Осмокласници 2024/2025 - тема 4

• 37 261
  • 759
  •   1
Отговори
# 105
  • София
merilen, в СМГ, НПМГ или ПЧМГ може  по всяко време да им показват такива неща извън програмата, ама  ТУЕС не е математическа гимназия все пак.

аDream, не само, че може, а  и се случва на практика.  Материалът за общообразователна  подготовка  е един, да,  ама има огромна разлика какви задачи ти дават за домашно  /на тест върху  него.  Коментираните задачи за домашно в ТУЕС при учителя, идващ от СМГ, са масово от В група на сборника на Архимед. Това, че имаш 97-98-99-100 точки по мат на  НВО  в сегашния му вид въобще не означава, уви, че лесно ще пребориш такива задачи, затова са и двойките и тройките...

Последна редакция: сб, 09 ное 2024, 23:20 от Просто русалка

# 106
Учителят идва от СМГ, за мен това обяснява всичко.

# 107
  • София
Именно, не виждам причина човек да се съмнява в твърдението, че и домашни, и контролни в такива случаи са  по-трудни от тези на други места, дори и да са на съвсем същия материал.

# 108
Учителят в ТУЕС е от СМГ и за домашно им дава състезателни задачи, а в часа не решават такива и това ги затруднява.
Ще се напаснат. Много родители вече са говорили с него, той им е казал че опознава децата все още и ще се адаптират едни към други. Все пак училището не е с математически профил и предполагам, че ще оправи темпото, господина 😉
Моят започна частни уроци при момче което е от НПМГ и дори той среща затруднения на някои задачи.
Ще се напаснат нещата лека полека.
Мен някакъв оптимизъм ме е залял 😁

# 109
Нашите са на средна отсечка в триъгълник, векторите много набързо ги минаха, даже контролна нямаха.
По бел започнаха с есетата, вчера имаше за домашна есе от 50 думи, много малко ми се видяха, то какво да напише с 50 думи. Ама по мое време есета не сме писали, та не знам

# 110
  • Sofia
Надявам се и преди това да ги учи на тези по-трудни неща, че и да ги упражнява, преди да ги даде на контролно.

# 111
  • София
Надявам се и преди това да ги учи на тези по-трудни неща, че и да ги упражнява, преди да ги даде на контролно.

Редно би било, въпреки че аз преди две години чух обяснението: "На контролно давам по-трудни задачи от тези, които решаваме в час, за да видя колко се е вдигнало нивото."
В час решаваха само задачите от учебника, за 15 минутка беше дала задача от приемен изпит в ТУ.
На мен математиката в гимназиален етап ми е много болна тема. И май ще продължи да е такава.

# 112
И нашите са още на вектори, приключват ги, но нямало да правят тест. Лошото е, че титулярката им по математика едва сега се върна от болнични, от началото на учебната година са със заместници. Дъщеря ми се оплака, че чак сега разбрала векторите и то от един час. Дано жената вече е добре и потръгнат нещата.

# 113
  • В Страната на чудесата
Именно, не виждам причина човек да се съмнява в твърдението, че и домашни, и контролни в такива случаи са  по-трудни от тези на други места, дори и да са на съвсем същия материал.

Абсолютно е така. Ние вкъщи се запознахме семейно с Хорнер и Менелай още в 5-ти клас.
Не ме учудва по-високото ниво при дадените обстоятелства.

# 114
  • София
Моят още мъчи векторите.

"Вие" нали бяхте в  ТУЕС?
Аха, там е моят.
домашните по мат - не съм гледала от кой сборник.
За комбинаториката не мога да се изкажа какво е било нивото на даваните задачи, там съм зле и всичко ми е сложно.
Векторите - ми завъртяни са задачите. Озорих  се с домашните, даже 2-3 не можах да се сетя какво се прави.
И на каката подсказвам по мат от време на време, не е бил такъв зор. Но тя е сеу и там си е точно ниво учебник.

# 115
И при нас направиха контролно върху вектори и сега са на упражнение за медицентър и средна отсечка. Сега седи и си блъска главата с някакви задачи от сборника на Анубис и се оплаква, че били заплетени. Определено по математика има повече домашно в училище от миналата година. И те са с 4 часа математика така като гледах и имат школата по желание - още 2 часа. Аз да ви се оплача от моя заплес. Не отиде на състезание по физика, защото забравил да даде декларация за участие, която носел попълнена и подписана в чантата ... Когато се сетил, вече било късно според класната да го записва.  В петък половината клас били на състезание... Въобще ги третират като големи и разумни хора, а моят на моменти е толкова над нещата...

# 116
  • София
И при нас като че ли учат различни неща по математика.
В 133 много ми хареса учителя, помоли ни да не се набутваме още за частни уроци и да му дадем шанс Simple Smile
Зака, че където го спрат, там ще им обясни, дава и консултации. Трудни са много нещата, ама бутат.
Моят е с 6 шестици и една 5ца по ФЕ, много е доволен, не мога да повярвам как се справя, но и аз много ппомагам де, пишем заедно, превеждаме, но се старае.

Девойката малко дава заден....много учат по биология, физика, химия, едни 4-ки е навъртяла, ама не става повече. По английски имат интересни проекти. Справя се, интересно й е.

Не знам нашите как ще наваксат всички пропуснати предмети от 8 клас

# 117
И ние мъчихме векторите уикенда, предстои му контролно, а той се оплака, че нищо не разбира. Порешавахме задачи, поизясниха му се някои неща, но аз пак си задавам въпроса докога ще се препуска така през материала и докога знанията на децата по някои предмети ще са толкова повърхностни и незатвърдени?????

# 118
Тъй като не се предлагат курсове по математика за 8 клас, давам ви идея за помощ- всички сме чували покрай кандидатстване и състезания за EasyMath
От тази година видях, че предлагат курсове за 8 и 9 клас, по учебното съдържание.
https://easymath.bg/article/265
За сега наборът няма нужда, но лятото се оглеждах и затова знам, че организират.

# 119
Наборкатанвнпетък ще правят контролно по математика. Приключват средна отсечка и медицентър. Госпожата не се стиска и повечето вече имат по две двойки. Включително и моята.
И само ми повтаря- спокойно мамо, нали съм жива и здрава. Scream
Успокоявам се, че по английски се справя отлично, иначе ще се гръмна!
Тичат си през материала, все едно участват в маратон...

Общи условия

Активация на акаунт