Всякакви въпроси за хладилниците - тема 5

• 29 291
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, моля за мнение кой от двата хладилника е по-добър.

За LG съм чел, че линейните компресори не са удачни. В Техномаркет пише, че са такива, но предполагам е грешка, тъй като съм чел, че от около 2 години не са такива.
https://www.technomarket.bg/hladilnitzi/samsung-bespoke-rb38c7b5 … eanwhite-09215829

https://www.technopolis.bg/bg/Hladilnici-s-dolen-frizer/Hladilni … V7280CMB/p/653023

И последно. Има ли смисъл от този?
Клас А, което не е толкова важно, но пък пише, че е 33Db, срещу 35 за другите два:
https://www.technomarket.bg/hladilnitzi/lg-gbv7280amb-09220085

# 106
Точно линейните, инверторни компресори са най- удачни.

# 107
Чета, че даже има съдебни дела в САЩ заради техните компресори, та не знам.
И по чужди форуми чета, че след 3-4 години сдават багажа.
Сега ходих да ги гледам. Самсунга има някакви настройки на двете чекмеджета за плодове и меса, което ми се струва добре. LG има Door cooling, което е + за него.

# 108

При това този проблем е масов.Руснаците вече имат разработен 5-то поколение контролер, който да позволи смяната на линейния инвертор с обикновен компресор.
Първите решения бяха на основата на реле, което се задейства при включването на външния вентилатор и включва компресора, но бе проблемна температурната регулация.

В последните контролери тези проблеми са решени и смяната с обикновен компресор е доста по лесна.
тези контролерчета носят името "обманка"

https://www.youtube.com/watch?v=mzW61FHFcv4

# 109
Сега ходих да ги гледам. Самсунга има някакви настройки на двете чекмеджета за плодове и меса, което ми се струва добре. LG има Door cooling, което е + за него.
И LG имат такива настройки и то отпреди Самсунг.
От коя година са тези дела, че май са бая старички и са за една отдавна забравена дефектна серия?
Руснаци и техника 🤣🤣🤣🤣🤣

# 110
# 111
Здравейте, поръчах си ново уплътнение за хладилника, което уж се води оригинално по думите на магазина. Но сега като пристигна се вижда,че само по размерите на вратата е същото, а дебелината му е друга и самата гума е много твърда и тясна. Имам и чувството,че не се затваря добре хладилника и много лесно се отваря вратата му, но от никъде не се усеща да излиза хладен въздух. Все е по-добре от скъсано уплътнение и само на едно място намерих да ми го поръчат,та нямам голям избор май..но според вас дали ще омекне уплътнението,за да може да се затваря по-добре вратата и проблем ли е,ако се различава дебелината му? Беко е хладилника,ако има значение

# 112
Възможно е и да е оригинално, а старото да е било смачкано и омекнало прекалено. Щом уплътнява, свиркай си.

# 113
Обикновено гумата се втвърдява с годините, а не омеква…

# 114
Така е, вярно. Ама може да е необикновен случай Simple Smile

# 115
Здравейте, поръчах си ново уплътнение за хладилника, което уж се води оригинално по думите на магазина. Но сега като пристигна се вижда,че само по размерите на вратата е същото, а дебелината му е друга и самата гума е много твърда и тясна. Имам и чувството,че не се затваря добре хладилника и много лесно се отваря вратата му, но от никъде не се усеща да излиза хладен въздух. Все е по-добре от скъсано уплътнение и само на едно място намерих да ми го поръчат,та нямам голям избор май..но според вас дали ще омекне уплътнението,за да може да се затваря по-добре вратата и проблем ли е,ако се различава дебелината му? Беко е хладилника,ако има значение
Не бързай с изводите.Когато се включи хладилника - контура около врата му се затопля, съответно и гумата.Особено това се проявява лятото, но и сега, ако в помещението е над 20* уплътнението ще се затопли, омекне и прилепне стига да е монтирано правилно.
Сега уплътнението се е транспортирало в студено време и  затова е твърдо.

# 116
Привет! Имам следното търсене на хладилник с долен фризер:
- Височина до 185 см
- Дълбочина до 60 см
- Цвят Инокс
- Бюджет 1200лв
Благодаря предварително!

# 117
С тези размери нищо читаво няма да намерите. Поне дълбочината коригирайте.

# 118
Да, до колкото виждам с тази дълбочина са предимно модели на Gorenje, които не са добър избор. Съображението за дълбочина до 60см е базирано на дълбочината на кухненските шкафове, но явно ще трябва хладилника да изпъква леко. Какво бихте препоръчал на база на останалите критерии ако изключим дълбочината? Благодаря!

# 119
Да, до колкото виждам с тази дълбочина са предимно модели на Gorenje, които не са добър избор. Съображението за дълбочина до 60см е базирано на дълбочината на кухненските шкафове, но явно ще трябва хладилника да изпъква леко. Какво бихте препоръчал на база на останалите критерии ако изключим дълбочината? Благодаря!
Bosch, LG, Samsung Bespoke, Haier- само с No Frost системи. Това е.

Общи условия

Активация на акаунт