Всякакви въпроси за хладилниците - тема 5

• 28 926
  • 734
  •   1
Отговори
# 630
А кое е това, което да съхне? Освен за сирене в чинийка за друго не се сещам. Месни продукти и сирена се държат в чекмедже. Зеленчуци и плодове също. Манджа си прибирам в тенджерата (никога не готвя само за един ден). Може би нещо в тава, ама не съм забелязала проблем.  Та кое е това, което ще изсъхне толкова страшно? А предимствата на технологията са много ценни.

# 631
Всичко съхне..салам, кашкавал, сирене, чиния с ядене сготвено..без капак. Всичко.

Не е много ок да казваш кой какво и къде да си държи принципно. Всеки си знае.

# 632
  • София
То тук май опираме до навици. Аз също не държа нищо открито. Всичко е прибрано или в плик, или в похлупена чиния, или в кутия, или тава/тенджера..

# 633
Мда..тавата с ориза трябва да е в найлон .
При обикновен може и така да се мушне, без да се покрива.

# 634
Всичко съхне..салам, кашкавал, сирене, чиния с ядене сготвено..без капак. Всичко.

Не е много ок да казваш кой какво и къде да си държи принципно. Всеки си знае.

Не казвам, всеки си решава. Само споделям мнение и се чудех кои са толкова чувствителните храни, за които си няма чекмеджета, както например за салам и кашкавал, а сиренето го държа в купа с вода.
Тавата с ориза я държа открита, не се е увредил.

# 635
Още със старите хладилници не се оставяло открито ядене, нали ще мирише целия хладилник, примерно пекли сте скумрия, как няма да я покриете, без значение съхне ли не съхне ли... Твичката с мусака също покриваше баба ми.

Сиренето ми винаги е в кутия, кашкавалите в найлон. Зеленчуците в съответните отделения. Не се сещам какво ще ми изсъхне.

# 636
Въпросът беше какво съхне!
Разбирам че е бил с цел заяждане...или поне не нормален въпрос, а такъв с който се цели друго освен обичайният и пряк отговор.Wink

Прекият отговор е че всичко съхне, поставено свободно/незавито/непокрито/не в кутия.

Въпросът какво и как държите в хладилника вече..е съвсем съвсем друго нещо.

# 637
Щом така го разбираш няма да споря.

# 638
Независимо с каква охлаждаща система е хладилникът, за мен е мърлявщина да се търкалят открити продукти по рафтовете.
Ако ми остане нещо в чинийка, винаги имам стреч- фолио да го покрия.

# 639
Независимо с каква охлаждаща система е хладилникът, за мен е мърлявщина да се търкалят открити продукти по рафтовете.
Ако ми остане нещо в чинийка, винаги имам стреч- фолио да го покрия.
Съгласна съм с теб. Дори и да няма стреч фолио, една чиния отгоре върши добра работа.
Отделен въпрос е какви страхотни кутии за съхранение се намират из сайтовете; в Икеа, в Айко дори и в магазин тип левче.

# 640
Здравейте,
Решил съм да сменям хладилника с някой от този век и след малко четене в тази тема и разглеждане на различни опции съм се спрял на два модела. Нямам огромен бюджет, затова за сега съм харесал тези двата:
https://www.technopolis.bg/bg/Hladilnici-s-dolen-frizer/Hladilni … GN36NWEA/p/662889

https://www.technopolis.bg/bg/Hladilnici-s-dolen-frizer/Hladilni … V21L0ESW/p/653256

Вие кой бихте препоръчали от двата или ако има някой за около 1000лв който е по-добър?

# 641
Здравейте,
Решил съм да сменям хладилника с някой от този век и след малко четене в тази тема и разглеждане на различни опции съм се спрял на два модела. Нямам огромен бюджет, затова за сега съм харесал тези двата:
https://www.technopolis.bg/bg/Hladilnici-s-dolen-frizer/Hladilni … GN36NWEA/p/662889

https://www.technopolis.bg/bg/Hladilnici-s-dolen-frizer/Hladilni … V21L0ESW/p/653256

Вие кой бихте препоръчали от двата или ако има някой за около 1000лв който е по-добър?
Малко са ми винтидж тези двата бели хладилника, и напомнят за миналия век.

Според мен Боша е по малкото зло.

"Ако търсите надеждност и тиха работа  BOSCH KGN36NWEA е по-добър избор; ако искате по-голям обем и модерни технологии LG GBV21L0ESW предлага повече капацитет и по-нисък шум."

и още

"Предимства на BOSCH KGN36NWEA
Надеждна немска изработка и стабилна конструкция.

PerfectFit дизайн – може да се поставя плътно до стена или в ниша.

SuperCooling/SuperFreezing – бързо охлаждане и замразяване.

По-нисък разход на енергия спрямо LG.

✅ Предимства на LG GBV21L0ESW
По-голям общ обем – особено полезно за семейства.

По-тих (35 dB) – почти незабележим при работа.

Инверторен компресор – по-икономичен и дълготраен.

DoorCooling+™ и LinearCooling™ – равномерно охлаждане и по-добро съхранение на свежи продукти.

Малко по-ниска цена спрямо BOSCH."

# 642
Как мислите, пратих снимка на мястото, 4с да взема ли 203см височина с ширина  на 70см и дълбочина 60ли беше 70ли? Търся и цвят черен инокс.
Също бих бил благодаря за линк или снимки и на кутий за съхранение в хладилник.

Последна редакция: чт, 04 дек 2025, 21:33 от Nikito82

# 643

Също бих бил благодаря за линк или снимки и на кутой за съхранение в хладилник.
На два клика в интернет:
https://www.ikea.bg/products/klippkaktus-kutia-za-sahranenie-v-h … k-3-br-/30610995/

Лично аз предпочитам да си ги избирам на място.

# 644
А за този какво мислите?
https://www.technopolis.bg/bg/Hladilnici-s-goren-frizer/Hladilni … V20PYZJD/p/654746

Знам, доста различен от другите, но след малко повече мерене, видях че 59/60см няма да се побере на мястото на стария хладилник. Имам максимално място за хладилни със широчина около 57/58см (сегашният е 55см), което като гледам значи че ще взимам пак със горен фризер, марак че предпочитам с долните. Намирам някакви с долен фризер които са около 55см широки, но са марки като Indesit, Finlux, Gorenije, които като гледам май не ги препоръчвате много тук?

Ако имате препоръки за около 55см широк, No Frost хладилник който е поне 160см висок (предпочитам 180см) за до 1000лв (може би мога да увелича до 1300лв, но за предпочитане до 1000лв), ще съм много благодарен.

Последна редакция: чт, 04 дек 2025, 22:15 от MiFOE

Общи условия

Активация на акаунт