Консултации с адвокат

• 29 552
  • 478
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Влизам с конкретен въпрос:
На каква цена се дели апартамент в София?
Пазарна?
На оценител?
Данъчна оценка?

# 346
  • Далечният изток
Доброволна делба - на каквато се споразумеете.
Съдебна - по пазарна. Оценител я определя.

# 347
  • София
Доброволна делба - на каквато се споразумеете.
Съдебна - по пазарна. Оценител я определя.
Съдебна ще е.
Благодаря, безценна информация.
А то след като детето до 18 не посещава баща си вече в семейното жилище, какво следва?

Последна редакция: пт, 04 окт 2024, 10:08 от Rockstar

# 348
  • Далечният изток
Това не го разбрах...

# 349
  • София
Всъщност въпросът ми е какви права имам над семейното жилище, купено по време на брака, а в момента бащата си живее в него почти сам?

# 350
  • Далечният изток
Равни права.

# 351
  • Враца
Ако бащата не упражнява родителските права и живее без детето/децата да са постоянно при него, имате право да поискате да Ви заплаща наем за Вашата половина от жилището.

# 352
Здравейте, при регистрирана фондация в частна полза, какво се случва при смърт или невъзможност на учредителя да ръководи фондацията. Имоти, парични средства и т.н. Фондацията има управителен съвет, който може да функционира, но при ликвидация, какво получават наследниците на учредителя???

# 353
  • Далечният изток
Тази тема е консултации за родители, отглеждащи сами децата си в областта на семейното право.

# 354
  • ВАРНА
Здравейте ! Доколкото разбирам относно разделяне на имотите при развод - държавните такси  + хонорар на адвокат за имуществената делба са еднакви за двата случая :
1. Делото започва и завършва по взаимно съгласие и включва имуществена делба
2. Делото започва като искова молба и в хода страните се споразумяват по взаимно съгласие и включват и разделение на имотите

Така ли е ?

Последна редакция: ср, 13 ное 2024, 14:34 от morgana07

# 355
  • София
Май малко повече неща се плащаха, но да, еднакво е.

# 356
  • Пловдив
Таксата е същата, адвокатското възнаграждение в първия случай обикновено е по-ниско.

П.П. За развод ли питаш? Защото аз за развод отговорих.

# 357
  • ВАРНА
Да, за развод. Подала съм искова молба. Адвокатът на мъжът ми не иска да си говори с моя, а го съветва да ме убеждава да я оттегля и след 4мес ( като се върне след отсъствие) - да се разделяме по взаимно съгласие. Това при положение,че досега почти 2год не искаше и да чуе за развод, а опити да говорим съм правила много. Поискала съм и привременни мерки, заради прояви на агресия към мен и децата. Сега започва да ме убеждава, че така и за разделяне на имотите ще е по-ниска таксата. А аз си мисля, че после пак ще протака и ще си разиграва коня и няма да иска да се изнесе - тормозът ще продължава. Как да го тълкувам ?

# 358
  • Пловдив
Не знам как да го тълкуваш, но преминаване към взаимно съгласие е възможно и по делото с подадената искова молба, да.
Въпросът е обаче дали съдът ще ви чака с насрочването на заседание първо той да се върне и после да преговаряте, може би по тези съображения е предложението на адвоката, не знам.
Самите преговори за споразумението не могат ли да станат и дистанционно?

# 359
  • София
Недейте да делите имотите сега. Давай с развода и не спирай! Давам ти този съвет, тъй като аз минах точно по същия път.
Както каза Магдена, след започване на развод по вина, може да подпишетв Споразумение.

Общи условия

Активация на акаунт