ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 1

• 24 976
  • 756
  •   1
Отговори
# 165
Mommy, и ние едва смогваме да оправим, пуснем пералня, минем пода, направим за ядене. Всичко се измества назад, а имам чувството, че не се спираме. А сме само с едно дете, та те разбирам.
Покрай ранното стъмване сега се опитваме да излезнем веднага след първото съзнателно кърмене за деня, което обаче е към обяд. Често в този момент още сме до никъде, но се грабваме да излезнем, защото след това към 15:00 на следващото кърмене вече ще се стъмва и няма да има слънце. Определено сега през зимата единият недостатък е, че не може да се заголи човек да кърми навън, а другият че денят се изнизва много бързо.
Аз също имах притеснения със задържането, но не след кихане или скачане, а при натиск. Акушерката ме успокои като се прибрахме от болницата, че ще става все по-добре, да му дам време. Наистина се подобри, но тя не ми дава да правя дълги разходки. До 40-ия ден трябва да си щадя тазовото дъно, за да не се получи някакво смъкване. Аз се юрнах на едни разходки по 10000 крачки и тя се опитва да ме озаптява. Казва, че никой който има толкова голяма рана някъде навън по тялото, колкото където се е отлепила плацентата, не би тръгнал на такива разходки. Това че не я виждаме, не значи че тялото не се възстановява още. Аз ще започна полека с упражнения за тазовото дъно и ще се запиша на възстановителен курс. За него може обаче най-рано 6 седмици след раждането и след преглед от гинеколог.
Иначе смятам че изглеждам почти като преди бременността, само силата трябва да си я върна полека. Килограми не меря, но може би общо бях качила между 12-15 кг. BlackAngell, в този ред на мисли не се притеснявай. Обратно на твърдението че се качват кг в последните месеци, аз не забелязах такова нещо. Коремът ми порастна, но не и теглото.

# 166
Големи са ви сладури, sway, mommy. 🥰

Килограми качих общо 6 и ги смъкнах в болницата. Обаче ми се иска да отслабна, а нямам никакво време и сили за спорт. Хапвам все набързо и на крак, например някой сандвич, все въглехидрати.

Mommy, това за изпускането е нормално, толкова скоро след ест.раждане.
Прави си Кегел упраж.

Със секса сме си добре, но бях секцио. Не ме боли.

Нормално е в последните месеци на бременността да намалее леко апетита.

Моята педиатърка ми беше направила забележка, че е само с гащеризон, трябвало да е с 2 ката дрехи, тоест и боди отдолу. И вече така го обличам, най- често боди и блузка + ританки или панталонче. За навън все се чудя какво да му сложа, най-често шапка, елек и завивка или един чувал имам, но той пък е без ръкави. Обаче в столчето за кола не е удобно с чувалчето, имаме якенца, но са му още големи.
Днес бяхме на консултация, 5кг е вече и 65см.

# 167
Да, според мен също хриптенето се засилва след като върне мляко от нослето. И аз капя физиологичен разтвор и опитвам да издърпам с аспиратора, но също нищо не излиза. Резултатът от носния секрет излезна и е чист, няма бактерии. Но трябва да спре хриптенето, за да го ваксинира педиатърката.. Ще продължавам с физ разтвора и дано има скоро ефект.

Как сте, момичета? Как са бебоците?

Аз започнах да нося моето момче в ерго раница, подходяща за новородени (над 3200гр), след като се консултирах и с ортопед. Много се улесних, тъй като приспиването в раницата за дневните дремки се получава за под 5 минути. А и на моето момче му харесва, някой път измрънква, но до 1-2 минути се успокоява и заспива.

Момчето ми стана на 2 месеца в понеделник 🎂 Но педиатърката не го ваксинира, защото нослето му хриптеше на прегледа.. Прати ни за секрет и изписа адреналинови капки (но още не съм ги започнала). През последните седмици се случва на няколко пъти да се засили хриптенето, но той връща често мляко и от нослето. За няколко дни се оправяше хриптенето, но педиатърката отложи ваксинацията.. Как е при вашите бебчета, продължава ли да се чува хриптене от нослетата?

При нас се чува хриптене също. Вечер преди баня промиване с физиологичен разтвор и дърпаме с аспиратора за нос. Не виждам да излиза нещо освен разтвора. Според педиатърката хриптенето е от сух въздух и затова помага излизане навън и по-често от веднъж промиване с физ. разтвор.
Иначе и ние връщаме през носа също. Първия път се бях нашашкала като я видях, но е абсолютно нормално ако е хапнала повече или просто връща да е и през носа. Според мен част от хриптенето понякога е и от това, че е върнала и през носа.

# 168
Пробвайте със Стеримар за нослето. И в стаята да не е сух въздуха, проветрявайте.
Аз използвах и един стик на Колийф за сладък сън и лесно дишане, с етерични масла е. Намазвах от него на памучна кърпичка и слагах в кошарата. Има аромат на евкалипт, мента и т.н.

# 169
Dana, аз не правя дълги и чести разходки, ама се е случвало да имам малко 2 по-дълги, които ме умориха. Също бях на сватба 5 дни след раждането и танцувах, сигурно не съм си помогнала. Joy Но то човек като се чувства добре външно и нищо не го боли, трудно може да си преценим силите, а и мнения има колкото искаш. На мен даже в болницата ми каза един от лекарите да си тренирам веднага, с което аз не се съгласих.

Правя Кегел упражнения, но явно си трябва време и постоянство. Затова и не смея да се връщам директно към нормалните ми тренировки, дори след 2 месеца. Май ще потърся помощ, за да знам, че всичко съм направила както трябва за възстановяването.

Dana, ти също ли кърмиш на поискване? И при мен е тотален хаос, защото през 50 процента от времето явно ме търси се приспива и “похапва” по малко през един час и няма хранене, което да го засища напълно. Много е досадно и се чудя какво да правя, ама нали уж казват винаги да се дава като иска бебето… С първото дете само през нощта го имах този проблем с приспиването на гърда, та сега нямам идея какво да го правя. Много е изморително така, по цял ден си ходя с гърдите навън Joy

harmony, браво, че е чист секрета, но защо тогава отказва да го ваксинира, ако не е болен? Аз започвам да си мисля, че при нас е от сухия въздух, защото кошарата му е почти залепена за радиатор, няма къде другаде да я поставим. И хриптенето започва особено през нощта, когато прекарва най-много време там. Сега сложих един буркан с вода на перваза, да видим дали ще помогне за овлажняване. Може би и при вас е сух въздухът?

# 170
Мокра хавлия бях оставила в стаята да овлажнява въздуха, като имаше хрема. Може и метално канче с вода на радиатора, който е с радиатор. Ние сме с климатици.
Също бях сварила лайка и липа и му сложих тенджерката долу до кошарата и се изпаряваше аромата до него.

Момичета, дайте малко инфо за ергономичните раници. По принцип не съм им много фен, но си купих една втора ръка Ергобейби и ще пробвам на близки разстояния. Вчера я пробвах вкъщи, обаче той си свива краката към тялото, трябва да му ги хвана и разкрача от двете страни, нали? И главата ми се струва, че леко ще му се клати, макар уж да си я държи сам.

# 171
Включвам се с питане за третия 48-дневен болничен - задължително ли се издава в самия ден, на който изтича предния или може няколко дни по - късно?

# 172
Може малко по-късно, по-рано не. Моят го издадоха в понед, а беше до петък.

# 173
Така като Ви чета, май само аз и с двете бременности качих над 20 кг.
В болницата оставих само 5 и след седмица от само себе си още 5.
Сега съм на строга диета, тъй като не кърмя и ми остават още 7 кг до тези преди бременноста, а смятам, че се храних нормално в стремежа си да не повторя всичко от първата бременност.Е- повтори се.
Онзи ден бяхме на първа консултация, бебето е наддало 1 кг, което ми се вижда малко, то само дрешките и пълен памперс са 500 гр, но лекарката каза, че е идеално.
Ден след това се появи бебешко акне, не съм и звъняла, предполагам, че ще отмине.
Ние излизаме, но не всеки ден, определено след разходките е по- спокойна и спи цяла нощ.

# 174
Аз не пиша вече,понеже нямам време.
Бебчето още повръща,но от два-три дена намаля броя.
Иначе днес гонводим на частно при педиатър-неонатолог и ми изписа Гастротус сироп.Има ли някой наблюдение върху него?
Притесни я също и ниския хемоглобин и ми изписа Малтофер,въпреки че в Мама и Аз се чудеха дали да го изпишат сега или да изчакат още малко.
От миналият четвъртък до тази сутрин е наддал 380гр и вече е 3300,55см.
После ще купя лекарствата и ще ги започна.
Смени АР Хип с Фривозом.Та ще видим.
Иначе напрежение покрай мен колкото искате.Ние на разходки не излизаме.Нито имаме време,нито мъжът ми е съгласен.
Само да вметна,че колкото и да ми вдига нервите,ме отричам,че помага.Нощно време почти той го гледа.
Тъй като млако късно записах висше,от онзи ден имам приравнителни изпити и всеки ден от 15 доб17ч съм там.И са цели 17,за да може януари да се явя за последния семестър.Още си имам лохии,но поне от 4-5 дена няма съсиреци.За секс нямам желание,или поне не с мъжа ми😁.С него единственото ми желание е да го изтреба от този свят.Свекървата научи нова цака.Цял ден гледа детето,аз готвя,чистя и пр.Ходя на втория етаж да му правя храна и да го храня,че тя не вдига шилето достатъчно и смуче въздух.Оправям го сутрин и към 9 тя се качва и до към 5-6 е с него.
Що годе това е от мен

# 175
Мокра хавлия бях оставила в стаята да овлажнява въздуха, като имаше хрема. Може и метално канче с вода на радиатора, който е с радиатор. Ние сме с климатици.
Също бях сварила лайка и липа и му сложих тенджерката долу до кошарата и се изпаряваше аромата до него.

Момичета, дайте малко инфо за ергономичните раници. По принцип не съм им много фен, но си купих една втора ръка Ергобейби и ще пробвам на близки разстояния. Вчера я пробвах вкъщи, обаче той си свива краката към тялото, трябва да му ги хвана и разкрача от двете страни, нали? И главата ми се струва, че леко ще му се клати, макар уж да си я държи сам.

https://m.youtube.com/watch?v=Vm2hHOMMUiY
Ето един клип. Предполагам е подобна на повечето раници.

# 176
Сега съм на строга диета, тъй като не кърмя и ми остават още 7 кг до тези преди бременноста, а смятам, че се храних нормално в стремежа си да не повторя всичко от първата бременност.Е- повтори се.
Онзи ден бяхме на първа консултация, бебето е наддало 1 кг, което ми се вижда малко, то само дрешките и пълен памперс са 500 гр, но лекарката каза, че е идеално.
Ден след това се появи бебешко акне, не съм и звъняла, предполагам, че ще отмине.
Ние излизаме, но не всеки ден, определено след разходките е по- спокойна и спи цяла нощ.

Много жени качват по над 20 кг, спокойно. Важното е, че планираш да ги свалиш, така че не се притеснявай, 9 месеца си ги качвала, дай си малко време да ги свалиш. И аз имам да свалям още 6, за да си стигна тези от преди бременността, а не съм преяждала. И с първата бременност качих също 16 кг, просто всяко тяло реагира различно.

И при нас има бебешко акне, нормално е, ще мине.

# 177
Mommy, аз също не мога да разбера защо отказва да го ваксинира, иска да му спре хриптенето - предписа адреналинови капки, но още не съм ги започнала. Ще се опитам първо със Стеримар (благодаря Sweety за съвета, бях изключила, че ще е по-удобно със спрея), а ще добавя и по вашите съвети каничка вода в стаята. Педиатърката винаги се е презастраховала, с баткото съм имала подобни случаи. А определено не ми трябва лекар, който да ме стресира - достатъчно сама си създавам неоснователни тревоги и стрес, та очаквам поне педиатърът да внася доза спокойствие.

И моето бебе имаше акне, сякаш много му помогна бебешката мицеларна вода на Адерма - със синята капачка.

# 178
Ами зависи и колко е хриптенето. При нас продължи дълго и си беше направо хрема, накрая капки му изписа.
На бебе с хрема не се слагат ваксини, не пречи да се изчака седмица, две, че и повече. Ако някой от другите вкъщи е болен, също може да се застрахова педиатъра.
Ние след 2 сед. започваме с ваксините, стига да сме здрави, че сега ММ се разболя и ме зарази.
Като знам с баткото как ми се свиваше сърцето и душата, когато му ги биеха и лошо ми става.

Лунатичке, дано спре да повръща бебчо.
Твоята свеки те ядосва, но ето цял ден ти помага с бебето. Друго си е. Онзи ден майка ми дойде за 2-3ч, еми изчистих си спокойно, сготвих 2 неща, даже писах домашно с баткото и напазарувах с колата набързо. Голям кеф е човек да има помощ.
Аз съм все сама и ММ е до много късно на работа.

Стана ми смешно за това, че секс не искаш с него, сещам се за едни клипчета, в които жената отива при фризьора и казва, "ММ не ми хареса новата прическа" и й дават каталог да си избере нов.. мъж! 😅😅
Sway, мерси, ще видя клипа.

# 179
Моляте да споделиш за строгата диета че имам да свалям към 10 кг му се иска и ми е адски зор.през бременноста качих 11 кг ,Днес взех на бебчо шезлонг и слава богу застоява се по малко поне .

Общи условия

Активация на акаунт