Всякакви въпроси за хладилниците - тема 5

• 29 248
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
Аз съм 160. На нивото на очите са ми чекмеджето за зеленчуци и двата рафта над него. На най-горният рафт стоят мъжовите неща ..Stuck Out Tongue Winking Eye...аз радко го ползвам, но то и рядко го пълним на 100% хладилника.
Препоръчвам да няма две чекмеджета в хладилната част защото така първият нормален рафт идва височко лееееко, но само лека....за моят ръст поне де.
Най-добре на място в магазин да ги наотваряш и да видиш на живо до къде стигаш с твоя ръст и как ти е комфортно.
Да не е по картинка само от сайт Simple Smile

# 226
Аз съм 160. На нивото на очите са ми чекмеджето за зеленчуци и двата рафта над него. На най-горният рафт стоят мъжовите неща ..Stuck Out Tongue Winking Eye...аз радко го ползвам, но то и рядко го пълним на 100% хладилника.
Препоръчвам да няма две чекмеджета в хладилната част защото така първият нормален рафт идва височко лееееко, но само лека....за моят ръст поне де.
Най-добре на място в магазин да ги наотваряш и да видиш на живо до къде стигаш с твоя ръст и как ти е комфортно.
Да не е по картинка само от сайт Simple Smile

Ама то това е съвсем нормално - на най-горния рафт стои един тетрапак бяло вино, бутилка с нещо друго и няколко кутии сирене. Все неща, които високият вкъщи вади. Но наличието на този висок рафт освобождава ниските за мое оперативно ползване.

# 227
  • До хладилника, който обичам
162 съм и специфично си търсих пак с две чекмеджета в хладилната част, както беше и предния хладилник. Толкова ми е удобно, и държи месото и каквото там добре охладено и отделено, и голямо чекмедже за зеленчуци отдолу - нашето е вечно пълно. Но както и ти каза, на кой каквото му е удобно.

# 228
  • Deutschland/HE
Няма нищо по хубаво от чекмеджетата за месо и риба, както и тези за зеленчуци. За статистиката 160см съм висока, а хладилникът е 186см.

# 229
Е..значи само на мен ми е тегаво.
Но месо аз държа във фризер..вадя, размразявам и готвя. Или готвя като купя веднага...остатъкът отива във фризера.
Реално ми е излишно второ.
А и този рафт ми е най най ползван и удобен.
Сигурно зависи и на каква височина почва хлад.част...

Еми нищо..може пък някой като мен да има..и да му е от полза споделеното Simple Smile

# 230
Здравейте, ще ми е нужна помощта ви в избора на хладилник за вграждане с долна камера.

Бюджета е до 2000, в момента гледам следните три
https://www.teka.com/bg-bg/produkt/ci3-350-nf-eu_113560005/

https://www.technopolis.bg/bg/Hladilnici-za-vgrazhdane/Hladilnik … 2?tab=featuresTab

https://bosch-home.expo2000.bg/produkt/fridges-freezers/built-in … reezer/kin86add0/

# 231
Вземете си Бош-ът. Другите са несравними с него.

# 232
Здравейте,
Моля за препоръка за хладилник на Бош, бял, свободно стоящ, в по-ниския ценови диапазон, някакси не ми се дават 2 хиляди за него ....
Или да се насочвам към по-скъпите?

Благодаря предварително!

Харесала съм този, дали е добър?
https://www.bosch-home.bg/bg/mkt-product/fridges-freezers/fridge … -bottom/KGN36NWEA

# 233
  • до най-прекрасния мъж
Виж и LG. Наскоро ММ купува на майка си, но е инокс. Беше около 1000-1100 лв на намаление от Зора, 205 см висок. В темата ми препоръчаха марката като надеждна. Още повече, че всичките им модели са пълен No frost и няма опция да сбъркаш.

# 234
Здравейте,
Моля за препоръка за хладилник на Бош, бял, свободно стоящ, в по-ниския ценови диапазон, някакси не ми се дават 2 хиляди за него ....
Или да се насочвам към по-скъпите?

Благодаря предварително!

Харесала съм този, дали е добър?
https://www.bosch-home.bg/bg/mkt-product/fridges-freezers/fridge … -bottom/KGN36NWEA
Ако ще е Бош, бих взела този:
https://www.tehnomix.bg/hladilnik-s-frizer-bosch-kgn39vweq

По-висок клас е, има фреш-зона, бързо замразяване, поставка за бутилки.
Тук (на сайта на вносителя) има повече информация за него:
https://bosch-home.expo2000.bg/produkt/fridges-freezers/fridge-f … reezer/kgn39vweq/

С 5г. гаранция е.

Последна редакция: ср, 02 апр 2025, 12:24 от petiaivanov

# 235
На мен първият показан  ми харесва повече като вътрешно разпределение - нито фреш зоната, нито поставката за бутилки за мен са плюс, напротив - минус са, само изяждат място.
Споделям само.
и той е с 5г гаранция ...в сайта на Зора го погледнах.

*2+3 години гаранция за едри уреди за готвене, охлаждане и миене Bosch, закупени в периода от 01.04.2025 г. до 31.12.25 г.

# 236
На мен първият показан  ми харесва повече като вътрешно разпределение - нито фреш зоната, нито поставката за бутилки за мен са плюс, напротив - минус са, само изяждат място.
Споделям само.

*2+3 години гаранция за едри уреди за готвене, охлаждане и миене Bosch, закупени в периода от 01.04.2025 г. до 31.12.25 г.

Място за какво изяждат? Вместо сирене, кашкавал, колбаси, месо да стоят по другите рафтове, се слагат в чекмеджето за по-добро съхранение на продуктите. Дори по-лесно с еоткриват, отколкото ако са по рафтовете, защото чекмеджето се изтегля напред. Аз не познавам никой, който да е използвал фреш-зона и да не е доволен. Мисля, че трябва да се говори от личен опит и все пак да знае човек каква роля изпълнява тази зона.
Ако пък не я използва за гореизброените, може да си сложи каквото използва. Нито нещо ще замръзне, нито ще се съсипе.
Това е голям хладилник. Не те знам за какво място говориш. Десет цели агнета едва ли ще събере-все пак е за домашна употреба.
Поставката за бутилки е подвижна. Фризерната част е с три затворени чекмеджета за разлика от другия.
Цената не уреда е страхотна, като се има предвид, че е от 4-та серия, а не базовата втора серия.

# 237
  • София
Скрит текст:
Споделям само.

Място за какво изяждат? Вместо сирене, кашкавал, колбаси, месо да стоят по другите рафтове, се слагат в чекмеджето за по-добро съхранение на продуктите. Дори по-лесно с еоткриват, отколкото ако са по рафтовете, защото чекмеджето се изтегля напред. Аз не познавам никой, който да е използвал фреш-зона и да не е доволен. Мисля, че трябва да се говори от личен опит и все пак да знае човек каква роля изпълнява тази зона.
Ако пък не я използва за гореизброените, може да си сложи каквото използва. Нито нещо ще замръзне, нито ще се съсипе.
Това е голям хладилник. Не те знам за какво място говориш. Десет цели агнета едва ли ще събере-все пак е за домашна употреба.
Поставката за бутилки е подвижна. Фризерната част е с три затворени чекмеджета за разлика от другия.
Цената не уреда е страхотна, като се има предвид, че е от 4-та серия, а не базовата втора серия.

Този от серия 4 има още едно важно предимство - има система „Multi Flow“ (вкарва студения въздух по-равномерно, чрез много отвори), а температурата е с електронен контрол и се регулира по-прецизно, докато този от серия 2 има само една врътка, с която да задаваш по-силно или послабо охлаждане.

Като разлика трябва се отбележи и височината на хладилника, защото 39-ката е 203 см, а 36-цата - 186 см.

# 238
Не е нужно да се подкачаш, Петя, не е нещо лично срещу теб,  просто споделям мнение.
Смятам, че с нищо не нарушавам правилата, напротив - смятам, че би могло споделеното да е полезно за някого.
Да, на мен не ми е удобно да има горно чекмедже.

# 239
  • Deutschland/HE
За мен фреш зоната за зеленчуци и чекмеджетата са месо/сирена на Бош са ми много удобни иги препоръчвам.Чудя се, защо се дърпах, а не сменихме хладилника поне две години по-рано.

Общи условия

Активация на акаунт