Родителски права

• 992
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте!
Имам позната ,която има момиче на 3 г. Бащата отказва да й върне детето, защото въпросната моя позната вече си има приятел и живеят на семейни начела. Въпросният бивш преди нея вече също има жена до себе си . Нямат брак живяли са на семейни начела ,раздрлрни са от около година . Личните й договорки били седмица при него после седмица при майката ,обаче от както разбрал,че и тя има човек до себе си отказва да й върне детето и при последната йм среща дори я ударил. Та въпроса ми е дали може да си вземе детето само с помощта на полицията или ще е нужно да се заведе дело за родителските права . Трябва да оточня,че майката в момента е безработна и не знам това дали би повлиало на решвнието къде да остане детето . Отворени сме за съвети

# 1
Да говори с адвокат и да заведе дело за уреждане на родителските права. И дай това, че е безработна не я прави много стабилен родител, зависи какво предлага другия родител в момента. Не мисля, че полицията ще отидат да вземат детето без съдебна заповед/ решение.

# 2
  • София
Има ли нещо черно на бяло или е само уговорка?
Ако няма нищо, да се обърне към полицията, мисля че ще съдействат.
И към адвокат, задължително.
Делата за родителски права текат бавно, може да пусне искова молба и да си търси работа, примерно.

# 3
Само лични договорки са били без документ. Бащата работи почасово в строителството без договор

# 4
  • Далечният изток
Да хваща адвокат и да пуска искова молба за родителски права плюс да иска привременни мерки. И да се хваща да работи. Как го издържа иначе това дете?!
Без съдебен акт не вярвам някоя институция да реагира.
Привременните мерки ще ги определят сравнително бързо. С определението за привременните мерки ще може да си вземе детето.

# 5
Бащата работи почасово в строителството без договор

Значи официално и той е безработен.
Да започва приятелката бързо работа някъде, каквато и да е, и да го цака по този параграф.

# 6
  • София
И да подаде жалба в полицията, че той е задържал детето.

# 7
Затова хиляди пъти се писа,че устните уговорки не важат.Адвокат,дело за родителски права.

# 8
Благодаря ви ,ще предам всичко и дано се справи

# 9
Жалба в полицията, да го съди и повече да не му дава детето.
Без нищо писмено.
Такива уговорки устни не важат.

Общи условия

Активация на акаунт