ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 1

• 24 554
  • 756
  •   1
Отговори
# 660
Мда, и нашия се плюнчи, баща му е убеден, че ще избие зъбче 😂
Вече не му е интересно да се напъва, да се изправя. Откри, че завъртането по корем е по-забавно. Не му се получава още.
Моя цикъл е в топ форма. Дойде ми преди два дни, както си трябва. Даже днес ме наболява корема. Бях забравила какво е. Миналия месец имах само зацапване за 2-3 дни

# 661
И моето момче се плюнчи и се дави дори. Аз имам друг казус - изобщо не обича да стои по коремче. Никак не ни се получава, 30 секунди стои и започва да си яде ръцете и да плаче. Пробвах всякакви номера, позиции, играчки и нищо не работи. Иначе се усмихва като му говориш, гука от време на време, много се оглежда, заглежда и мърда с крака и ръце. Врата го мърда като го държим на ръце. Има ли някой друг с такъв проблем?

Ние най-после сме здрави вкъщи, но гледам да не се хваля, че бързо може да се промени всичко. Но друго си е да не ме боли цялото тяло и дори успявам да си правя упражненията за тазово дъно.

Май свикнах да недоспивам и не съм чак толкова зле през деня, макар да ми е уморено ранния следобед. Има нощи, в които малкият се буди два пъти и си спи в креватчето, ама те са веднъж на седмица. През повечето нощи частично си спи в кошарата до към 3-4 ч. и след това го взимам при мен до 6-7, след което ставаме. Последните две нощи още от вечерта е трудно приспиването и директно лягам с него на спалнята и так до сутринта. ММ вчера се предаде и отиде да спи в другата стая (за мен също така е по-удобно). Grinning

Аз бях споделила за цикъла по-рано, че много се радвам, че все още нямам. Най-вече заради кърменето, иначе не ми пречи, дори ще е добре малко да ми се върне либидото.

И друго се сетих да попитам към бебеносещите мами. Вашите бебета ядосват ли се като седнете с раницата или слинга? Моето е супер спокойно докато съм права и се оглежда или спи, но седна ли, се разбужда веднага. Пък и на мен някак не ми е комфортно седнала, сякаш ще го смачкам се чувствам. А съм виждала майки чак тренират с бебета в слинг или раница. Ама как го правят???? Аз като се сгъна или седна много се притеснявам за малкия, пък и крачетата му се опират в моите крака при клякане.

# 662
Mommy22, и ние сме много зле с tummy time. Девойката е активна и физически силна, обаче сложа ли я по корем, край. Пльосва ръце, не мърда, и реве. Това е. А може да се надига и дори да се обръща без особени усилия, в редки моменти съм я виждала. Реве, и реве.

# 663
Някой беше изпратил изследвания. Всичко е ок, микробиологията ти е чиста.

# 664
И при нас коремчето на земя не е любимо. Подозирам, че й е доста трудно, въпреки че има силни вратни мускули от раждането. Затова я слагам върху мен като междинна стъпка, вдъхновена от това видео:

https://youtu.be/eR0i5kEXXEk?si=Yu05NHHLWuflOEY3

Моми, радвам се, че сте оздравели всички! 🤗

# 665
И при нас нещо не се получава сякаш времето по коремче. Не, че не ѝ харесва, напротив, повечето време по коремче даже я успокоява, ако има газове в момента, седи си, гледка, обръща се (мрънка си от усилията, но не е рев, а мрънкане), но след 10-Тина минути си изпъва ръчичките назад край коремчето и съответно като иска да си завърти главата, тя тежи, няма опора на ръцете и започва да се ядосва и да плаче и не иска повече да седи така. Не знам дали всеки път по коремче се очаква да се случва това, но някак не прави опити да се набере и да се изправи, а я кара “мързеливата”. При вас как протича?

# 666
И при нас коремчето на земя не е любимо. Подозирам, че й е доста трудно, въпреки че има силни вратни мускули от раждането. Затова я слагам върху мен като междинна стъпка, вдъхновена от това видео:

https://youtu.be/eR0i5kEXXEk?si=Yu05NHHLWuflOEY3

Моми, радвам се, че сте оздравели всички! 🤗

И аз върху мен я слагам, много по-лесно е. Е, някой път заспива, но друг път си вдига главичката и ме гледа с едни ококорени очички

# 667
Използвате ли често стерилизатора си? Много се чудя тези дни дали да купя, срещам и противоречиви мнения, ще се радвам, ако споделите дали наистина е от много голяма необходимост. ☺

# 668
  • Sofia
Момичета имам проблеми след раждането отново -извинявам се, че ви занимавам с това, но затова рядко пиша. Притеснена съм и се чудя вече при кой читав АГ специалист да отида, за да се лекувам адекватно. Приемам препоръки за София може и на лични. Не зная вече защо плащам толкова висока цена здравословно за да имам това прекрасно дете 😭

# 669
Vaflichka, аз бих ти препоръчала доц. Мария Атанасова, страхотен специалист. В Токуда преглежда, но там много се чака за часове при нея (с месеци). Но освен в Токуда, преглежда и в клиника Афродита, като там не приема бременни жени, съответно и не се чака толкова много.

# 670
Използвате ли често стерилизатора си? Много се чудя тези дни дали да купя, срещам и противоречиви мнения, ще се радвам, ако споделите дали наистина е от много голяма необходимост. ☺
Ние не сме стерилизирали нищо от раждането насам. Всичко е наред Blush

# 671
  • UK
Нямаме стерилизатор и не стерилизирам нищо от раждането. Изварих бутилките само първия път, и оттогава само ги мия, често и в миялната.

# 672

Всеки ден го ползвам, в началото по няколко пъти слес всяка употреба на шише го стерилизирах, сега вече веднъж дневно задължително. Може да преваряваш в тенджера, но ми харесва, че си е с капак, при от прах и изсушава. Зареждам го, пускам го и си лягам. На сутринта имам шишета, които са сухи и не са били на открито цяла вечер.

Извини ме ако се бъркам, стори ми се, че питаш въпроси като бременна, а не като родила - много зависи и дали ще ти в доносено бебчето и дали има други проблеми. За недоносени, които са били я кувьоз абсолютно задължително е стерилизирането след всяка употреба, поради слабата им имунна система. Моето бебче даже позакъсня малко, но пак за всеки случай си стерилизирам все още.

# 673
Благодаря, че споделихте, че не стерилизирате. Аз се чувствах гузна, че не съм редовна, но все още изварявам шишета на няколко дни. Уточнявам, че са от кърма.

# 674
И при нас стоенето по корем е около 20-30 секунди. Изпъва ръцете назад и до там. Но пък доста време прекарва изправен в ръцете на майка си, държи си сам главата, без проблем, така че не се притеснявам за заякването на мускулите.
Аз нямам стерилизатор, изварявам шишетата .... От дъжд на вятър. Когато давам АМ все ми се струва, че остават мазни, след като ги измия. За мен е излишен уред, както онази джаджа за затопляне на мокрите кърпички и подобни.
Аз все пак отидох на коледното парти. След 2 часа получих обаждане да се прибирам 😄 Беше ми напрегнато, постоянно ги гледах на камерата как се справят. Малкия не беше плакал, но определено отказа да заспи без мен. В момента, в които се прибрах и легнах до него - заспа за 1 Мин.

Общи условия

Активация на акаунт