Осмокласници 2024/2025 - тема 4

• 37 251
  • 759
  •   1
Отговори
# 90
  • София
И при сина ми здраво препускат по математика. Вече приключват с триъгълник и трапец. Като ви чета, май никой не е толкова напред.

# 91
  • София
Моят още мъчи векторите. Снощи имаха онлайн консултация. Уж разбрал задачата - някаква по-омотана била.
Сега седна да учи- пореден конспект на урок по история има да прави. Поне започна днес, утре щял да гледа другите предмети.

# 92
Вектори рисува и моят

# 93
Уж се упражнява, уж лесни били задачите на вектори и накрая се е издънил на контролното.

# 94
  • София
Моят още мъчи векторите. Снощи имаха онлайн консултация. Уж разбрал задачата - някаква по-омотана била.
Сега седна да учи- пореден конспект на урок по история има да прави. Поне започна днес, утре щял да гледа другите предмети.
"Вие" нали бяхте в  ТУЕС? Сигурно сте при същия господин,  при когото е близко дете и който идвал от СМГ. Родителят, бивш смеегеец, се потил над търсене на решение  с вектори на няколко  от задачите за доказване , че 3 точки лежат на една права. И нещо все му убягвало по негови думи... В чата я коментирахме снощи едната от тези задачи и аз викам - ех, да беше в по-горен клас, че  и профил мат - една теорема на Менелай и готово.И детето, стоящо зад родителя, викна изведнъж : "Аааа, да,  бе, верно, господинът ни я предаде тази теорема" Rolling Eyes Open Mouth Не повярвах,честно казано, ама  детето снима решавана в  час задача - ми да, предал я е....Та ако Ганис, Светлето, друг учител по мат четат - моля кажете кога се учи въпросната, май по общообразователна мат никога в гимназията, не само сега в  8 клас. И ако е само в  ПП - кога? Имам далечни спомени за 9 клас по старата система и то само в  МГ/ПМГ.

Последна редакция: сб, 09 ное 2024, 17:49 от Просто русалка

# 95
  • София
И при сина ми здраво препускат по математика. Вече приключват с триъгълник и трапец. Като ви чета, май никой не е толкова напред.

И ние сме там. Даже нашето не е препускане, а направо галопираме. Имат блок и за 2 часа вземат 3 нови урока , не е всеки път, но материалът не е разбран и пропуските се трупат, а контролните .... едва 4 или 5.
Тази математика ще ни мъчи, докато учи...Rolling EyesRolling EyesRolling Eyes

# 96
a,nnie13 май наистина сте първи. Моето също е на трапец, но началото, а вие приключвате. Закъде ли бързат, след като други деца са още на вектори?

# 97
Аз не мога да разбера как в някои училища би могло да се учи нещо различно? Примерно математика в езикова, и математика в ТУЕС... Не го вярвам. Нали вървят по един утвърден, държавен, учебен план....
"Нашите" са вече на средна отсечка на трапец.

# 98
Според мен са прекалено малко часовете по МАТ тази година. Само 2 часа, което е нищо. Изобщо не успяват да се упражняват. При нас доста деца са записани на допълнителната школа по МАТ и там поне успяват да решат някоя друга задача в повече.
Близко дете, което е в 164то в 8 клас тръгва на уроци, защото учителят в 164то хич не го бивало и всички били закъсали...
Май в това направление е добре, че не ни приеха там...

# 99
Вървят само в частта за общообразователна подготовка.
Може да има допълнителни часове ИУЧ и ФУЧ.
Погледнах програмата на ТУЕС - в 8 клас имат общо 4 часа математика - 3 ООП + 1 РП, та оттам вероятно идва различието.
Наборката например по математика е с 3 OOП + 1 ИУЧ + 2 ФУЧ седмично.
Теорема на Менелай са учили в 7 клас, че и схема на Хорнер в часовете ФУЧ.

# 100
Моят е предприемачество с 2 часа седмично и ходи в Изимат. Има отлични оценки по математика, и сега госпожата щяла да го взема от часовете за състезания нещо говореше. Той си ходи по състезания, ама не е на ниво СМГ. На ниво че стигна до финала на МБГ миналата година, и печели тук там някой медал по МБГ. Но без допълнително да решава на курса, ще затъне, аз съм сигурна.

# 101
Мерилен, имах предвид, че не вярвам в ТУЕС да учат нещо по-трудно по математика, че всички имали слаби оценки... Материалът не е ли еднакъв навсякъде?!? А, не говоря за броя на часовете.
Понеже на няколко пъти се споменава, че едва ли не там учат по-трудни неща, пък в другите училища по-лесни 😃

# 102
Моето дете е в професионална гимназия с разширено изучаване на английски, имат 3 часа математика седмично. Тази вечер гледах темите - последния час за седмицата са взели трапец и равнобедрен трапец.

# 103
  • Пловдив
Наборът има 3 редовни часа математика (блок) и допълнително 1 ИУЧ. Тази седмица са правили контролни върху комбинаторика и вектори, но оценки още няма.
Уж било лесно... Мен най-ме е страх, когато каже, че е било лесно Scream
Свикна вече сам да си пътува, което в интерес на истината, не вярвах, че ще се случи първия срок, да не кажа първата година Joy
Във влака предният път като отиваше нататък, попаднал на някаква възрастна жена, която на дълго и широко му обяснявала, как да си прави туршия JoyJoyJoy Абе не му е скучно по пътищата Joy

# 104
  • София
Според мен са прекалено малко часовете по МАТ тази година. Само 2 часа, което е нищо.
3 часа математика имат седмично, не 2. Това е по учебната програма на МОН. Може да има повече с часовете ИУЧ и ФУЧ, но не и по-малко. Задължителните часове ООП са еднакви във всички училища. Материалът също е еднакъв.

Последна редакция: сб, 09 ное 2024, 23:10 от sanaka

Общи условия

Активация на акаунт