Бебешко "ръмжене"

• 556
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте! Включвам се с въпрос относно моя 6 месечен бебок. От известно време (около 2м) си ръмжи и се изпъва,като от това постоянно ръмжене някой път чак започва да кашля. Водих го по лекари,според тях здравословно всичко е наред. Да де,ама не мисля,че е съвсем нормално да го прави и то почти постоянно - изкъпан, нахранен,наспан (затова изключвам някоя от тези причини). Единствено спира, когато го нося на ръце. Моля,ако някоя друга мама се е сблъсквала с този "проблем" да сподели и даде съвет,защото вече ще полудея 🙁🙁

# 1
Здравей и нашата ръмжа ,ръмжа да я носим и сега спря и започна да вика ееее по-често или направо да ни се кара ,ръмжеше и докато ядеше пюрета по-бързо да давам. Според мен това за нея си е вид комуникация, даже се напъва и се смее ,период е ще мине поне според мен ,ако някой е по- компетентен да се включи.

# 2
Близки роднини имаха същия въпрос към педиатъра, а той им се усмихнал ехидно и казал, че е въпрос на характер и темперамент, и че тепърва ще видят какво означава ръмженето в бъдеще. Прав се оказа, ръмженето се превърна с годините в мрънкане, недоволство и нетърпеливост. Не много приятни черти за възрастен или тийнейджър, но какво да се прави - всеки човек е различен. Важното е да са здрави, макар и каращи се и мрънкливи.

# 3
Направо не мога да си представя бебе да ръмжи. Hushed Сигурно не е точно ръмжене, това за което питаш? Rolling Eyes

# 4
  • София
Да нямат киселини, или рефлукс?
Моето от новородено до към 2-3 месец ръмжеше като мечка и ми се струва, че беше провокирано от рефлукса, който имаше.Това са си мои теории де.
Големият ми син не е ръмжал.

# 5
Да нямат киселини, или рефлукс?
Моето от новородено до към 2-3 месец ръмжеше като мечка и ми се струва, че беше провокирано от рефлукса, който имаше.Това са си мои теории де.
Големият ми син не е ръмжал.

Да, водих го и на гастро,който каза,че имал малък рефлукс. Смених млякото с антирефлуксно и пие сироп и уж като се захрани щял да му мине. Едната докторка каза,че това "ръмжене" било нормално при бебетата, другата реши,че е хиперактивен хахах . Според мен е свързано с някаква болка. Аз също имам голям син и такова нещо не ми се беше случвало,направо в чудо се видях

Общи условия

Активация на акаунт