Бебешката количка - цяла наука за второ висше № 53

• 43 337
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
Аз все още не съм си избрала количка, насочила съм се към няколко модела, но все още не съм купила. Понеже и аз съм от София и в моя квартал има все още доста неравни участъци, се заглеждам какви колички ползват - специално за колелата дали големи, дали малки и честно да кажа всякакви има Smile Онзи ден вървях с една майка, която буташе количка с малки колелца, пътя беше разбит, но тя изобщо нямаше проблем с неравностите. Така че според мен с малките колелца няма да имаш проблем, но на бебето може би ще му друса повечко и не знам как би му се отразило.

За стълбите и аз съм мислила как да ги взимам, било то в блока или пък в някой подлез, и вариантите на които съм се спряла са 2 - или този, който Вятър и Мъгла посочи, или количка, която да може да влиза в режим 2 колела. Режима с двете колела съм го виждала с летния кош само, предполагам, че ще стане и с бебешкия кош, но аз лично не бих пробвала. По-скоро бих си взела детето на ръце и тогава бих включила режима с 2 колела, за да не трябва да сгъвам количката. Знам, че някои от моделите на Bugaboo са така, Cybex Priam също знам, че го има този режим.

А количките, на които съм хвърлила око са такива с големи колела, защото с мъжа ми сме големи и не мисля, че в началото би ни правило проблем да бутаме/носим по-голяма количка. Вече като порасне детето ще видим как ще е и дали ще се наложи да купуваме лятна количка Relaxed

# 586
Precious girl, а обмисляла ли си варианта за количка която в сгънато състояние да се дърпа с дръжка като куфар и да си носиш детето на ръка до жилището вместо да преодоляваш стъпалата с количката? За мен се оказа удобен вариант, с лятна количка. Стълбите винаги са неприятно препятствие.
Детето вече е 9 кг. пак ще ми е тежко. Аз в Балиоса си ги минавах тези стъпала, май по-скоро ми се иска пак количка, която е с по-широки колела, просто да е по-лекичка. Миоса много си я харесвам, но не мога да мъкна заедно с детето.

# 587
Здравейте, преди време питах за мнение за Cybex orfeo, но никой не отговори и реших да пиша за нея, тъй като я взех.
Изключително доволна съм, ползвам я след Bailos, и се родих.  Основната идея за лятна количка бе да е лека, маневрена и бързо да я свалям и качвам от колата. Първоначално харесах Cybex Melio, но когато мъжа ми я видя, каза, че е много паянтова и няма да е стабилна и той избра Орфеото. На мен ми се стори като детска играчка, заради скромните и размери, но! Изключително лека, стабилна и маневрена. Бутам я втора седмица нон стоп на всякакви терени -Еми върви си. Лесно се сгъва и разгъва с една ръка. Между другото, когато слагахме малкия в различни колички все плачеше, само в тази си седна и се кефеше. Консултантите от Рая тойс Пловдив бяха невероятно мили и любезни, ходихме 3 дни подред да гледаме , бутаме, мислим.
Като минус отчитам малкия сенник.
Поздрави!

# 588
Излязоха намаленията в Хиполенд, има на столчета за кола , велосипеди и т.н. За подробност вижте сайта.

# 589
Знаете ли дали ще има нещо във Вис Виталис? Миналата година по спомен имаше 20% на всичко за бебета с някакъв код.

# 590
Здравейте момичета. Пиша ви с молба за мнение и помощ тъй като сме в процес на закупуване на комбинирана бебешка количка. Спрели сме се на bebetto yoddi или Muuvo quick 4.0. И двете колички ми допадат много, първият път когато видях муувото обаче ми се стори, че я повдигам доста трудно с цел например качване на тротоар. Бебето от друга страна ми се строи доста лесна за повдигане, но там ме притеснява по-малкият багажник. Ще се радвам да чуя вашите мнения Simple Smile Благодаря предварително и лека вечер!

# 591
След обикаляне на няколко магазина и изпробване на доста колички за момента сме харесали:
 Hack vision x - хареса ми колко е лека, маневрена, сгъва се супер лесно,  а също и че се продава на модули и ако искам мога сега да я взема само с коша за новородено и ако ми допадне после да взема и летния. Попаднах на няколко мнения че рамата се е счупила това звучи доста притеснително.
Другата e Carrello - има по-хубав цвят, и тя е лека и се сгъва лесно,но е по-скъпа, багажника е малък и ограничен до 3кг, продава се само 2в1, някаква нечувана полска марка за която не мога да намеря отзиви никъде. Предлага се в 2-3 магазина в страната.
Живеем на 2ри етаж без асансьор и ми е важно да е лека. С първото дете таткото помагаше с тежката количкa за новородено, после ползвах лятна и си го носех с количката която беше 4кг. Но сега само количката е 10кг+
Имате ли наблюдения върху тези марки?

# 592
Бих погледнала и Мелио или Джулз Еър+. Тежат 6 кг.
И на двете може да се сложи зимен кош/чувал и да се изкарат зимните месеци.

# 593
  • Стара Загора
Другата e Carrello - има по-хубав цвят, и тя е лека и се сгъва лесно,но е по-скъпа, багажника е малък и ограничен до 3кг, продава се само 2в1, някаква нечувана полска марка за която не мога да намеря отзиви никъде. Предлага се в 2-3 магазина в страната.
Carrello мисля, че се продават в повече от 2-3 магазина в страната (онлайн определено са доста повече от 2-3). В нашия град по улиците са на всеки метър и въобще не е нечувана марка Laughing (единият магазин е официален вносител и много ги рекламират). Ние сме с такава, модел Alfa (и не защото в единия магазин я рекламираха, а защото ни хареса още при ървото гледане за колички). Сега вече има много модели. Багажника съм го товарила с много повече от 3 кг. За мен е голям плюс, че се затваря до някъде, и въпреки това влиза някой боклук, а не си представям количките с изцяло отворени багажници. И ние сме на втори етаж без асансьор и когато използвахме с коша за новородено, първо свалях шасито, после коша с детето, сега сме със седалката за след 6-ти месец и ги свалям и качвам заедно, количката може да се сгъва със седалката и е компактна, може да се дърпа като куфар. Ако искаш по-подробна информация, пиши на лично.   

# 594
И аз влизам с въпроси за колички. И аз имам проблем със стълбите. Живеем в стар блок и има стълби пред входа и релси за колички, но са слагани много отдавна. Сега ползваме една количка, която е на Joie и не влизат нито предните нито задните колела в тези релси. Бебето е на почти 2 месеца и не е удобно да разглабям количката и да я нося на части. Няма как да я нося цялата количка с бебето. На мен само шасито ми тежи и не мога да го вдигна.  Отделно тя грам не е маневрена и това още повече ме натоварва. За щастие ни е дадена само за временно ползваме.

И сега сме в процес на търсене на количка. Гледахме няколко колички на Bugaboo и Easywalker. Половинката хареса Bugaboo Dragonfly, защото е много компактна и лесна за сгъване. Но е с малки колела  ме притеснява дали ще е удобна за ужасните тротоари. В нашият квартал (София) има малко читави тротоари. И аз се чудя дали fox 5 или Fox Cub ще са по-удобни за возене по тези тротоари. Функцията да се ползва само на 2 колела също не знам дали би била удобна.

Тези дни ще отидем да видим дали някъде има и Amex IQ.

Ще се радвам да споделите мнения за тези колички.

# 595
Пълнолуние, ако става въпрос за 2-3 стъпала пред входа, по-добре с мъжа ти помислете за някаква самоделна рампа, тип ламарина, която да се поставя и маха. Знам, че е цигания, но нито бебето ще стане по-леко, нито с каквато и да е количка стълбите ще изчезнат. Ако във входа ви има по-възрастни и трудноподвижни хора, поговорете на общо събрание дали може 40-50 см от края на стъпалата с няколко торби бетон да бъдат превърнати в наклонена пътека, т.е дали всички ще са съгласни. Знам, че на пръв прочит това, което ти предлагам, звучи глупаво, но опитай носенето на тежести да ти е последна опция, понеже този кръст тепърва ще ти трябва.

# 596
За жалост не са 2-3 стъпала, а 8-9. Мислех да сложим рампа, но няма да излезе по-евтино. Блока е на 14 етажа и е трудно да има консенсус по някакъв въпрос с всички съседи.  Има хора, които ползват релсите и вероятно няма да са съгласни, а те са в единият край на стълбите. Малко са на принципа щом комшийката може да си носи количката защо и ти не го правиш . Получих вече този безценен съвет от комшийките 😀 Друг пример е с топлата вода, която не тръгва на момента, а се чака 5 мин. Периодично се появява този проблем. Но отговора на съседите е какво толкова не може ли да изчакаш.

# 597
Момичета четох много....за основните марки има доста мнения, но за Карело и Инглесина тук таме се среща коментар! Моля, която от вас може да даде повече инфо ще съм много благодарна - все още не съм ги разглеждала на живо!

# 598
  • София
Момичета четох много....за основните марки има доста мнения, но за Карело и Инглесина тук таме се среща коментар! Моля, която от вас може да даде повече инфо ще съм много благодарна - все още не съм ги разглеждала на живо!

Писала съм за Inglesina maior и Inglesina quid 2 - и двете колички са чудесен избор по моите критерии - леки, пъргави, маневрени, ергономични, компактни в сгънато положение. Количката, която използвах през първите шест месеца, е Cybex Priam - първо с коша за новородено, а накрая и няколко пъти със седалката за 6+ месеца. След това взех Inglesina и спрямо нея Priam вече ми се струва като някакъв неудобен танк. Мога само да съжалявам, че не съм проучила марката по-рано. Та съветът ми е да разгледаш какви комбинирани колички на Inglesina има, аз съм с чудесни впечатления от марката, независимо, че в България не е особено популярна.

# 599
Пълнолуние, Аз съм с Anex IQ, точно днес пропусках из подлезите на метрото на Западен Парк "под мишница" буквално. 😃 Където има стълби и нямам достъп това е решението. Бебето е 7-8кг вече. Хубавото е, че ако до 14дни от покупката я регистрирате на сайта, получавате още 3 или 5год. Гаранция, на нас това не ни беше казано, та само 1год. Допълнително.
Лесно се сгъва,особено с летния кош, става тип куфар. Багажника ми се вижда малко малък, както и сенника на летния кош, не е достатъчно дълъг според мен и раница изобщо не ми е удобна. И другото -покривалото на зимния кош е с цип и е изключително неудобно,ако просто искаш да "отвиеш детето" виси надолу,ако пък реша да го махна и после да го сложа виждам голям зор. Това са май нещата,които не ми харесват, но като цяло аз съм доволна.

Общи условия

Активация на акаунт