Живот и раздяла с нарцисист

• 4 926
  • 47
  •   1
Отговори
# 30
  • София /Абсурдистан
Заплашва те, защото се връзваш. Щял да вземе децата, друг път. Никой мъж не иска да се връзва с две малки деца сам. Кажи му, че му ги даваш доброволно и само гледай.

# 31
Виж той ще рита и прави мизерии до едно време - все някога ще спре. Ако не се махнеш нивгаш няма да има край.

За децата - да ще ги взема, но сега живее с тях. И ако се държи като кретен пак ще се бориш.

Просто с насилник/нарцисист е много важно да не контактуваш с него, да не достига неговата агресия до теб. Трябва да си винаги с каменно лице. Каквото и да каже - не отговаряй, каквото и да ти напише - не отговаряй, каквото и да направи - не говори с него. Той не е нормален човек да се разберете. Скрий се зад закона, Потърси близки за подкрепа и дано скоро срещнеш свестен здрав мъж, че тоя да го е страх да те доближи.

ОСНОВНА ГРЕШКА на жените е това, че държат да му кажат - какво мислят, какво ще правят, какво ще стане, да се разберели, да му обяснявал, да му покажела. На него НЕ МУ ПУ_КА! Не само си губите времето ами му сипвате гориво да знае, че успява с манипулациите.

Мълчи и действай! Не показвай страх, не показвай никаква емоция. Това не знаят как да променят и как да действат. 

# 32
  • София
Откакто млъкнах тотално, нещата ми вървят направо като самолет!

# 33
Откакто млъкнах тотално, нещата ми вървят направо като самолет!

1000000000000000++++++++++++++++++
Най-важното по темата!
Мълчи и действай по план без никакви обяснения.

Хубавото е, че това важи за всички сфери в живота.

# 34
  • София
Тъй като съм минала през това и аз се изкушавах, особено преди 2 години. Той ме плаши, аз го плаша като му казвам какво ще направя. И се провалих няколко пъти, признавам.
Сега - блокирала съм го отвсякъде, действам си по делото, по моите си неща и фиууу - напред.

# 35

4. Записвай тормоза.
Разкарай насилника.

То да записва, но  как да използва.
От друга страна по закон мисля, че може да се използва запис ако си информирал, че записваш.
Тук адвокатите да се изкажат.
Дали ако извадиш телефона и натиснеш копчето и му кажеш, записвам те да видим дали ще продължи.
Ако продължи супер, информиран и е казал поредните глупости.
Но е страхотна идея. Информираш го че записваш и щом е информиран, не би трябвало да е проблем.
И така си ходиш вкъщи със записваш телефон.
Абе адвокатите да кажат минава ли тоя номер или аз неправилно мисля.

И смени адвоката.

# 36
Ще и вземе и счупи телефона. Никой нищо няма да м направи за това.

Защо и е на една жена да доядосва човек, който има проблеми с гнева? Всички четем новини и знаем как може да свърши това.

# 37
А Джони Деп как използва тайните записи с Амбър в съда? И на мен много ми е интересно могат ли да се използват за нещо тайните записи

# 38
Е сега, Джони е в САЩ. Ние не сме там.

Дорис и това е така.
Ами тогава да не му казва и да си го записва.

# 39
Няма нужда от записи. Няма нужда да доказва нещо си. Съдът не го вълнува кой има характеропатия. Съдът го вълнува, че родителите не живеят вече заедно и на тази база трябва да определи интереса на децата къде да живеят и кой да плаща издръжка. Това е. Важно е тя да заведе делото. Важно е да си вземе децата като се изнася. Децата са големи, могат да свидетелстват и да си кажат къде искат да живеят.

# 40
  • София
Може и въобще да не се наложи баш дело.
Възможно е в някакъв момент бащата да клекне на споразумение.

# 41
Те както не са и женени, не се знае изобщо той колко постъпки действително би направил и колко е само приказки. Не е като да ги "делят" тия деца при развод с всичките му формалности, дето тогава няма как без тях.

Последна редакция: пт, 08 ное 2024, 14:45 от natka

# 42
По закон, щом е признал децата, няма значение женени ли са или не. Той винаги може да заведе дело за да ги вижда. Въпросът е дали ще му се занимава или не.

# 43
На повечето не им се занимава.
Ама всякакви нарцисисти има.
Тоз ако изпусне жената и няма кой да тормози, може да иска да се вижда с децата за да тормози и тях.
На такива им дай да  тормозят. Те затова живеят.

# 44
Аз това имах предвид най-вече. Ако имат брак, тези формалности не са под въпрос. А както нямат, това че говори не значи че наистина ще се занимае и доколко. На такива хора силата им е в приказките, не в действията.
Вече отделен въпрос е за издръжка от негова страна да се уреди, както и ако тя иска да пътува с тях по някое време извън страната и прочие легални подробности.

Общи условия

Активация на акаунт