Бебешката количка - цяла наука за второ висше № 53

• 43 601
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
Здравейте, в сградата , в която живея,  няма асансьор. Съответно бих искал да взема възможно най- леката количка, която може да се ползва от 0 до 3. Като функционалност да може да се добави зимен кош, да може седалката да се обръща в посоката на движение и към майката. Може ли да ми посъветвате за леки такива модели.

Ако 8-9 кг. не са много, то тогава следните два варианта:

1. Inglesina Electa - 8.7 кг. (със седалката)
2. Redsbaby Aeron - 9.2 кг. (със седалката)
3. iCandy Raspberry - 8 кг. (със седалката)

И двете са до 22 кг., седалките се въртят и имат поставки за крачета.
Не мисля, че нито една от тях може да бъде определена като "нестабилна"

Ако ще се носи, размерите в сгънато състояние също ще са важни Redsbaby Aeron е най - компактна в сгънато състояние.

# 496
Рошко, на тези трите може ли да се слага кош за новородено?
Относно притесненията. Наистина е осезаемо по-лека, даже първия път като сложих бебето вътре ме беше страх да не я обърне 😆 но си е стабилна. А за килограмите.. сина ми е на 3 и половина и е 16 кг. От дооста дълго време не се вози в количка. Така че 15 килограмово дете си е голямо, отделно, че едва ли ще се счупи на две ако се сложи дете 15 килограма. Самото шаси и гумите са разположени по различен начин от всички други колички, които съм виждала. Предните гуми са по-широко от задните, което я прави мноого маневрена.
В рая тойс я има. Разгледайте наживо различни модели и марки и преценете.

# 497
  • Варна
Рошко, на тези трите може ли да се слага кош за новородено?
Относно притесненията. Наистина е осезаемо по-лека, даже първия път като сложих бебето вътре ме беше страх да не я обърне 😆 но си е стабилна. А за килограмите.. сина ми е на 3 и половина и е 16 кг. От дооста дълго време не се вози в количка. Така че 15 килограмово дете си е голямо, отделно, че едва ли ще се счупи на две ако се сложи дете 15 килограма. Самото шаси и гумите са разположени по различен начин от всички други колички, които съм виждала. Предните гуми са по-широко от задните, което я прави мноого маневрена.
В рая тойс я има. Разгледайте наживо различни модели и марки и преценете.

И трите могат да се използват с кош за новородено или стол за кола.

# 498
Ако днес трябваше да избирам, със сигурност щях да гледам втора употреба за основна количка. За да не е толкова скъпа, а  и с оглед на това, колко малко се използва ( не съм виждала основна количка, която да се кара 4 години, без в един момент да се стигне до покупка по-лека).  
Много ме е яд, тогава имаше много обяви в олкс, ама аз исках нова ли, нова.

# 499
  • Варна
Ако днес трябваше да избирам, със сигурност щях да гледам втора употреба за основна количка. За да не е толкова скъпа, а  и с оглед на това, колко малко се използва ( не съм виждала основна количка, която да се кара 4 години, без в един момент да се стигне до покупка по-лека). 
Много ме е яд, тогава имаше много обяви в олкс, ама аз исках нова ли, нова.

Няма такова понятие като основна и допълнителна количка.
Ако се налага покупка на втора количка, вероятно първия избор е бил по красота, по "приятелски съвет" или друг фактор, но не и по нужда и функционалност.

При нас редовно идват бъдещи родители, които на въпроса "как виждате количката" отговарят с "за момче/момиче" или "3 в1", което означава, че изобщо не са мислили за критерии по които да направят своя избор.
За това, тук консултантите в магазините могат да бъдат мн. полезни с идеи, какво всъщност като функционалност би било важно при ВАШИЯ НАЧИН НА ЖИВОТ

# 500
Аз съм много доволна от моята количка, не искам да се разбира погрешно, просто тогава не съм мислила колко място ще ми заема в багажника, както и колко багаж изисква новороденото/детето, когато тръгва на път, така че да има място за всичко.
Не че не пътуваме с нея, неотлъчно е с нас, когато пътуваме вече година и половина.
Когато багажника е голям, няма проблем, но ако бях с малка кола, сигурно щях да гледам размерите първоначално.

На плажа съм виждала как лятните колички засядат в пясъка и нямат измъкване, а други не могат да минат през дупките в квартала.
С моята не сме имали подобни проблеми, детето си спи комфортно в нея, а издържа и бая на натоваряане(покупки и т.н) в багажника.
Сега всеки ден излизаме и с колело в багажника, за да може детето да го кара преди/след дневната дрямка.
Не мога да си представя някоя 6-7 кг количка как ще издържи дете, колело, багажи.

Както казах, на мен ми трябва друга количка основно за пътуване в самолети. Затова и търся такъв вариант.

Аз съм писала, не съм ползвала кошница за кола.
Отидох в магазин, пробвах с тежест =на бебе и видях, че няма да ми е удобно да нося такова чудо.
Така че 3в1 автоматично отпадна в моя случая.

# 501
  • Варна
Аз съм много доволна от моята количка, не искам да се разбира погрешно, просто тогава не съм мислила колко място ще ми заема в багажника, както и колко багаж изисква новороденото/детето, когато тръгва на път, така че да има място за всичко.
Не че не пътуваме с нея, неотлъчно е с нас, когато пътуваме вече година и половина.
Когато багажника е голям, няма проблем, но ако бях с малка кола, сигурно щях да гледам размерите първоначално.

На плажа съм виждала как лятните колички засядат в пясъка и нямат измъкване, а други не могат да минат през дупките в квартала.
С моята не сме имали подобни проблеми, детето си спи комфортно в нея, а издържа и бая на натоваряане(покупки и т.н) в багажника.
Сега всеки ден излизаме и с колело в багажника, за да може детето да го кара преди/след дневната дрямка.
Не мога да си представя някоя 6-7 кг количка как ще издържи дете, колело, багажи.

Както казах, на мен ми трябва друга количка основно за пътуване в самолети. Затова и търся такъв вариант.

Аз съм писала, не съм ползвала кошница за кола.
Отидох в магазин, пробвах с тежест =на бебе и видях, че няма да ми е удобно да нося такова чудо.
Така че 3в1 автоматично отпадна в моя случая.

Нямах предвид конкретно вас, по - скоро по принцип.
Виждам, че една голяма част от родителите подменят количката веднага щом отпадне нуждата от кош за новородено.
Няма как такава количка да е била правилен избор.
А избора не е правилен тогава, когато не е съобразен с конкретните условия и нужди, а е съобразен с други критерии.

# 502
Моля помагайте с по-компактни комбинирани колички. Асансьорът ни е маломерен - 59-60см ширина при влизане и дължина от 87см. Доколкото виждам дотук Cybex Balios S Lux и Mutsy Nio май ще влязат, ще отида тези дни да ги измеря на живо. Сещате ли се за други варианти. Трябва ни количка с кош за новородено и седалка. Разбира се стабилна, но по възможност лека, защото съм доста дребна.

# 503
Anex IQ, също е компактна,лека, струва ми се малка и има възможност да влезне, но трябва пак да си я измерите 😃

# 504
Анекс за мен не е за дребни родители

# 505
Тежка ли е или много висока?

# 506
Ми моя приятелка няма 1.60см и си й беше добре като я буташе. В официалният сайт са отбелязани кг - 10кг на шаси с зимен кош, летен кош 9кг.

# 507
Защо? За мен тя е доста лека, IQ или Flo специално. Рошко, препоръчайте на база вашия опит тогава, лека, удобна, лесна за сгъване за кола, какво друго е важно при избора? Аз не знам човек, който да не си и взел лятна само, може би бъгито на IQ да е добър заместител

# 508
  • Варна
Защо? За мен тя е доста лека, IQ или Flo специално. Рошко, препоръчайте на база вашия опит тогава, лека, удобна, лесна за сгъване за кола, какво друго е важно при избора? Аз не знам човек, който да не си и взел лятна само, може би бъгито на IQ да е добър заместител

Аз бих препоръчал като алтернатива на  IQ да разгледате RedsBaby Aeron.

- сгъването е една ръка и е автоматично
- много компактна в сгънато състояние
- седи самостоятелно в сгънато състояние
- вентилирана седалка
- вентилиран кош за новородено
- амортисьори на всички колела
- голям багажник
- може да се комбинира с различни столчета за кола (посредством адаптери)

За да мога да препоръчам конкретни функционалности е нужно да познавам начина ви на живот, размера на багажника на колата ви, мястото на живеене, къща или апартамент, колко често и на какви разстояния пътувате обичайно, шофирате ли и т.н.

# 509
Здравейте,  харесах няколко модела колички на Анекс, които обаче според официалният им сайт нямат наличност в големите градове в страната. Имате ли идея откъде все пак мога да се сдобия с исканата количка, виждам наличност в сайта babymatters , който обаче е румънски , а наистина ми се искаше да е е в страната.

Общи условия

Активация на акаунт