Живот и раздяла с нарцисист

• 4 929
  • 47
  •   1
Отговори
# 15
Че не мога да докажа неговото поведение в съда... а той като всеки нарцисист умее да омайва хората и да крие истинската си същност, която показва само вкъщи...че умее да манипулира и ще продължава да го прави с децата, защото няма как да не получи режим на свиждане...че ще ги използва като оръжие , защото на него не му пука за тях и психиката им...и ако реши наистина да изпълни заканите си, може да замине с децата в чужбина (където живее сестра му) и повече да не ги върне или докато ги върне да го издирвам с години....
Нямаме брак, но имаме общо жилище, което той не иска да дели с мен...аз не искам да го продавам, защото го купихме и ремонтирахме  с пари от  родителите ми ( той участва с малка част)....

# 16
  • София
Ама много хора си мислят, че делата са щрак щрак - и утре е делото. Не е така!
Гледай сега и ме слушай.
Взимаш децата и се махаш.
Той, евентуално, пуска иск.
Ти пускаш насрещен иск.
Ако си тръгнеш този месец, делото може би ще е през май....
За съжаление, ще трябва да се лишиш временно от жилището и да заведеш дело за делба след делото за децата.

# 17
  • София
Може би наистина ти трябва друг адвокат.
Това е тема с бял и черен списък на адвокати – https://www.bg-mamma.com/?topic=396524
Има и тема за безплатни консултации с адвокат, не пречи и там да попиташ – https://www.bg-mamma.com/?topic=1512407.345

Децата колко са големи?

# 18
  • Melmak
Авторке, успокой се и помисли. Делата са бавно нещо, както рокстар ти каза. Аз водя няколко в момента, граждански и ти казвам, че всеки дори състав е различен, едни са по-бързи, други са по-бавни. Обаче се точи с месеци. Особено в София, защото съдът има много работа.

Тоест, не очаквай днес завеждам дело и утре вече всичко е поделено.

За жилището ще трябва да водите отделна делба. Помисли има ли как да докажеш, че родителите ти са дали голяма сума?

Ако имаш нужда от консултация с още един адвокат, можеш да ми пишеш да ти препоръчам моята. В София е.

# 19
Децата са на 7 и 9
А какво се случва докато започне делото и докато тече? Кой решава къде да останат децата през това време ? Ако са при мен и ни тормози, може ли после да изтъкне, че му ограничавам правата на баща?

# 20
За заплахите - може да направите таен запис, но не съм сигурна дали и как може да бъде използвано в съда
Според мен като се разделите - изчакайте той да заведе дело за виждане на децата и после протакайте колкото можете за да можат през това време децата да растат. (Ако не искате да му давате децата) Може примерно да ги вижда събота и неделя по няколко часа

# 21
Не може ли делото да се заведе в друг град?
Ако жената сигнализира в Закрила на детето,те няма ли да изпратят психолози и социален работник,да говорят с децата и да установят в каква среда живеят?Може да се уведоми и училищния психолог,той да проведе разговор с децата,и оттам по веригата,да се установи,че семейната среда е силно разклатена и бащата е по-добре да се оттегли временно,за доброто на децата.

# 22
  • Melmak
Как така в друг град? Аз може да искам да заведа дело в Шумен, понеже софийския съд е бавен. Ама какви са тия предположения за друг град? Как това би помогнало?

Говорете си с адвокат, задайте си въпросите. Първо си ги напишете на лист и си ги задайте като се консултирате. Не си правете свободни съчинения, не разчитайте на компетентна помощ от форума, като става дума за правни казуси (освен от няколко потребителки, които са юристи).

# 23
Че не мога да докажа неговото поведение в съда... а той като всеки нарцисист умее да омайва хората и да крие истинската си същност, която показва само вкъщи...че умее да манипулира и ще продължава да го прави с децата, защото няма как да не получи режим на свиждане...че ще ги използва като оръжие , защото на него не му пука за тях и психиката им...и ако реши наистина да изпълни заканите си, може да замине с децата в чужбина (където живее сестра му) и повече да не ги върне или докато ги върне да го издирвам с години....
Скрит текст:
Нямаме брак, но имаме общо жилище, което той не иска да дели с мен...аз не искам да го продавам, защото го купихме и ремонтирахме  с пари от  родителите ми ( той участва с малка част)....

Това адвокатката ли ти го казва? Смени я.

# 24
  • София
Аз чакам "социалните" 5 месеца! 🤣

# 25
Махай се от нарцисист. Много говорят, но по-често нищо не правят. Децата не ги искат понеже са им разход и няма да ги вземе. В началото е трудно чисто емоционално, но след това ще се почувстваш много по-добре ще видиш.Те искат само пари, искат само да получават и да ги гледаш като дете, а ходят да изневеряват за да се доказват. Не се оставяй

# 26
  • София
Това го написах и в другата тема. Те са ни научили да работим за тях и то много! Спрем ли да работим за тях и започнем ли да работим за себе си със същата сила, резултатите са повече от отлични!!

# 27

Не мога да повярвам, че това ти го е казал адвокат.
1. Може да докажеш поведението му в съда, твоите родители, приятелки  и др.  могат да свидетелстват какво ти си им споделяла без да са били преки свидетели на разправии и т.н. Съдът не лапа мухи, не си пъравата, нито последната. Виждали са и друг път такива случаи.
2. Ще получи режим на свиждане, децата стават по-големи и могат да не искат да ходят при него. Като се разделите и загуби позиции, може да загуби и интерес. Май 10-годишните могат да свидетестват с съда.
3. Не може да ги отведе в чужбина без твое писменно съгласие, заверено от нотариус. Хипитетично , ако ги изведе нелегално има законови начини да ги издириш и то много бързо, ама много бързо особено ако са в Европа (Хагска конвенция за отвличане на деца). Ако се страхуваш, че могат да бъдат изведени нелегално просто една декларация до паспортен контрол и влизат в системата и никога не може да ги изведе.
4. Общото жилище: Прозиходът на парите, с които е купено може да се докаже. Тогава ти може да го вземеш и да му наплатиш неговата част. Ако нямаш толкова пари накуп, може да вземеш ипотека и да му наплатиш.
4. Записвай тормоза.
Разкарай насилника.

# 28
  • София
Първо на първо, се пише иск. В тези дела много много не се доказва. След като с адвокат сте описали грозно поведение, поради което си напуснала и си отвела децата, главното се гледа кое е за доброто на децата.
Ако 6-7 месеца след като си пуснала иска, децата са при теб, ходят на ДГ/училище, имат стая, хладилника е пълен, не могат да ти ги вземат.

# 29
"имаме общо жилище, което той не иска да дели с мен...аз не искам да го продавам, защото го купихме и ремонтирахме  с пари от  родителите ми ( той участва с малка част)...."

Авторке, влизаш в трилъра на много семейства, които ще умрат, ама никой няма да пусне апартамента. Не искаш да продаваш - добре. Тогава си късай нервите. Всичко си има цена. Спокойствието също. Ако апартамента е общ можеш да го уговориш да му платиш неговия дял или да го продавате. Вариант остава си изцяло за теб - явно няма.

Общи условия

Активация на акаунт