Всякакви въпроси за хладилниците - тема 5

• 29 116
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
  • Пловдив
Благодаря за отговорите, значи ще се преориентирам към някоя по-стабилна марка.

# 436
Здравейте, вчера нашия стар хладилник WHIRLPOOL на 26 години вече, за малко спря да работи, размрази се и като го включихме тръгна.
Но сега не мога да му имам доверие и искам да си купя друг.
Може ли мнения за този
https://www.technopolis.bg/bg/Hladilnici-s-dolen-frizer/Hladilni … 5364-W4E/p/654288
И изобщо надеждни ли са новите хладилници WHIRLPOOL  като старите?
Дай те му шанс на този 26 годишния, и ако пак ви предаде сменето го с по съвременен като марка и модел.
Препоръчвам LG, Bosh от марките, а за конктерен модел ще си прецените Вие.

# 437
  • Пловдив
Да, за сега ще си го ползваме засега, поне ще имам време да разгледам и да избера.

# 438
Днес купихме за роднини - Samsung RB53DG703ES9EO - Произведен в Тайланд за 1600. Преди години 4 или 5 за себе си купих също Samsung RT38K5530S9 - произведен в Тайланд. Харесвам Азия.

# 439
Здравейте! Търсим да купим иноксов хладилник 2 метра висок и засега сме се спряли на този модел LG GBV7280DPY. Може ли отзиви за него
https://www.technomarket.bg/hladilnitzi/lg-gbv7280dpy-09226822

# 440
Повечето са цвят инокс, а не от такъв материал.

# 441
  • София
Аз купих този преди няколко месеца фризер LG GBV7180CPY. Засега нямам оплаквания.

# 442
Здравейте. Нашия либхер на 8 години ни предаде, чета във форума за бош или лг като марки. Трудно ще убедя ММ, че лг то са добър клас, аз и за бош трудно го убеждавам  да го погледнем понеже се сглабяли в Румъния. Той твърди че либхера са най-добри, но ето че след 7 години гаранция на 8мата вече сдаде багажа. И като цяло аз не съм доволна от него. Какво да гледам и аз не знам? Може ли плюсове и минуси на Бош и LG?

# 443
  • София
Здравейте. Нашия либхер на 8 години ни предаде, чета във форума за бош или лг като марки. Трудно ще убедя ММ, че лг то са добър клас, аз и за бош трудно го убеждавам  да го погледнем понеже се сглабяли в Румъния. Той твърди че либхера са най-добри, но ето че след 7 години гаранция на 8мата вече сдаде багажа. И като цяло аз не съм доволна от него. Какво да гледам и аз не знам? Може ли плюсове и минуси на Бош и LG?

Хладилниците Бош не се правят в Румъния, а в Турция и в Полша, според модела. Либхер пък се правят в България, та не виждам някакво предимство в това отношение. На мъжа си можете да кажете, че хладилниците Бош са не по-малко „немски“ от Либхер. Фирмата Бош е по-стара и произвежда хладилници от около 100 години - десетилетия преди Либхер изобщо да се появи. Прословутите хладилници Siemens са дело на същата фирма , а в днешно време под двете марки се продават едни и същи модели.

Като плюсове на Бош бих изтъкнала:

- концепцията Perfect Fit - хладилниците им могат да се поставят навсякъде, включително в ъгли и ниши, плътно до стени и шкафове, без да са необходими остояния и без това да пречи на отварянето на вратата.

- система NoFrost - повечето модели Бош вече са изцяло NoFrost, имат и някои с изцяло класическа система. Либхер са или с изцяло класическа, или с хибридна - фризерна част NoFrost и хладилна част с класическа система. Вариантът на Бош е конструктивно по-удачен и по-лесен за поддръжка. При повечето NoFrost модели Бош, фризерната и хладилната са напълно разделени, което не допуска обмен на миризми и позволява независимо регулиране на температурите във фризерната и в хладилната част.

Вкъщи имам Либхер, произведен в Германия, в други две жилища - Бош. Доволна съм от всичките, но такъв Либхер сега струва скъпо, а Бош предлагат повече качество и функции за цената си. Роднини и познати имат Либхер-и, произведени в България, от които отзивите са противоречиви - едни са безпроблемни, други - не.

П.П. Ето още мнения от тази тема относно произведените в Турция Бош-ове:
Скрит текст:
Аз закупих Бош правен в Турция, при това с големи резерви, че е там правен. Но е доста  добре  като изработка. Още не съм го включила дори.
Имам въпрос,ако някой има Бош какво е поставено за да не се опира в стената отзад на хладилника? И имате ли ключ за регулиране на крачето?

Фабриката на Бош в Турция (Черкезкьой, между Одрин и Истанбул) е много модерна, машините са от Германия, персоналът е квалифициран и постоянно е обучаван от немски специалисти. Няма нищо общо с фабриките на турските производители.

Нашият Бош също е произведен в Турция, на 4 години е вече, но изглежда като нов. Качеството на изработка определено е на ниво, а работата - безупречна. Имаме и вграден Бош, произведен в Германия, с който не откривам някаква разлика. Според мен, всичко е въпрос на стандарти и политика на собственика, а не на географска локация.
[/quote]

Това е пост от друга тема, но е валиден и за хладилниците. В него има линк към интересно видео от заводите на Бош в Турция: https://bg-mam.ma/p/1576723/48467493

Последна редакция: ср, 03 сеп 2025, 14:46 от Vilemina

# 444
  • ВАРНА
Здравейте.
В търсене съм на Side by Side хладилник за новото ни жилище. С мъжа ми гледаме различни варианти. За Bosch и LG ми е ясно, но може ли да споделите мнение за този Самсунг, понеже ММ му е хвърлил око.

# 445
  • Deutschland/HE
Фреш зоната за полодове/зеленчуци и месо на Бош е много хубава! Препоръчвам!

# 446
  • София
Фреш зоната за полодове/зеленчуци и месо на Бош е много хубава! Препоръчвам!

Подкрепям. Това е още един плюс за Бош спрямо Либхер. Много от моделите на Либхер са с EasyFresh, което е обикновено чекмедже. Истинска нискотемпературна зона имат само моделите с BioFresh, които са доста по-скъпи, а същевременно не предлагат някакви предимства спрямо Бош.

# 447

Хладилниците Бош не се правят в Румъния, а в Турция и в Полша, според модела. Либхер пък се правят в България, та не виждам някакво предимство в това отношение. На мъжа си можете да кажете, че хладилниците Бош са не по-малко „немски“ от Либхер. Фирмата Бош е по-стара и произвежда хладилници от около 100 години - десетилетия преди Либхер изобщо да се появи. Прословутите хладилници Siemens са дело на същата фирма , а в днешно време под двете марки се продават едни и същи модели.

Като плюсове на Бош бих изтъкнала:

- концепцията Perfect Fit - хладилниците им могат да се поставят навсякъде, включително в ъгли и ниши, плътно до стени и шкафове, без да са необходими остояния и без това да пречи на отварянето на вратата.

- система NoFrost - повечето модели Бош вече са изцяло NoFrost, имат и някои с изцяло класическа система. Либхер са или с изцяло класическа, или с хибридна - фризерна част NoFrost и хладилна част с класическа система. Вариантът на Бош е конструктивно по-удачен и по-лесен за поддръжка. При повечето NoFrost модели Бош, фризерната и хладилната са напълно разделени, което не допуска обмен на миризми и позволява независимо регулиране на температурите във фризерната и в хладилната част.

Вкъщи имам Либхер, произведен в Германия, в други две жилища - Бош. Доволна съм от всичките, но такъв Либхер сега струва скъпо, а Бош предлагат повече качество и функции за цената си. Роднини и познати имат Либхер-и, произведени в България, от които отзивите са противоречиви - едни са безпроблемни, други - не.

П.П. Ето още мнения от тази тема относно произведените в Турция Бош-ове:
Скрит текст:
Аз закупих Бош правен в Турция, при това с големи резерви, че е там правен. Но е доста  добре  като изработка. Още не съм го включила дори.
Имам въпрос,ако някой има Бош какво е поставено за да не се опира в стената отзад на хладилника? И имате ли ключ за регулиране на крачето?

Фабриката на Бош в Турция (Черкезкьой, между Одрин и Истанбул) е много модерна, машините са от Германия, персоналът е квалифициран и постоянно е обучаван от немски специалисти. Няма нищо общо с фабриките на турските производители.

Нашият Бош също е произведен в Турция, на 4 години е вече, но изглежда като нов. Качеството на изработка определено е на ниво, а работата - безупречна. Имаме и вграден Бош, произведен в Германия, с който не откривам някаква разлика. Според мен, всичко е въпрос на стандарти и политика на собственика, а не на географска локация.
[/spoiler]

Това е пост от друга тема, но е валиден и за хладилниците. В него има линк към интересно видео от заводите на Бош в Турция: https://bg-mam.ma/p/1576723/48467493
[/quote]
Благодаря ви за уточненията. Какво тогава ще кажете за този Бош - https://www.technopolis.bg/bg/Hladilnici-s-dolen-frizer/Hladilni … GN36NLEA/p/662832.
Пише серия 2 това лошо ли е? Има по-хубави модели, но са 203 см, а на нас ни трябва 186 см за да взлезе в нишата на кухнята.

# 448
За мен фризерната част е малка.
Най-долното чекмедже май е с половин обем Thinking...поне при мен отзад има едно изпъкнало .
Второто е нормално и е само то. Единственото нормално!
Горното е открито?
За мен не е оптимално това разпределение.

# 449
Liebherr в момента имат кампания за 10 години гаранция. На Бош е 5. Някой пита и за Самсунг, сега е само 2. Фреш чекмеджета а-у. Единствената инстинска "екстра", която всеки трябва да има е истински No frost за фризера. Другото са маркетингови глупости, да ви продават хладилник за 1800лв, който струва 1200лв. и да изглежда, че има някакво развитие последните 20 години.
В крайна сметка всичко е на късмет, и най-модерният хладилник за деупутатска заплата може да изгърми след 2 години, най-базовият китайски може да изкара 15, марките не значат нищо. Идете да ги пипнете на живо в някоя техно верига и взимайте този с най-дълга пълна гаранция.

Общи условия

Активация на акаунт