Бебешката количка - цяла наука за второ висше № 53

• 43 225
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
  • до най-прекрасния мъж
+1 за Инглесина Майор. Возих детето си година и половина в нея (от 4-месечна до 1.9 г, след което вече не ползвахме количка, детето искаше да ходи), отлични впечатления имам. Лека, маневрена, проходима през всякакви терени (не се справи единствено с калдъръм в Стария град в Пловдив), с голям багажник, напълно легнало положение, покривало за крачетата, отлично за зимата. Почти до края я носех поне по 4 пъти на ден с детето в нея до втория етаж. Накрая вече тежеше, но нормално, количка и дете минаваха 20 кг. Единствен лек минус е, че черният плат на сенника избеля, във всяко друго отношение е перфектна.

# 601
Може ли да ми кажете какъв е размерът на матрачето на коша за новородено на Cybex Balios S Lux? Забравих да го премеря :/

# 602
От сорта на 32х77см е. Чаршафчета 80×35 или 80×40 с ластик му пасват.

# 603
Момичета, има намаления във Вис Виталис.

# 604
Днес във Вис Виталиса видях количките на Venicci. Допадна ми модела UpLine 2. Имате ли отзиви за този модел и как се държи на павета, не много добри тротари и тн. Струва ми се тежичка обаче.

Днес ходихме да видим и Anex IQ, но ме притесняват тези малки колела как ще се справят по тези не толкова добри пътища и тротоари. Видяхме и Anex Ели, но пък коша за новородено е доста голям и не знам как ще го побираме в багажника.

# 605
Venicci и аз я заглеждах, много е красива. Имаше изложена в сиво, много готин плат ми се стори. Но момчето ми каза, че е 13 кг. ако не се лъжа.. Би следвало да се държи добре с тези големи гуми. Аз поръчах модела Vero, надявам се да се спогодим, че ще ми е 4 модел количка.. 😂

# 606
Днес във Вис Виталиса видях количките на Venicci. Допадна ми модела UpLine 2. Имате ли отзиви за този модел и как се държи на павета, не много добри тротари и тн. Струва ми се тежичка обаче.

Днес ходихме да видим и Anex IQ, но ме притесняват тези малки колела как ще се справят по тези не толкова добри пътища и тротоари. Видяхме и Anex Ели, но пък коша за новородено е доста голям и не знам как ще го побираме в багажника.

Ние си взехме такава количка, още не сме я ползвали ,та цената я следя от няколко месеца и в момента е с най-добрата с която съм я виждала във вис виталис ,пък и доста неща има има в комплекта

# 607

Аз се чудих между upline 2, claro и anex iq - финално спрямо цена-качество и кг на количката поръчах Venicci claro. Чак на есен ще мога да дам отзиви 😊

# 608
Моля за мнения за Киндеркрафт Newly 4 в 1-някой виждал ли я е на живо или ако я е купувал.

Аз се чудих между upline 2, claro и anex iq - финално спрямо цена-качество и кг на количката поръчах Venicci claro. Чак на есен ще мога да дам отзиви 😊

# 609
Здравейте!
Бихте ли ми препоръчали лятна количка за високи хора 😅
В момента сме с Easywalker Harvey Premium 3, по ваша препоръка и съм изключително доволна.. но ми се искаше да взема и нещо по-компактно..особено като пътуваме, с текущата количка багажника буквално изчезва.
Висока съм 180см..ударете едно рамо с нещо подходящо 🥰

# 610
И аз питах същото по-рано, ама никой не отговори. Виж Easywalker Jockey XL или пък ergobaby metro+ като компромисен вариант. Аз загледах също Easyfold, Flip и Ace на Cangaroo, но не знам колко са издръжливи при голям пешеходен километраж. Не съм се спряла на нищо и си карам все още с комбинираната.

# 611
Благодаря!
Ще ги разгледам и ще търся нещо втора ръка.. за няколко пътувания няма какво да се втелясвам толкова.

# 612
Здравейте!
Бихте ли ми препоръчали лятна количка за високи хора 😅
В момента сме с Easywalker Harvey Premium 3, по ваша препоръка и съм изключително доволна.. но ми се искаше да взема и нещо по-компактно..особено като пътуваме, с текущата количка багажника буквално изчезва.
Висока съм 180см..ударете едно рамо с нещо подходящо 🥰
Joolz Aer+, Cyvex medio

# 613
Cybex Coya & по-бюджетния Cybex Libelle са сертифицирани за самолетен ръчен багаж, изключително компактни.
Аз имам първата и съм висока 173см, идеална ми идва на височина, 6.5кг е и доста лесно се прибира в моя не до там голям багажник. ☺

# 614
Здравейте,

С ММ обиколихме повечето магазини за колички в София и все пак не успяхме да си изберем. Smiley

Малко инфо - термина ми е ноември, зимно бебе. Живеем буквално на 5 минути от Южен парк, има голям асансьор в блока и е на нивото на улицата, така че няма да ни се налага да изкачваме стъпала или да носим количката всекидневно. Но пътуваме и обикаляме доста уикендите, както и докато съм майчинство сигурно ще отскачам с колата до приятелки за разходка, та все пак търсим поне сравнително компактна при сгъване и не 'много' тежка количка. Също аз съм 160см 50кг и с някои модели се мъчех дори в магазина докато са празни. Satisfied

Тези, на които сме се спряли, са:
Uppababy Vista V3 - 12,4кг със седалката
Nuna MIXX Next - 12,8кг със седалката
Venicci Upline SE - 12,9 със седалката
Inglesina Aptika - 12,3 със седалката

На Uppababy ни притеснява, че няма напълно легнало положение на седалката и като цяло е видимо доста огромна количка, защото после може да се ползва за две деца. Nuna-та ни хареса много, но дръжката и дори в на най-ниската позиция имам чувството, че ми е висока и не знам това дали би било проблем. Venicci-то се усеща доста тежка (тя е и тежка, де) и не знам дали бързо няма да започне да ми тежи и също няма мрежа на седалката за след 6м. Inglesina-та за сега май води класацията, единствено няма магнитната катарама и не помня каква и беше спирачката и все пак си е една идея по-тежка на фона на някои по-долу в списъка.

Други, които сме гледали са:
Cybex Balios S Lux - нещо не ни грабна като визия и стабилност, но признавам, че се усеща най-лека и маневрена, та все още се чудим и за нея, но няма мрежичка на седалката да е дишаща, няма антирефлукс, матрака е доста мек
Cybex Priam 4 - сравнително тежка е, на седалката няма мрежичка да е дишаща
Maxi-Cosi Fame -  в тази сме влюбени, но е супер тежка, на мен ми беше трудно дори да я бутам празна в магазина
Easywalker Jimmey - усеща се тежка, няма мрежа на седалката
Easywalker Harvey 5 Premium - пак няма мрежа и понеже я спират от производство, няма и цветове, няма и пълно легнало положение на седалката
Bugaboo Fox 5 - усеща се доста лека и маневрена, въпреки, че е 12,2 кг, но отново няма напълно легнало положение на седалката, няма мрежичка, няма магнитна катарама, няма антирефлукс
Uppababy Cruz V2 - няма напълно легнало положение на седалката, няма мрежичка
Anex - няколко вида, но изобщо не ни грабнаха или харесаха
Inglesina Electa - тя е по-лекичка от другата Inglesina, но няма дишащо на седалката след 6м

Та питам като цяло колко са важни тези функции от рода на антирефлукс на коша за новородено, напълно легнало положение на седалката, дишащ гръб на седалката, магнитна катарама на седалката, типа на спирачка (дали трябва да се отключи като я буташ отдолу)? И има ли нещо, което ви е дразнело във вашите колички от изброеното?  Също всякакви други съвети, изчетох темите и пак не можем да решим. Sweat Smile

Общи условия

Активация на акаунт