Защо мъжете не си тръгват?

• 7 380
  • 145
  •   1
Отговори
# 135
Защото не знаят после какво ще правят. Малко като синдрома на пуснатите на свобода дългогодишни затворници.

# 136
Десет страници прочетох. Девет им половина, от които хули. Много ама много страдали жени. 99% от тях... надали ще си го признаят. Ще ме хулят и мен. Една връзка винаги се разпада заради провала на двамата души в нея. Никога само единия не е виновен. Има и свестни мъже. Моят също не излезе такъв, но има и свестни мъже.
Мой познат... си тръгна и се върна при жена си главно заради децата си. Бяха много малки, а тя доста злоупотребяваше с алкохола. Крясъци. Викове. Шамари за децата. Реши да търпи, но да успее да съхрани децата до възраст, където да имат по-голям шанс да оцелеят. Той носеше парите в тях главно и той се грижеше и за почти всичката домакинска работа. Закуски, градини, лекари, сополи, игри, възпитание и т.н.
Сега вече мисля вече е решил да сложи край.
И така... не можем да съдим всички по този или тези, които са ни наранили.
Има и добри.

# 137
  • София
Понякога, точно като влизам вкъщи и съм сама се сещам за това, как се чувствах тогава и как се чувствам сега. 1000 пъти предпочитам как е сега.
Да треперя в какво настроение е, дали някой не му е накривил шапката през деня, дали няма да ми се скара как съм нарязала картофите, да ми дудне до 1 нощес и да не мога да спя, непрекъснато да съм в ролята на сладката и тиха женичка.... Неее, никога повече!

Ей, свекито на годеж - класика!

Звучи ужасно. Мъжа ти зодия телец ли е бил?
Разбира се.

# 138
  • По света и у нас
Виж как знам… това въртене на шиша е запазена марка

# 139
Прибирането е по-скоро контрол. Независимите си ценят личното пространство.
Контрол за кой, за този в чието жилище живеят, за приходящият или взаимен контрол и за двамата? За хора на около 50, с отгледани деца или без такива може би е по-добре да си живеят всеки в дома си и да си ходят на гости, но пък има и хора, които искат вечер да си седнат заедно да вечерят или да изглеждат някой филм, сутрин да си пият заедно кафенцето. В чий дом е добре да се живее в този случай според вас, питам за финансово независими хора, които нямат проблем да си плащат и сами сметките, не е това идеята?
Този, който кани се опитва да контролира - посоката на връзката, типа връзка, бита на другия, финанси понякога, честотата на секса - зависи от човека. Дали успява е друг въпрос. А иначе, някой може да е финансово независим, но емоционално зависим. Пък и това, че някой си има пари, не е гаранция, че не му се делят сметки. Някои хора не могат да са сами. По принцип колкото си по зависим от нещо - секс, ревност, финанси, самота, толкова повече манипулация/контрол. Това общо казано. Понякога и на двамата им харесва резултата.
Но да не се отклоняваме от темата Simple Smile

Последна редакция: пн, 11 ное 2024, 21:19 от Linda*kiss

# 140
  • По света и у нас
Може и да си права, но при положение че има апартамент на линия и жената не ще да се изнася защото и е удобно, не е ли малко изсилено този апартамент да се продаде за да се купи нов апартамент в който и двамата да живеят и да изплащат или той да изплаща….. . Някаква ненужна гимнастика трябва да се прави за да не кажат хората, че той е с нея за апартамента и…

# 141
Да, прагматизмът настрана. Аз говоря за съвсем първоначалната инициатива, кой отваря думата, кой подканва за това.

# 142
Ако хората са на 20 или 30 без деца, ок да се продаде апартамента и да купят общо жилище. Но на 50, всеки със собствени отгледани деца, поне от моите познати никой не желае. Хората не искат да лишат от наследство децата си някой ден или да ги поставят в положение да делят с децата на партньора им. И ако се съберат въобще вариантите са или в жилището на единия или на другия.

# 143
За мен тези приказки , че всички мъже били нарцисисти и какво ли не е бягане от отговорност да се разделиш и да потърсиш нещо по-добро .

# 144
  • София
Съвсем не всички. Горе-долу един на 100. Аз си имах работа с такъв, та си знам.

# 145
  • По света и у нас
Моята свекърва си построи страхотна къща и вкара новия си мъж в нея. Той май и помага със сметките, тя си е щастлива и не се притеснява че е сама. Той е прнсиониран адвокат и и помага да си движи разни правни въпроси, сигурна съм че е без пари. Такаче това че не е платил за къщата не означава, че не и помага.  Не мисля че тя ще започне да го контролира или да му заповядва, това си е до човека. И двамата се радват един на друг.

Не е зле човек да престане да плаща данък обществено мнение и да си организира живота да му е лесно, а не да си измисля сам пречки породени от архаични предразсъдъци от време оно. Ако се обичате всичко ще се сработи.

Последна редакция: вт, 12 ное 2024, 20:55 от PriMadonna

Общи условия

Активация на акаунт