладострастно отворени устни. Малко си го заслужаваха това оплюване. И все пак - въпрос на вкус. Аз даже част от редените от мен самата пъзели след време намирам за нелепи, но пък са ми доставили удоволствие за момента Laughing

Последна редакция: чт, 28 ное 2024, 12:41 от Delta_12

# 267
Аз мога само към хейта да се включа, но за Равенсбургер. Тия кога ще започнат да си изтупват пъзелите, супер отблъскващо е. И да вземат да сменят този син картон. Последно време само обезпрашени марки редих и сега се блъснах с грозната действителност на най-великите. Аман! Поради същата причина спрях и Юрографикса, там пък още по-зле положението със стружките.
А Блек сий никога не са ми били фаворит, още повече тези с народни мотиви. Само една Самодива малка съм редила май от този и хич не ми хареса - беше замазано изображение, а това ме изкарва от нерви мен. Но ... негов си прочит, негово си изкуство, не е нужно да се харесва на всички.

# 268
  • Варна
Аз редих България в четири сезона и много ми хареса като изображение. Даже съм си го прибрала и не смятам да го продавам, в някой момент може би ще го наредя пак и ще си го окача.

П.п. Плеймейтки... То като следиш под лупа плеймейтките вече започваш да ги виждаш навсякъде.

# 269
А сега гледам са пуснали по 200 части с големи парчета специално за възрастни хора, тоест изображенията са подбрани, а не детски, каквито са обикновено тези по 200.

Даа, точно и аз в тях се загледах, например в този:
https://www.ozone.bg/product/pazel-ravensburger-ot-200-chasti-kamping/
Значи, аз под възрастни имах предвид стари Smile Иначе да, реално показаното от теб съответства на това, което съм казала. Аз не съм взимала от тези защото са ми малко парчетата, но и от тази серия имат хубави картинки.

Тези за старите хора са с ХЛ парчета и съм ги виждала само в амазон. Ето няколко:
1
2
3
4
5
6

Общи условия

Активация на акаунт