Майски бебета 2025 (2 тема)

• 33 660
  • 546
  •   1
Отговори
# 420
Как сте момичета? Надявам се всички да сте добре.
Някоя от вас дали се е сблъсквала с “изтънял цикатрикс” по време на бременността? Днес докторът ми каза, че от едната страна  мястото на предишното секцио е доста изтъняло и трябва да се следи, но нищо повече не даде като препоръки. Не ми изглеждаше супер притеснен или нещо такова, но аз си се филимирах.

# 421
Аз го имам този проблем и при мен е само следене...

# 422
Здравейте, момичета! Имам следното питане и притеснение. Доктора ми забелязва скъсяване на шийката в 20 г. с. я измери 3.7 см, а сега в 23 г. с. е 3.3 см, като през това време предимно лежа, приемам Магнерот и Но шпа 3х2. Та при вас как реагират лекарите, тъй като ми пусна секрет и след резултатите ще говорим евентуално за поставяне на песар. Някоя насочена ли е към песар при сходни обстоятелства?

# 423
А възможно ли е да е грешка при измерването? При мен веднъж я измериха малко под 4см после на феталната ми казаха, че е доста дълга почти 5см.. и двата пъти я мериха вагинално. Общо взето никога не е абсолютно едно и също число измереното…

# 424
Едва ли е грешка. При един и същ лекар и с един и същ апарат е измерено. На феталната с коремен, седмица след измерването 3.7 см, доктора каза че всичко му харесва. Но днес моя лекар не е въобще съгласен и видимо започна да мисли опциите за действие напред.
А възможно ли е да е грешка при измерването? При мен веднъж я измериха малко под 4см после на феталната ми казаха, че е доста дълга почти 5см.. и двата пъти я мериха вагинално. Общо взето никога не е абсолютно едно и също число измереното…

# 425
  • Varna
Аз в такава ситуация бих потърсила второ мнение.

Мен са ме мерили 2ма лекари в интервал от 7 дни и числото на втория беше по-голямо от това на първия. Но и двамата бяха единодушни, че е добре и няма повод за притеснение.

# 426
  • Варна
При 3.3 не е толкова къса шийката. Потърси второ мнение.

# 427
Аз сега се притесних, като ви чета... 🫣. Моята в 20г.с. доктора на феталната я измери 3,2 см вагинално и каза ок... От тогава два пъти съм ходила на проследяващата и нищо не е казала, че я притеснява. Изрично съм питала дали я мери и ми отговори, че да и ако има проблем ще каже. 😐

# 428
Здравейте, девойки!
При мен също имаше разминаване в размера на шийката. На феталната в 20 г.с. + 4  ми я измериха 3.4, но не беше с вагинален ехограф. Проследяващата в 25 г.с. +5 я измери 38, 9 мм.  с вагинален ехограф. При мен я мерят често заради полип на шийката на матката, който расте и кърви от време на време по-малко. Казват, че всичко е наред към момента.

# 429
О, не искам да притеснявам никого. Може би при мен доктора реагира така защото съм на терапия, а се скъсява. В началото на бременността също имах проблеми, та до сега повечето време си го лежа. Различните лекари смятат различни неща за ок, но състоянието ни е деликатно и лесно могат да се прокраднат тревожни мисли.
А относно измерванията, вагиналния дава най - точен резултат.

Аз сега се притесних, като ви чета... 🫣. Моята в 20г.с. доктора на феталната я измери 3,2 см вагинално и каза ок... От тогава два пъти съм ходила на проследяващата и нищо не е казала, че я притеснява. Изрично съм питала дали я мери и ми отговори, че да и ако има проблем ще каже. 😐

# 430
Момичета, някой от вас да има проблеми с щитовидната жлеза ?
Аз не съм на терапия, но трябва да я следя по -често. Нямаше никакви проблеми до януари месец, когато фт4 започна да пада.
Тсх-то ми се вдигна на 3.06 февруари, но после го изследвах още два пъти и беше в норма. Единствено фт4 продължава да пада, сега е 10.2
Имам две мнения на ендокринолози- първото да започна еутирокс, като аргументите бяха свързани с нарастващото тсх -3.06, но реално днес тсх-то ми е 1
48.
Другото мнение е да не започвам терапия докато фт4 не падне под 10.

# 431
Момичета, някой от вас да има проблеми с щитовидната жлеза ?
Аз не съм на терапия, но трябва да я следя по -често. Нямаше никакви проблеми до януари месец, когато фт4 започна да пада.
Тсх-то ми се вдигна на 3.06 февруари, но после го изследвах още два пъти и беше в норма. Единствено фт4 продължава да пада, сега е 10.2
Имам две мнения на ендокринолози- първото да започна еутирокс, като аргументите бяха свързани с нарастващото тсх -3.06, но реално днес тсх-то ми е 1
48.
Другото мнение е да не започвам терапия докато фт4 не падне под 10.

Моето също пада от както съм забременяла
-  сега е 14.
 ТСХ беше се увеличило в рамките на месец на 2.20, но без нужда от лекарства се нормализира под 2.
Според ендокринолога, щом ТСХ е в норма, няма повод за притеснение.
Навсякъде пише, че е нормално да пада фт 4, има таблици с норма по триместри, но нормата е различна от оптималното му ниво.

# 432
  • Varna
Аз си бях пуснала ТСХ в началото на бременноста и се шашнах малко от резултата - беше 3. Веднага се свързах с ендокринолога, с когото се консултирах още като планирах да бременея. Каза ми, че ТСХ е много флуктуиращ хормон и след като нямам диагноза хашимото /  увеличение на щитовидната жлеза, не трябва да се притеснявам и не се налага лечение.
Препоръча ми да пия витамини за бременни, заради съдържанието на йод и това беше.

# 433
Здравейте бъдещи майки, искам да подаря дрешки за момиченце родено април-май. Доста са и предпочитам лично предаване за София.

# 434
Момичета, здравейте. Как сте?
Как сте с килограмите? Аз съм в 29 г.с., качила съм досега 13 кг и коремът ми е огромен. С предната ми бременност беше такъв в деветия месец.

Общи условия

Активация на акаунт