Бебешката количка - цяла наука за второ висше № 53

• 43 374
  • 736
  •   3
Отговори
# 555
Благодаря Ви, момичета, много полезни мнения!
Заради себе си искам по-висок кош, особено за бебешкия, защото мисля че ще бъда по-надвесена над него в началото. Вярно, че повечето модели,които имат адаптери, са за зимния кош, ще направя запитване дали може да се използват при определен модел и за летния! 😊

# 556
Аз също съм с harvey 5 и използвам адаптерите и на коша 6+, не съм срещала информация да не може. С адаптери е добре височината, не знам така ли сте я пробвали в магазина, защото аз съм си висока и ми е съвсем ок.

# 557
Погледнете си ръководствата за употреба на количките, за да сте сигурни, че е безопасна употребата на адаптери със седалката. Повтарям се, но все пак: на моята количка седалката се монтира абсолютно безпроблемно с адаптерите, защото закопчалките са идентични с тези на коша за новородено (то май няма и как иначе да е), но в книжката на продукта изрично е написано, че не трябва да се прави. Моето обяснение е, че може би с повдигането на седалката и увеличаването на броя свръзки се компрометира стабилността. За всеки случай, спазвам си указанията и не си правя експерименти. Предполагам, че на разпространените марки и модели ще се намерят в интернет и ръководствата за употреба и там ще си пише дали адаптерите са приложими след 6тия месец.

# 558
Здравейте! Имам казус.. От две седмици издирвам лятна количка с въртяща се дръжка.. Това се оказа, като да търсиш еднорог.. Буквално никой никъде не беше чувал едва ли не.. (А брат ми преди 20 години имаше такава... Сега какви ли не екстри, но не и това)..Даже и чатДжипити не успя да се справи със задачата.. И тъкмо се бях примирила и хоп - като по чудо (не знам и аз как) намерих..
Та сега казуса е друг-някаква никому неизвестна марка, продаваща се само в ЕМаг, внос от Румъния и твърде евтина..чак притеснително евтина.. Та реших да питам тук.. Викам си ако някой някога е имал такава количка, само тук ще го намеря, да сподели опит.
Извинявам се за дългия пост!!! 🫠
прилагам линк:
https://www.emag.bg/sportna-kolichka-s-obryshtashta-se-dryzhka-s … 00n/pd/DCDLVVYBM/
Поздрави и предварително благодаря за съветите!
П.п. Ако някой е чул за друго такова чудо- лятно и с въртяща се дръжка, предложения приемам всякакви!

# 559
Аз се обърках, че и по принцип съм объркана с количките, но не става ли въпрос просто да се обръща посоката на движение. Обърнато към родителя и да гледа напред и да може да се обръща и напред в посока на движение. Защото ако е това - не се върти дръжката, а се обръща самата седалка на количката.

# 560
  • до най-прекрасния мъж
Вече не се върти дръжката, а седалката. Търсете такива варианти. Това е по-добро, отколкото да се върти дръжката. Често на количките предните колела са малки и маневрени, задните големи и проходими. Ако въртиш дръжката, получаваш не маневрена и трудно подвижна количка. Има доста модели с въртяща се седалка - на първо четене се сещам за Сайбекс Изи Туист, но съм сигурна, че има и други.

# 561
На Cybex на Eezy S Twist+2 си е с въртяща се седалка май както си е сложена. На моделите Melio, Balios просто я сваляш и обръщаш. На по-скъпите им модели също май са така.
На Чиполино съм засичала Twister, на която също се сменя посоката. Тя е по-бюджетна като за само лятна количка.

# 562
Здрасти, като проучвах колички ми беше попаднала Bugaboo cameleon 3 и ми направи впечатление това с дръжката, ако разбирам правилно какво се търси де. Ето тук към 2.20:

https://youtu.be/QCtdHafdK9o?si=BOGa2R3JAMp50W6f

С лятната седалка е това, но количката не е само лятна иначе.

# 563
Дали в Рая Тойс дават оборотна количка ако стане нещо с настоящата и се върне за ремонт? Забравих да ги попитам

# 564
До тук не съм чувала за такава опция от тяхна страна (оборотна количка)

# 565
Аз получих оборотна същия модел на моята ,която в последствие подмениха с изцяло нова, а не бе направен ремонт в Рая Тойс Варна. 😊
Въртяща се е и мелио на Сайбекс за лятна опция. Карбоновата е 6кг, стандартното мелио е 6.5кг.

# 566
Здравейте! Може ли мнение за количката Kikkaboo Tiffany? Изглежда здрава и симпатична,но никъде не намирам мнения за нея...странно. Някой ползвал ли я е или да е попадал на мнения по темата?
Благодаря предварително!

# 567
Аз я бях харесала, но ми се стори твърде тежка за съжаление. Взех чиполино елит 3в1 по-новия модел, по-лекичка е, но не знам дали е най-добрата инвестиция, взех я за 700лв ползвана 3-4 месеца. Иначе е 1200лв. Като минавам по неравности или павета, много се тресе. Нямам база за сравнение обаче, че  да кажа дали и с другите е така или тази е просто по-калпава.

Здравейте! Може ли мнение за количката Kikkaboo Tiffany? Изглежда здрава и симпатична,но никъде не намирам мнения за нея...странно. Някой ползвал ли я е или да е попадал на мнения по темата?
Благодаря предварително!

# 568
Ако търсите удобство при возене , слиза и качване на стъпала и тротоари, каране по неравен път , пясък, павета това са гумите с въздух . Също така ако натоварвате количката с покупки и дете търсите и здраво шаси + напомпващи гуми. Единственото , което се променя е +1 или 2 килограма на количката. Сестра ми сега ползва моята стара Safety 1st Kakoon и много се ядосва , че трудно накланя количката за да слезе , особенно с покупки в багажника. Нейната беше с помпащи.

# 569
Ако търсите удобство при возене , слиза и качване на стъпала и тротоари, каране по неравен път , пясък, павета това са гумите с въздух . Също така ако натоварвате количката с покупки и дете търсите и здраво шаси + напомпващи гуми. Единственото , което се променя е +1 или 2 килограма на количката. Сестра ми сега ползва моята стара Safety 1st Kakoon и много се ядосва , че трудно накланя количката за да слезе , особенно с покупки в багажника. Нейната беше с помпащи.

Е нали напомпващите пишете, че са за предпочитане...нещо не разбрах поста

Общи условия

Активация на акаунт