Етажна собственост – такава, каквато си я направим. Тема № 14

• 28 751
  • 869
  •   1
Отговори
# 855
Не препоръчвам да търсите справедливост като лъжете за "подсилване" на аргументите. Нали уж ще се борим с хитри ите на дребно.
Много по правилно е да опишете движението на девойката във входа.
Силно се съмнявам, че квартал ия ще направи нещо, щом не се бият и не вдигат шум.
Освен това могат да ви излязат с аргумента, че тя не нощува всяка вечер там, а само си правят компания от време на време.
Скоро в темата се беше разразила оживена дискусия по такъв пример. Самотна жена, колегата й всеки ден идва в апартамента, хранят се, пере го, той прави разни дребни поддръжкаи, но задължително всяка вечер се прибира да спи в собствения си апартамент. Според всички това не било "живеене" и такса не дължи, защото: А) не остава да спи. Б) плаща така и е адресно регистриран на друго място.

# 856
Не пречи кварталният да провери къде е настоящият адрес на жената и изобщо в този град ли е. Може да изиска лк за справка..може да я папита къде реално живее и регистрирана ли е там по настоящ адрес. Може и да глоби ако не е регистрирана там където живее...
За жалба съм аз - до мвр за една проверка на регистрацията по настоящ адрес.

# 857
Не пречи кварталният да провери къде е настоящият адрес на жената и изобщо в този град ли е. Може да изиска лк за справка..може да я папита къде реално живее и регистрирана ли е там по настоящ адрес. Може и да глоби ако не е регистрирана там където живее...
За жалба съм аз - до мвр за една проверка на регистрацията по настоящ адрес.
Добре, ще проверят, ще я глобят, ако тя не се усети да излъже, че прихожда и после какво?
Не могат да я принудят да се регистрира. И пак няма да плаща. Не, че трябва да се отказват, но не виждам как могат да бъдат въвлечени институциите в тоя процес.
Сега прочетох, че при смяна на собственост в 15 дневен срок трябва да се подаде декларация пред ЕС. На моя апартамент никой никаква декларация не ми поиска. (Аз си платих разходите за цялата година авансово, може би за това 🤣)
Текста за записване на не собственик е "да са временно пребиваващ повече от 30 дни на самостоятелно правно основание." Без договор за наем, акт за право на ползване или граждански брак лицето е обикновен гост. Липсва самостоятелно правно основание. (според мен). Отделно, че едно  връщане в собственото жилище за някой друг ден прекъсва 30 дневното живеене.
Търсете подход за доброволно плащане. Съвсем трети въпрос е, ако приятелката се сменя през два-три месеца.

# 858
Добро утро и благодаря за бързите отговори. Хубав и прохладен ден.

# 859
Да си подаде тя за проверка...пак ще говорим после. Wink

# 860
Ако потребителката реши и го направи ще се радвам да сподели каква е била реакцията на властите и какъв ефекта. Винаги се радвам, когато живота опровергае скептицизма ми. Laughing

# 861
  • София
Ние се отказахме от таксата на човек, то просто няма как да се следи и да се разчита на хората. Нова сграда сме, млади хора, нямаме проблеми като цяло, но това с гаджета, деца, наематели,  няма оправия. От декември се боря с книгата на ЕС, но едни 20% не поддават и това е.
Гласувахме такса на кв.м. и да живеят кой колкото хора и животни иска, няма как да ставам пъдар.

# 862
Ние сме на апартамент.

# 863
  • Габрово
Здравейте !
Имам следният проблем.Съседите на долния етаж имат аспиратор,вклщчен в общият въздуховод на сградата.Газовете и миризмите от готвено нахлуват у нас. Как може да се реши този проблем законно.Собстеникът на долният етаж отказва всякакъв контакт с нас.

# 864
  • София
То как да го кажа по-фино, но аналогично и твоите нахлуват при този отгоре в някаква степен.
Нито е престъпление, нито нарушение, че да се търсят закони. Част от неудобствата да живеем едни над / под / до други.
Обсъдете на ОС възможността да се почисти общия въздуховод, с времето може да има наслагвания. Или ако не го ползвате, просто затапвате отвора.

# 865
Здравейте !
Имам следният проблем.Съседите на долния етаж имат аспиратор,вклщчен в общият въздуховод на сградата.Газовете и миризмите от готвено нахлуват у нас. Как може да се реши този проблем законно.Собстеникът на долният етаж отказва всякакъв контакт с нас.
Потърсете по-добре затварящи се и прилепващи клапи и подменете вашите.

# 866
  • София
Имаме такъв съсед над нас.  Пълен непокис. Нищо не можем да направим на този етап.

# 867
Здравейте !
Здравейте,
Дали пробвахте да сложите клапа? Има и едни още по-скъпи, към 200 лв по спомен и вършат отлична работа.

https://dalap.bg/vzvratna-klapa-za-ulavyane-na-para-i-mirizmi-o-125-mm-2840.html

# 868
Моля, пуснете нова тема.

# 869
Линк към новата тема.

Моля извенете ме ако някой друг ги пуска!

https://www.bg-mamma.com/?topic=1800770.new#new

Общи условия

Активация на акаунт